Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Elkészült az egészségcentrum Tápszentmiklóson

Elkészült az egészségcentrum a Győr-Moson-Sopron megyei Tápszentmiklóson. Az orvosi rendelőt, továbbá a védőnői tanácsadót vasárnap adják át - mondta Kovács József polgármester.

A fejlesztésre több mint 31 millió forintot nyert el a községi önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében. Az Európai Unió támogatásából, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásából és a hozzá kapcsolódó mintegy 3,5 millió forintos önrészből alakították ki az egészségcentrumot. A faluház kihasználatlan épületét újították fel erre a célra.

A mozgáskorlátozottakra, a hallás- és látássérültekre gondolva akadálymentesítették az épületet. Az egészségház helyet ad a különféle szakrendeléseknek is. Alkalmanként szemészeti, nőgyógyászati, fizikoterápiás szakrendeléseket, egészségügyi szűréseket szerveznek a kistérségben élőknek, hogy ne kelljen ezekért a szolgáltatásokért távolabbi településre utazniuk. Az új egészségcentrum több mint kétezer, helyben élő embernek és két környező község lakosainak nyújt szolgáltatást. Az épület egyik szárnyában közösségi teret létesített az önkormányzat. Az idősek nappali ellátását ott oldanák meg, és a különféle klubok is igénybe vehetik majd foglalkozásaikra - mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A regionális tanácson vitázott a megye

A szocialisták felvetésére arról alakult ki vita, miért veszítette el vezető pozícióit Győr-Moson-Sopron megye a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsban és az ügynökségben is. Tovább olvasom