Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Elismerések Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért - fotó

A szociális, ifjúsági, területfejlesztési és gazdasági tagozat díjainak odaítéléséről a testület a közelmúltban döntött.

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2/2002. KR számú rendeletében "Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj" alapításáról és adományozásáról döntött.

Ennek értelmében a díj 12 tagozatban (kulturális, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati, ifjúsági, szociális, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, területfejlesztési, sport, sajtó és gazdasági) adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként.

A szociális, ifjúsági, területfejlesztési és gazdasági tagozat díjainak odaítéléséről a testület a közelmúltban döntött. Az elismeréseket Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke november 21-én délután adta át Győrött, a Megyei Önkormányzati Hivatalban.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Pápai Lajos megyéspüspök és Firtl Mátyás országgyűlési képviselő is (mindketten ajánlók, javaslattevők voltak). Az ünnepségen a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai működtek közre.
 
Szociális tagozat - 2013: Királyné Giczi Viktória

Királyné Giczi Viktória az egészségügyi szakközépiskola elvégzése után bölcsődei gondozóként kezdte munkáját Győrben. 1987-től, az akkor. Bősárkányban megnyílt Idősek Klubja vezetésével bízták meg, ahol folyamatosan alakította és formálta az intézmény profilját. Később a község idős ellátásában vállalt feladata bővült: a nappali ellátást nyújtó intézmény vezetése mellett az étkeztetést és a házi segítségnyújtást is feladatául kapta nemcsak Bősárkányban, hanem az akkori közös tanács községeiben is: így Maglócán, Acsalagon, Tárnokrétiben. A szociális munka számára legmeghatározóbb, sarkalatos alapköve, hogy tisztelje és szeresse embertársait. Ez különösen igaz az idősekre, a beteg emberekre.

Folyamatosan képezte magát, így még hatékonyabb, még koordináltabb munkát tudott végezni. Szakmailag jól felkészült vezető, aki kollégái körében is megbecsülésnek örvend.

Németh Rita

Németh Rita a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthonának igazgatója. Több, mint 10 éve dolgozik szociális területen, fogyatékos emberek segítésével. Az egyetem elvégzése után a Máltai Szeretetszolgálatnál szolgálatvezetőként tevékenykedett, folyamatosan kapcsolatot tartott az ellátottakkal, programokat, klubokat szervezett részükre. Koordinálta és szervezte a személyi segítők munkáját. Kitartó és szorgalmas munkájának eredményeként immár több mint 7 éve intézményvezetőként irányítja a fogyatékkal élők napközi otthonát Győrben. Munkáját kezdettől fogva nagy elhivatottsággal, odaadással és szakértelemmel végzi. Az igazgatói tevékenysége részeként irányítja a fogyatékkal élők napközbeni gondozását, szakmailag felügyeli és ellenőrzi az intézményben nyújtott szolgáltatásokat.

Szalai Lászlóné

Szalai Lászlóné a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Gyermekjóléti és Szociális Intézménye vezetőjeként dolgozik a szervezetnek élén, de jól ismeri és a gyakorlatban is alkalmazza a szociális munka, a gyermekjólét és családsegítés alapszintű, az emberekkel napi közvetlen kapcsolatban álló, segítséget nyújtó részét is. Szakmai munkája eredményének tekinthető a szociális intézményrendszer kialakítása a téti kistérségben. Aktív tevékenységének eredményeként az országban elsőként jöttek létre családi napközik Téten és Rábapatonán. Nem áll tőle távol a szociális munka gyakorlati része sem, nem csak vezető, hanem Koroncó településen családsegítői feladatokat is ellát. Emellett szakértői tevékenységet is végez: szaktanácsaival, szakmai tapasztalataival közreműködik más kistérségek szociális szervezeteinek létrehozásában. Jó példa erre a győri kistérségben megszervezett és kialakított szociális intézményrendszer, a családsegítés, gyermekjóléti feladatok ellátása és házi segítségnyújtás ellátása.

Területfejlesztési tagozat díjazottja, 2013-ban: Kuslits Tibor János

Kuslits Tibor János okleveles építészmérnöki végzettségét 1983-ban szerezte a Budapesti Műszaki Egyetemen. Az építészet iránti elkötelezettsége már fiatalon megmutatkozott, hiszen tevékenységét 28 évesen Kiváló Ifjú Szakember díjjal ismerték el. 1983-ban építész tervezőként kezdte el munkáját, hamarosan vezető tervező lett az építészeti-műemléki területen végzett szakértő tevékenysége elismeréseként. 1998-2011 között Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának önkormányzati főépítésze volt. 2011 októbere óta a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal hivatalvezetője, majd 2013. január 1-jétől a Kormányhivatal Kulturális Örökségvédelmi Osztályának osztályvezetője, ez év augusztusa óta állami főépítész. Kormánytisztviselőként a kulturális régészeti örökség, valamint az építészeti értékek megőrzésének elszánt védelmezője. 1988 óta a Magyar Építész Kamara, 2010 óta pedig az UNESCO Műemlékvédelmi Világszervezete Magyar Nemzeti Bizottságának tagja. Szakmai munkásságának meghatározó részét képezi oktatói pályafutása, 2002 óta a győri Széchenyi István Egyetem adjunktusa. Tudományos oktatói tevékenységét a városépítéstan, várostervezés, a kortárs építészet és az építészeti tervezés területén végzi.

Ifjúsági tagozat díjazottja 2013-ban: Barcza Attila

Barcza Attila - fiatal kora ellenére - a közösségért végzett, áldozatkészséggel végzett munka elkötelezettje. Magas fokú szakmai felkészültségét, kiváló emberi és jellembeli adottságait folyamatosan a szűkebb és tágabb közösség javára fordítja. Legutóbb a Rióban rendezett Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón volt a magyar delegáció vezetője. A kultúra, a helytörténelem, a hagyományápolás, a közösségszervezés, a közéleti szerepvállalás, a sport, az egyházi és civil élet számos területén kezdeményezője, elindítója, megszervezője és sikeres megvalósítója is az eseményeknek, rendezvényeknek, ötleteknek. Képességeit, tudását és tapasztalatát a szellemi és kulturális értékek felkutatására, továbbörökítésére fordítja, közben folyamatosan törekszik összekovácsolni a helyi közösségeket. Kitűnő szervező, igazi közösségi ember, ugyanakkor szerény és szolgálatkész. Tudományos területen a gyakorlati oktatásban országos szintre emelt javaslatait elfogadták és a kerettanterve beemelték.

Kortársai számára példaképe lehet annak a fiatalnak, aki a szellemi gyarapodás igénye mellett, lelki emberként, a keresztény értékrend szerinti gyakorlati élet elkötelezettje.

A gazdasági tagozat díjazottjai 2013-ban:

Horváth László Rábacsanakon született, mégis tősgyökeres csornainak vallja magát. Iskoláit Csornán végezte, a festő szakmát is helyben sajátította el, mestere is csornai volt. A tanulóévek után az akkori Építőipari KTSZ-ben helyezkedett el, majd a Győri Magasépítő Vállalathoz, néhány év múlva pedig a Csornai Lakáskarbantartóhoz került. Iparengedély-kérelme eleinte elutasításba ütközött, de '76-ban, a mestervizsgát követően megkapta az iparengedélyt is. Mind a mai napig az Ipartestület megbecsült tagja. 1999-ben Aranykoszorús Mester kitüntetést kapott. Csornán sok intézmény újult meg munkája nyomán, ahol pedig nem volt elégendő a pénz, ott társadalmi munkában szépítette az épületeket, különösen a város szociális intézményeiben segített sokat.

Kinevelt és útjára bocsátott 39 tanulót, akiket nem csak a szakma szeretetére és tiszteletére, hanem az újdonságok megismerésére, az emberek tiszteletére is nevelt. A mai napig tevékenyen dolgozik szakmájában, segíti a város közéletét, igyekszik hasznosan tölteni mindennapjait.

A Sá-Ra Termál Kft - Radovits Tibor és Sánta Lajos vezetésével - 1999-től üzemelteti a hegykői termálfürdőt, amely évente 160-170 ezer fürdővendéget fogad, szálláshelyein a vendégéjszakák száma megközelíti a 70 ezret.

A mintegy 1450 lakosú településen a kft. szedi be a legtöbb idegenforgalmi adót, ennek eredményeként a Hegykőn eltöltött vendégéjszakák száma már több éve eléri a százezres számot, amivel a megyében Sopron és Győr után a harmadik helyet foglalja el.

Az elmúlt időszakban az üzemeltetők több mint hétszázmillió forintos beruházással korszerűsítették a fürdőt, amely meghozta a várt eredményt, hisz a termálfürdő látogatottsága jelentősen megnőtt. A fellendülés a település egészére, a Fertő-tájra, sőt az egész megyére jótékony hatással van, hiszen a térségben egyre több a gyógyulni, pihenni vágyó turista.

A Sá-Ra Termál Kft. képviseletében Radovits Tibor ügyvezető veszi át az elismerést, a hegykői termálfürdő színvonalas üzemeltetéséért és korszerűsítéséért, a termálvíz gyógyvízként történő elismertetéséért, a gyógyászati kezelések bevezetéséért, Hegykő és Győr - Moson - Sopron megye idegenforgalmának fejlesztéséért.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2013. november 21. 21:28
    „Hát ez az örökségvédő, semmit nem tett Győrben. - az örökséget lerombolják, a kultúra házát lebontják, köszönhető áldásos védő tevékenységének! ezért kapta a díjat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bencések lejöttek a városba - videó

Szerdán tartották az Apátsági Major Látogatóközpont – Az első magyar regionális kiállítótér című projekt nyitóját és a beruházás alapkőletételét. Tovább olvasom