Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Elismerések az idősek napi ünnepségen

A csütörtök délután megtartott megyei idősek napi ünnepségen dr. Kovács Béla megyei főjegyző és Pozsgai Balázs, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöke elismeréseket adott át.
A megyei önkormányzat elismerései:

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elismerését érdemelte ki Csikvánd Község Önkormányzata. A csikvándi Fehér Akác Nyugdíjas Klub és az énekkar úgy érezte, hogy a helyi önkormányzat érdemes az elismerésre, hiszen úgy a polgármester, mint a képviselő-testület tagjai, de az önkormányzat dolgozói is mindig készséggel állnak a nyugdíjasok rendelkezésére.

A szervezetek működését anyagi támogatással is segítik, a szépkorúakra pedig mindig számítanak a falu közösségi életének fontos pillanataiban.

Szerecseny Község Önkormányzata már megkapta az elmúlt időszakban az "Idősbarát Önkormányzat Elismerő Címet", ám a helyi nyugdíjas klub vezetője és tagjai úgy gondolták, hogy újfent érdemesnek tartják a megyei elismerésre.

Ezzel szeretnék – mintegy gesztusként – megköszönni azt az erkölcsi és anyagi támogatást és személyes jelenlétet, amit a civil szervezet a falu polgármesterétől és a képviselő-testület tagjaitól évről-évre a legmesszebbmenőkig megkap.

A harmadik jelölés Kónyból érkezett és a helyi önkormányzat tevékenységének elismerése mellett a falu polgármesterét, Aller Imre urat tartják díjazásra érdemesnek. Aller Imre 1990 óta a település vezetője, aki mindvégig szívén viselte és önzetlenül támogatta a szépkorúak ügyét.

Minden fórumon kiállt a nyugdíjasok érdekeiért. Példaértékűnek tartják emberi megnyilvánulásait, pozitív hozzáállását és következetességét. Személye - a helyi nyugdíjasok véleménye szerint - garancia a jövőbeni tervek megvalósulására.

Pannon Nyugdíjas Szövetség Megyei Szervezete elismerései:

A Pannon Nyugdíjas Szövetség 1999-ben, az Idősek Nemzetközi Évében alapította az Idősekért kitüntető címet, elismerve általa mindazt a munkát, odafigyelést, jóakaratot, melyet egy személy, vagy egy közösség megtesz az idősödő korosztályért.

A Közjóért kitüntetés pedig a nyugdíjas-korúakért dolgozó sorstársak munkájának elismerését szolgálja.

Ebben az évben 2011-ben Idősekért kitüntető címet vehet át:

Pásztorné Szakács Gabriella, Rábapordány polgármestere: a nyugdíjasokról való sokoldalú gondoskodásért, nyugdíjas rendezvények szervezéséért, egészségügyi és kulturális programok biztosításáért, a Rába-parti találkozókon való aktív részvételért.

A Kónyi Piros Rózsa Nyugdíjas Klub javaslatát erősítette meg a Pannon Nyugdíjas Szövetség vezetősége azzal, hogy ebben az évben az Idősekért kitüntető címet Aller Imre úrnak, Kóny polgármesterének ítélte oda:

két évtizedes polgármesteri tevékenységéért, a nyugdíjasok sokoldalú támogatásáért, az idősek megbecsüléséért, a nyugdíjas klub működési feltételeinek biztosításáért, a nyugdíjasoknak szervezett programokért, az időseket köszöntő szép ünnepekért.

Közjóért elismerő díjban részsül Asztalos Gyuláné a Petőházi Nefelejcs Nyugdíjas Klub Egyesület vezetője: Petőháza nyugdíjas közösségnek másfél évtizedes sikeres vezetéséért, a külföldi kapcsolatok építéséért, a népi hagyományok ápolásáért, az „Évezredet köszöntő" megyei ünnepen, a feledhetetlen szereplés biztosításáért.

Közjóért elismerő díjat vehet át továbbá: Merkli Józsefné, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnökségi tagja, címzetes ügyvezető elnöke: a megyei nyugdíjas-mozgalom sokoldalú gazdagításáért, az ügyvezető elnöki feladatok lelkiismeretes ellátásáért, tartalmas kirándulások szervezéséért, az Országos Dalos Találkozó szervezési feladatainak példaértékű ellátásáért, a Győri Pedagógus Nyugdíjas Klub vezetéséért.

A Kónyi Piros Rózsa Nyugdíjas Klub javaslatát erősítette meg a Pannon Nyugdíjas Szövetség vezetősége azzal, hogy ebben az évben az Idősekért kitüntető címet Aller Imre úrnak, Kóny polgármesterének ítélte oda.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2011. december 17. 14:21
    „De hol van a 2.500fős Arrabona nyugdíjas egyesület? - a komcsikat kizárták a komcsik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldog karácsonyt! - Hallgassa meg Fekete Dávid és Cserpes Laura kívánságát

A győri Fekete Dávid és felesége, Cserpes Laura kellemes ünnepeket kívánnak új klipjükben. Videó. Tovább olvasom