Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Elkészül az Országzászló

A városban elterjedt híresztelések ellenére van kivitelezője a Bisinger sétányon felállítandó Országzászlónak – jelentette be a városházi sajtótájékoztatón Ottófi Rudolf alpolgármester.
Elmondta: annyi ugyan igaz, hogy Imre István, aki korábban vállalta a kivitelezést, az őt ért fenyegetések hatására visszalépett. Sajnálatos, mondta az alpolgármester, hogy az Országzászló emlékmű felállítása politikai ügy lett. Van új kivitelező, s olyan is, aki a szükséges anyagot adja, ám őket az alpolgármester nem kívánta megnevezni. Mivel adakozásból nem gyűlt össze a szükséges pénz, a kivitelezés jórészt közérdekű kötelezettségvállalás keretében valósul meg. Terv szerinti költsége 4,4 millió forint. Ottófi Rudolf szerint az Országzászló emlékmű június 4-re mindenképpen elkészül, kivitelezése már megkezdődött.

Olvasóink írták

 • 8. Aerion 2008. április 28. 19:36
  „A Trianon emlékmű közmegegyezéssel került a helyére 1934-ben. Amikor az emlékművet 1945-ben felrobbantották, nem kérdezték meg erről senki véleményét, de megtörtént, mint magától értetődő dolog. Aztán amikor 1956-ban letépték az emlékmű helyére állított ´felszabadulási´ emlékmű tetejéről a csilagot, az se közmegegyezéssel született, mint ahogyan az sem, hogy újabb felszabadulási emlékmű került a helyére. Senkit sem kérdeztek ezekről meg. Az emlékmű visszaállítását a város polgárai kezdeményezték, a kommunista városvezetés utódja meg nem akarta. De vajon miért nem, ha egyszer semmi köze a múlthoz, ahogy hangoztatja? A város ma visszakapja azt, ami megilleti: büszkeségét, szimbólumot nyer a nemzet egysége. Ha valaki ezt nem így gondolja, feltehetőleg a kommunista korszak világának képét őrzi a szívében, és nem a magyart. Ezen sajnos ember nem segíthet, csak a természet.”
 • 7. csingiz 2008. április 06. 10:45
  „Elnézést kérek "egy nem támogatótól"! Akkor természetesen, az elvtársnak kell jönnie...De most nem nézelődni, cigizni, meg effélék...A munka világában itt már kapitalizmus van ám.....”
 • 6. csingiz 2008. április 06. 10:32
  „Kedves ejnye-bejnye! Hogy jött ki a 800? Minden győrit végigkérdeztél? Te mint az önkormányzati cégek revizora még ilyet is felvállalsz a drága szabadidőd terhére? Egyébként nekünk tényleg valami ilyesmi a demokrácia...Érteeeed : demokrácia.
  Nem: népi demokrácia.. Nem: munkás- paraszt hatalom...Nem: diktatúra... És miért baj ha valami épül? Ezt neked is építik, sőt ezt nem a te PÉNZED terhére teszik, de remélem UNOKÁID IS LÁTNI FOGJÁK..”
 • 5. Egy nem támogató 2008. április 06. 10:27
  „Csingznek üzenem,hogy miután nem ismerem a " nemi identitását" ,baromira tetszett ez a " Magácska " megszólítás.Mifelénk ugyanis ez a nőknek jár ki.Egyébként pedig sajnálatos,hogy nem a cikkhez szólt hozzá. Mindenesetre ,ha rakja majd a téglát,keveri a maltert,s "kőműves " társaival énekelni az általa említett dalokat,jelezze a neten, hogy szem és fültanúi lehessünk! Sok sikert az építő munkájához Magácskának i.Ejnye-bejnye azt hiszem Ön rátapintott a lényegre.”
 • 4. sziszifusz 2008. április 06. 07:50
  „Koloszár úr !
  Köszönöm a Kisalföldnek!
  Ez ma és Győr!
  Üdvözlet Borkai úrnak!”
 • 3. ejnye-bejnye 2008. április 06. 07:50
  „Egy nem támogatónak! A közérdekü kötelezettség vállalás azt jelenti, hogy aki munkát akar a várostól az pénzt tesz ebbe a 800 ember által támogatott dologba, meg a város "demokratikus vezérei" kötelezik az önkormányzat tulajdonában álló cégeket a pénz átutalásra. Na ez ezeknek a demokrácia.”
 • 2. csingz 2008. április 05. 19:32
  „Ez legyen a legnagyobb problémája...Egyébként meg azt jelenti, hogy Magácskának kötelezően el kell jönnie önkéntes malterkeverési meg kőrakási munkára. Csak most nem kommunista szombatnak fogjuk hívni, hanem nemzetépítési munkának, és közben nem az internacionálét énekeljük hanem a Hiszek Magyarország feltámadásábant! Ha ez így megfelel...”
 • 1. Egy nem támogató 2008. április 05. 13:36
  „Felháborító,hogy Imre Istvánt megfenyegették /amit persze nem hiszek el /, hiszen neki ez csak egy munka lett volna a sok közül.Szerintem időközben rájött,hogy nem adja nevét a várost íly mértékben megosztó dologhoz. Helyesen cselekedett.Gondoltuk,hogy a Ne-felejcs Polgári Egyesület nem fogja "összedobni" az árát,s lám így is lett.Ottófi úr már így nyilatkozik: "...a kivitelezés jórészt közérdekű kötelezettségvállalás keretében valósul meg." Tessék kifejteni bővebben,hogy ez mit jelent! Válaszukat előre is köszönöm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehérvári út: Késve, de kezdődik az útépítés

Győr - Várhatóan a jövő hét közepén kezdődnek a jelentős forgalmi változásokkal is járó munkák a… Tovább olvasom