Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Elítélteket is bevetnek veszélyhelyzet esetén

Megújították a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a sopronkőhidai fegyház és börtön között fennálló együttműködési megállapodást, amelyet a két szervezet vezetői írtak alá szerdán.
Mint azt Sallai Péter ezredes, katasztrófavédelmi igazgató lapunknak elmondta, számos eset van, ami indokolja az együttműködést, amely eddig is kiválóan működött az igazgatóság és a büntetés-végrehajtás között. Ugyanakkor a katasztrófavédelmi egységes szervezet január 1-jei megalakulása, a jogszabályban történt változás is az együttműködési megállapodás megújítását indokolta.

– Ebben szó van a mindennapi kölcsönös információáramlásról, tájékoztatásról. A szállítási feladatok megoldásánál is együttműködhet a két szervezet. Emellett a tűzvédelmet érintő beszerzésekhez a büntetés-végrehajtási intézeteket szakmai tanácsokkal látjuk el, továbbá felkészítő mentési gyakorlatokat is folytatunk. Ugyanakkor olyan veszélyhelyzetekben, mint például az árvíz, az elítéltek élő erőt igénylő munkákat, többek között a homokzsákok megtöltését tudják elvégezni – mondta Sallai Péter.

Pantali Zoltán dandártábornok, börtönparancsnok többek között az árvízvédelemben való részvételt emelte ki:– Az országban több helyen vettek részt a védekezésben a büntetés-végrehajtási intézetek dolgozói és a fogvatartottak. Minden probléma nélkül működtek közre az Ikva áradásakor is. Sopronkőhidán van egy elítéltek közül kiválasztott csoport, akik vészhelyzet esetére megfelelő szerszámokkal vannak ellátva, s ha szükséges, tudjuk őket mozdítani. Mellettük speciálisan felkészített kollégák teljesítenek szolgálatot. Eddig is kiváló volt a kapcsolat a katasztrófavédelmi igazgatósággal, s az együttműködési megállapodás a jövőben is garantálja ezt – mondta Pantali Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyasztóvédelmi nyílt nap Győrben

Ha elromlik a mosógép, ha nem jó számlát küld a szolgáltató, ha nem működik az internet vagy a… Tovább olvasom