Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Elismerések az ünnepen: megyei kitüntettek

Megyei díjazottjai is voltak a március 15-e alkalmából tegnap átadott rangos állami elismeréseknek: prof. dr. Dézsi Csaba András a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át. "Az emberek lelkét is gyógyítani kell" – vallja.

Március 15-e alkalmából dr. Réthelyi Miklós minisztertől kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott tegnap prof. dr. Dézsi Csaba András, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Kardiológiai Osztálya osztályvezető főorvosa, a Széchenyi István Egyetem magántanára, aki lapunk Gyógy-ír mellékletének szerkesztője.

Az indoklás szerint negyedszázados gyógyító-oktató és tudományos munkásságáért, a Győri Szívcentrum létrehozásáért és egészségügyi ismeretterjesztő tevékenysége elismeréséért kapta a rangos elismerést. Az ötvenesztendős professzor lapunknak elmondta: tudományos munkáját kis létszámú, de lelkes csapattal végzi.

"Az elismerés indokolásában főművem is szerepel, a Győri Szívcentrum létrehozása. 2005. november ötödikén végeztük az első szívkatéterezést Győrben, azóta már a kilencezredik beavatkozás felé közelítünk. Nap mint nap életeket tudunk menteni" – mondta. Nem titkolta, ebben is nagy szerepe volt a Kisalföldnek, akárcsak a lapunkban 1993 óta megjelenő Gyógy-ír mellékletnek az egészségügyi ismeretterjesztésben.

"Nemcsak gyógyszerek kellenek, az emberek lelkét is gyógyítani kell: információk átadásával, a helyes életmód bemutatásával" – vallja.

A végszó a köszöneté: a büszke kitüntetett szerint sokoldalú tevékenységéhez rengeteg segítséget kapott többek közt munkatársaitól, a Petz-kórháztól, a Széchenyi-egyetemtől, feleségétől, a Kisalföldtől és a Szívkatéterezés Győr Alapítványtól.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapta tegnap prof. dr. Albert Levente, a Nyugat-magyarországi Egyetem általános rektorhelyettese, egyetemi tanár és dr. Kacz Károly, a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Biológiai Rendszerek Műszaki Intézetének egyetemi tanára.

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott dr. Wesztergom Viktorné, a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Dékáni Hivatal vezetője, ügyvivő szakértő, míg Magyar Bronz Érdemkeresztben részesült Ócsag Anna, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola balettmestere.

Prof. dr. Dézsi Csaba András a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg térképen, hol kátyúznak megyénkben tavasszal

Jelen állás szerint az idei esztendőben 200 millió forint jut kátyúzási feladatokra a megye útjain. A februári kemény mínuszok a szokásosnál is több repedést okoztak az utakon. Tovább olvasom