Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Eljött és rögtön haza is ment a beidézett megyés püspök

Nem tudták szembesíteni Pápai Lajos megyés püspököt a vele ellentmondásba került tanúval, mert a férfi - aki az általa képviselt céggel kivitelezéseket végzett az egyházi felújításoknál - beteget jelentett a csütörtökön folytatódott tárgyaláson.

Várható, hogy március 1-én sor kerül a tanúk kihallgatására.

A Győri Törvényszék előtt T. Gy. és társa ellen sikkasztás bűntette miatt folyamatban lévő kiemelt jelentőségű büntetőügyben folytatódott csütörtökön a tárgyalás.

A vádirat szerint a vádlottak a Magyar Katolikus Egyház Győri Egyházmegye, mint sértett sérelmére 500 millió forintot meghaladó összegre követték el a bűncselekményt. A vádlottak a sértett gazdasági hivatalának munkatársai voltak, számvevő és könyvelő munkakört láttak el.

A per több, mint egy éve tart, legutóbb decemberben napolták el a tárgyalást, mivel az egyik tanú kijelentése nyomán ismét be kívánták idézni a már egyszer meghallgatott püspököt, hogy szembesítsék a férfivel.

A most távolmaradt tanú édesapja kötötte az adásvételi szerződést a sokat emlegetett balatonszepezdi üdülő ügyében, s míg a püspök azt állítja: nem járult hozzá a 100 millió forintért vásárolt üdülő megvételéhez, a tanú szerint Pápai Lajos az ő füle hallatára bólintott rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyéves kutatás indul a Győri Járműipari Körzetről - videó

Félmilliárd forintos uniós támogatással indul a kutatás. Tovább olvasom