Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Elkésett levelek – felülteljesített előírások

Győr-Moson-Sopron - „Más is jár így? Ma hívott a bankom, hogy miért nem adtam fel a havi törlesztést? Sajnos a Magyar Posta csak július 23-án kézbesítette a 11-ei és a 18-ai csekkemet. Hol tárolja hónap közben? Várom a Posta válaszát!" Maria kérdezte SMS-ben.
A Magyar Posta kommunikációs részlegéről a következő választ kaptuk megkeresésünkre: „Konkrét választ csak abban az esetben tudunk adni, ha látjuk a küldemény borítékjait. Sokszor előfordul ugyanis, hogy a feladók később adják postára a leveleket, mint a számlák dátuma. A Magyar Posta folyamatosan felülteljesíti a postatörvényben megfogalmazott minőségi előírásokat, amely szerint a levelek 85 százalékát három napon, 97 százalékát pedig öt napon belül kézbesíteni kell. A posta szolgáltatási minőségét külső szervezetek folyamatosan ellenőrzik, azt megfelelőnek találják. Ettől függetlenül előfordulhatnak egyedi hibák, éppen ezért lenne szükség a levelek borítékjaira."

Olvasóink írták

 • 5. Bellovicz Ottó 2008. augusztus 06. 09:24
  „Köztudott hogy postacsekk esetében 6-8 napig ül a posta rajt.
  Tisztelt Illetékes Elvtárstól kérdezem és nem mellé beszédet várok mi történik ebben az időben. Tudatlan ember hinné. Pénztárzárásko enter nyomása után megtörénik a tranzakció. Sejtésem van , de senki nem mondja meg a valóságot.”
 • 4. BsBe 2008. augusztus 05. 20:33
  „Azt hiszem nem csak a levelekkel van gond.
  2008-06-26-án befizetett csekk (a soproni Széchenyi téri postán) 2008-07-07-én még nem érkezett meg az EON részére. Azt hihetnénk, hogy a mai világban, 10 nap talán elég lehet egy befizetés továbbításához a címzett felé.”
 • 3. lr 2008. augusztus 05. 18:18
  „aha....
  nekem a Budapesten elsöbbségiként feladott levelem 2 hét alatt ért Győrbe.
  Vajon mennyi idő alatt ér ide, ha nem elsöbbégiként adják fel?

  A kézbesitő meg... analfabéta. rendszeresen más leveleit dobálja be hozzánk... és a mienket máshova.”
 • 2. Rájen 2008. augusztus 05. 14:28
  „De az érdekesebb, hogy ismeretlen címként visszavitte a postás a számlámat, holott már 8 éve ugyan arra a címre kapom. Mire újra megjött a számla, már 2 hete lejárt a számla határideje. Szerencsére a szolgáltató elég rugalmas, és nem volt belőle probléma!”
 • 1. Kata1018 2008. augusztus 05. 04:11
  „Érdekes, hogy a posta kommunikációs alkalmazottja már megint nem arra válaszolt, amit kérdeztek tőle. Én is kiváncsi lennék, hogy a 11-én (postai bélyegző szerint) feladott csekkem, miért csak 19-én érkezett meg a szolgáltatóhoz, amely egyébként a munkáltatóm?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Étkezési utalvány: szakadtan is elfogadható

Győr-Moson-Sopron - „Nem fogadta el a pénztáros az étkezési utalványt, amivel fizetni akartam… Tovább olvasom