Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Elkészült a térség üzleti, innovációs központ terve a Fidibe projektben

Győrben, a Nyugat –Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által szervezett workshopon mutatták be azt a tanulmányt, amely a már 3 éve zajló Fidibe projekten belül készült el és egy üzleti-innovációs központ megvalósításának lépéseit mutatja be.

A FIDIBE néven ismert projekt támogatásával megrendezett konferenciának a tanulmány bemutatásán kívül az volt a célja, hogy nyílvánosságra hozza a Délkelet-európai térségben 3 éve zajló együttműködés eredményeit illetve publikálja az Üzleti Parkok Innovációs Kézikönyvét.

Ennek DVD változatát a helyszínen kapták kézhez az érdeklődők. A Nyugat - Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. még 2009-ben, a Közép- Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által vezetett konzorcium tagjaként, egy jelentős összegű EU támogatást kapott, a régió ipari parkjainak és kis-és középvállalkozásainak fejlesztésére.

Az 530 millió Ft. összegű támogatásból a szervezet a Délkelet- Európai térség versenyképességének javítását tervezte megvalósítani.

A Nyugat- Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója, Illés Károly köszöntőjében elmondta, hogy a 2009-ben útjára indított FIDIBE projekt a térség ipari parkjainak, vállalkozásainak fejlesztését, támogatását szolgálja.

A Fidibe projektnek köszönhetően, az elmúlt időszakban számos nemzeti és regionális kezdeményezés jött létre a délkelet-európai térségben, melyek biztosították a tudáscserét az ipari parkok között és a legjobb gyakorlatok bemutatását. Emellett több tanulmány is készült, mely felmérte a térség gyengeségeit és erősségeit.

Haász Zoltán, a projekt vezető menedzsere átfogó előadást tartott, melyben az elmúlt 3 év eredményeiről beszélt, és ismertette az összegyűjtött tapasztalatokat, elkészült anyagokat és a jövőbeni további együttműködés alternatíváit.

A rendezvény egyik fő célja az elkészült üzleti-innovációs központ tervének ismertetése volt, melyet Dr. Rácz András a Pannon Projekt Kft. tanácsadója vázolt fel, kiemelve, hogy a megvalósíthatósági tanulmány a szombathelyi ipari parkra készült el, de a többi ipari park, inkubátorház, üzleti központ számára is kitűnően használható.

Egy már megvalósult fejlesztést ismertetett Budavári László, az INNONET Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki a győri Innonet Szolgáltatóház fejlődési történetének legújabb mérföldköveiről beszélt.Olvasóink írták

  • 1. urbaniastapista 2011. október 12. 20:50
    „Az benne van, hogy a magyar politikusokat jó messze, de legalábbis kisebbségben kell tartani a siker érdekében?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismeréseket adtak át az Idősek Világnapján

A Városháza Ezüst Emlékéremmel ismeri el azokat, akik segítik a nyugdíjas mozgalmat. Tovább olvasom