Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Elítélték a Jobbik volt képviselőjét

Egy év - három év próbaidőre felfüggesztett - fogházbüntetésre és 500 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte a Győri Városi Bíróság K. Zoltánt, a Jobbik volt solymári elnökét, mivel pénzhamisítási ügybe keveredett a vád szerint.
„Nem szeretné, ha a személyét ért támadásokat és nemtelen rágalmakat bármilyen formában összefüggésbe hoznák a Jobbikkal" – írta a közleményt idéző internetes portál szeptemberben, amikor K. Zoltán lemondott a Jobbik solymári pártvezetői tisztségéről. Ezt akkor tette, amikor a pornófilmrendező Kovi lerántotta róla a leplet, mondván, hogy húsz éve a pornóiparban dolgozott és felkapott színész volt. A „nemtelen támadások" azonban gyarapodtak, s tegnap már sem ő, sem ügyvédje nem volt jelen Győrben, ahol nem jogerősen – hat társával együtt – elítélték.

A pénzpapíros történet 2007-es, de régebbre – 1997-be – kalauzol vissza. Ekkor az ügy hetedrendű vádlottja, P. György 8 tonna biztonsági pénzpapírt szerzett. Ezt nem volt könnyű tárolni, beszélt is a dologról később K. Tamással, aki S. Lászlót arra utasította: béreljen ki Győrben egy Rozgonyi úti garázst. A papírt Győrbe szállították és az ott állt éveken át. Aztán már 2005-öt írtunk, amikor P. György és K. Tamás a papír eladásáról tárgyalt Budapesten F. Zoltánnal. K. Tamás egy másik garázst béreltetett P. Andrással a Körkemence utcában és S. Zoltánnal átvitetett oda 200 csomag pénzpapírt.

Az üzlet megkötése érdekében 2007-ben Győrbe jött F. Zoltán, őt kísérte el a későbbi Jobbik-elnök és K. Tibor. K. Zoltán kocsiján elmentek a garázshoz, F. épp kinyitotta az ajtót, majd tetten érték őket a nyomozók. Még aznap legfoglaltak a Rozgonyi úti garázsban 549 csomag papírt.

A gyanúsítottakat felfüggesztett fogházra ítélték, pénzhamisítás elősegítésének vétsége vagy annak kísérlete miatt. K. Zoltán egy évet kapott, méghozzá halmazatban, mivel felrótták neki azt is, hogy számítógépén illegálisan beszerzett szoftvereket tárolt. Az ítélet nem jogerős.

Olvasóink írták

  • 3. Rebeka01 2012. május 25. 11:09
    „pancserkám siess a tobbi oldalra mert nem kapsz fizut”
  • 2. pancser 2012. május 24. 22:00
    „Ime a mahulátlan Jobbik. Nagy sz*ban lennénk ha ezek ...... 8to bankjegypapír......?”
  • 1. Rebeka01 2012. május 24. 19:01
    „na ez persze erdekes de a fidesz mszp mutyik nem. de a jobbik kiszüri aki nem oda valo de a többi pártban nem mond le. sőt majomkodik mint fecoka”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duna, Rába, Rábca, Marcal – kell a víz

"A szépségét vesztett, kiszáradó, iszapos part viszont inkább elriasztja az embereket" –… Tovább olvasom