Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Elkészült a Baráti Bölcsőde Győrújbaráton

Ünnepélyes keretek között mutatták be a sajtó képviselőinek és az érdeklődőknek a győrújbaráti bölcsődét, amelynek kialakítása végéhez ért.
A győrújbaráti önkormányzat 2009 decemberében pályázott a bölcsőde építésére, a munkálatok 2011 augusztusában kezdődtek. A 0-3 év között gyermekek napközbeni ellátása az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként a Nyugat-dunántúli Operatív program keretében valósult meg a településen, közel 120 millió forintból, a Magyar Állam és az Európai Unió mintegy 90 millió forint vissza nem térítendő támogatásával.

A projektzáró rendezvényen Juhászné Árpási Irma polgármester elmondta: Győrújbaráton 5900-an élnek, az elmúlt húsz évben mintegy 2500-zal nőtt a lakosságszám a fiatalok beköltözése révén. Ez is jól mutatja, hogy az óvoda és az iskola mellé bölcsődére is szükség van.

A Baráti Bölcsődében két csoportot alakítottak ki, szeptember 1-jétől húsz kisgyermek töltheti itt mindennapjait. A projekt keretében beszerezte az önkormányzat az udvari játszóeszközöket, a csoportszobák berendezéseit, játékfelszereléseit, fejlesztői eszközöket, fürdőszobai és konyhai eszközöket. Mindezek mellett az önkormányzat saját forrásból vállalja az épület előtti parkoló megépítését is, amelyre még ezután kerül sor.

Olvasóink írták

  • 1. dr73 2012. július 09. 20:28
    „AZ UTAKAT KELLENE JAVÍTANI,ÉS UTAT BEFEJEZNI A HUNYADI UTCÁBAN,AHOL NYELJÜK A PORT,SÜLLYEDÜNK A SÁRBAN IRMA!!!!! JÓ LENNE HA VÉGRE HASZNÁLNÁK AZ ESZÜKET IS .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az erdei iskola Ravazdon

Várszegi Asztrik főapát áldásával átadták csütörtökön a felújított erdei iskolát Ravazdon. Tovább olvasom