Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Elítélte az eutanáziát a kölni érsek

Vasárnap este a győr-belvárosi Magyar Ispita templomban dr. Willy Klinkhammer kanonok mellett dr. Joachim Meisner bíboros, kölni érsek celebrálta a szentmisét. A hetvenéves német bíborost 1962-ben szentelték pappá.
dr. Joachim Meisner bíboros
A bíboros-érsek Magyarországon tartózkodva kívánta megtisztelni Győrött a német kisebbségi önkormányzatot, elismerve tevékenységét. Így talált alkalmat, hogy találkozzon Pápai Lajos megyés püspökkel, tegnap este pedig szentmisét celebrált a Magyar Ispita kistemplomban, melyet a győri püspökség minden hónapban egy alkalommal átenged a Győrben és környékén élő német ajkú hívőknek.

A bíboros-érsek a templomban mondott beszédében kitért azokra az időkre, amikor Európának, az emberi testre átültetett hasonlatával, két tüdeje, egy jobb és egy bal tüdőrésze volt. Csak néhány hónap és a kontinens együtt lélegzik, hiszen megszűnik a megosztottsága. A bíboros kitért beszédében az eutanáziára, a kegyes halálra. A belga és holland gyakorlatot elítéli – hangsúlyozta. Bele kell tudnunk törődni Isten akaratába. Jézus a közvetítő az ég és a föld között. A világszerte terjedő drog használatáról ugyancsak elítélően beszélt.

„ Nem segít az emberen a kábítás, Isten legyen az első, csak az Isten segíthet gondjainkban."

A bíboros-érsekkel misézett dr. Willy Klinkhammer kanonok, aki szinte ingázik Köln és Budapest között. Gyakran látogatja meg a magyarországi német közösségeket és havonta egy alkalommal Győrött a Magyar Ispitában misézik. A bíboros-kanonokot és a kíséretében érkezőket tegnap késő este nagy szeretettel fogadták a német kisebbségi önkormányzat győri központjában, Viszonzásképpen az érsek a kölni dóm ezüstérmét adta át és megáldotta a vacsorát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holland számítógépek és teleház

Új bútorokkal berendezve, Hollandiában kapott ajándék számítógépekkel nyitották meg nemrég… Tovább olvasom