Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Elítélték a fűrésszel, fejszével támadó szállóvendéget Győrben

Nyolc és fél év fegyházra ítélték kedden azt a férfit, aki tavaly októberben majdnem agyonverte szállásadóját, amiért a sértett a vacsoráját megdézsmálta Jánossomorján.
A férfi-ikerpár befogadta P. Károlyt és élettársát, s míg ők az ágyon aludtak, a szállásadók egyike a földön, a másik a kis konyhában húzúdott meg. A házban lahangolóak voltak a körülmények az iratok tanulsága szerint, mind a négyen rendszeresen italoztak, P. Károly is sok alkoholt fogyasztott október 14-én, mielőtt hazatért. Látta, hogy a hűtőből hiányzik a vacsorája, s hát „emberek vagyunk": agyát elfutotta a vér.

Először ököllel, lábbal támadt a részegen alvó sértettre, majd biciklikvillával, s fejsze fokával csapott a fejére. A védekezni képtelen szállásadón végül horrorisztikus módon próbált bosszút állni: kézi fűrésszel a sértett lábának levágásába kezdett, amivel szerencsére felhagyott. Végül kivonszolta a hidegbe és otthagyta.

Mindezt végignézte T. Sándorné, a vádlott élettársa, akinek fő bűne, hogy nem hívott mentőt, s a vérben fekvő K. Péter – akit több óra után visszavonszoltak a szobába – csak 20 óra elteltével kapott orvosi segítséget. Az, hogy életben maradt, s hogy nem szenvedett maradandó sérülést, nem a vádlottnak köszönhető – hangsúlyozta a tanácsvezető bíró.
A határozathirdetésen a segítségnyújtás elmulasztása miatt elmarasztalt T.-né nem volt jelen, őt két évre próbára bocsátották. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntetének kísérletével vádolt P. Károly 8 év, 6 hónap fegyházat kapott, ami ellen ő is, védője is, de az ügyész is fellebbezett.

A bíróság, többek között a bűnbánó és beismerő magatartásra tekintettel látott lehetőséget az enyhítő szakasz almalmazására, hiszen egyébként a minősített emberölést tíztől húsz évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethetik. P. Károlyról az ítélőtábla dönt, addig is előzetes letartóztatásban marad.

Olvasóink írták

 • 5. soproni 2012. november 14. 20:40
  „Példás ítélet! Azt viszont nem értem,hogy azok,akik embereket gázolnak halálra,megölik csecsemőiket miért kapnak sok esetben ennél kevesebbet?”
 • 4. balisdavid 2012. november 14. 19:42
  „A társ is hasonló minősítést érdemel (elnézést, rosszabbat érdemel, de ez járna neki jelen állás szerint), minősített emberölés kísérlete! Nem avatkozott közbe, és így már nem segítségnyújtás elmulasztása. Az italozás pedig nem enyhítő, hanem súlyosbító körülmény.”
 • 3. jani1961 2012. november 14. 17:03
  „Az ilyet nem is szabadna kiengedni a börtönből.
  Aki rúg-vág és még fűrészel is .Minek kezd az ilyen gyilkolásba ha még azt sem tudja befejezni.Pedig a referencia munkánál a Kalahári erdőt jelölték meg.
  Az asszony meg csak kontráz de még mobilja sincs hát cigány az ilyen???
  AZ!!”
 • 2. Mankapunka 2012. november 14. 15:48
  „Sok Texasi Láncfűrészes filmet nézett. Még hogy a fiatalokra van rosszhatással a TV.”
 • 1. Hunicum 2012. november 14. 11:46
  „A "jóasszony" meg próbára bocsájtva?
  Az még az erkölcsibe se szerepel, nem is büntetés! Furcsa ez az ítélet...is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jóakarat hídja: Tegyük szebbé 20 család karácsonyát!

Egy évvel ezelőtt hirdettük meg a Kisalföld alapítványának karitatív akcióját: „Tegyük szebbé… Tovább olvasom