Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Elismerések a polgárőrök közgyűlésén Győrben

,,A megye állami és rendészeti vezetőinek figyelme, együttműködő támogatása mellett, csendben, szakmailag felkészülten, elkötelezetten végezzük a munkát, amit önként vállaltunk - mondta Csaplár Zoltán, a megyei polgárőr szövetség elnöke, a szervezet beszámoló, értékelő közgyűlésén.

Az elnök néhány számadattal is jelezte a fejlődést: 2017-ben 358 ezer 220 órát teljesítettek szolgálatban a megyei polgárőrök, ez mintegy 27 százalékos növekedés az előző évhez képest. A rendőrséggel közös szolgálatok óraszáma 31 ezer 989 volt, ez egy év alatt több mint 33 százalékkal nőtt. Csaplár Zoltán megemlítette, hogy az önkormányzati támogatások is segítik a polgárőrök munkáját. A beszámoló után Németh Csaba a szövetség titkára  kiemelte, hogy a kormány jelentős összeggel támogatja a megyei munkát.

Csizmadia Gábor megyei rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy megyénkben közel 60 százalékkal csökkent a bűncselekmények és 10 százalékkal a balesetek száma. Köszönetét fejezte ki a polgárőrök áldozatos munkájáért. 

Széles Sándor kormánymegbízott kiemelte, hogy „a lakosság számára már elvárás az elért, magas szintű közbiztonság." Ennek megőrzésére, a megbecsülés megtartására javaslatot is tett: analízist kell elvégezni, mi a kiemelkedő színvonalon teljesítő megyei polgárőrség sikereinek titka, s hol vannak még tartalékok. 

A közgyűlésen egyhangúlag megszavazták a beszámolókat és a pénzügyi tervet. Polgárőr érdemkereszt „ezüst" fokozata kitüntetést Fejes Sándor, a Rábaköz Polgárőr Egyesület alapítótagja és Gyurasits Csaba, a Lövői Polgárőr Egyesület tagja kapott. Polgárőr érdemkereszt „arany" fokozata kitüntetésben Mitróné Molnár Edit, a Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület tagja részesült. Nemes Gyula alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság kiemelt főelőadója emlékplakettet vehetett át. Németh József, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója „Szent László" plakettet kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzemagyag szivárog egy autóból az Ikrényi lehajtónál - fotó

Üzemagyag szivárog egy autóból az Ikrényi lehajtónál - fotó
Az érintett útszakaszon a forgalom zavartalanul haladhat. Tovább olvasom