Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Elindult egy hecc-kampány, ami a cigányságban keresi a bűnbakot? - Videó!

Széles Sándor kormánymegbízott szerint egy országos hecc-kampány indult el, amely a romákat okolja a közbiztonság romlásáért. A megyei kisebbségi önkormányzat elnöke szerint az iváni eseményeket politikai célból fújták fel.

Csütörtökön délelőtt tartott sajtótájékoztatót a győri Városházán Széles Sándor kormánymegbízott.

A napirendi pontok között szerepelt a roma közfoglalkoztatás és képzés lehetőségei megyénkben.

Széles Sándor elmondta: Magyarország minden megyéjében elindult egy negatív "kampány", amely a cigányságot hibáztatja a közbiztonság romlásáért."A megyei kormányhivatal ezt visszautasítja. Látjuk azokat a problémákat, melyek az utóbbi években halmozódtak fel, ezek kezelésére konkrét tervet dolgozunk ki a megyei cigány önkormányzattal közösen.

A folyamatnak három fontos lépése lesz. Elsőként a közfoglalkoztatás megszervezése, második lépés a szakképzés megvalósítása, harmadik pedig a közbiztonság megerősítése mindazon területeken, ahol a feszültség kézzel fogható."

Széles Sándor kormánybiztos és Bogdán Piroska, a megyei kisebbségi önkormányzat elnöke a győri Városházán.
Széles Sándor kormánybiztos és Bogdán Piroska, a megyei kisebbségi önkormányzat elnöke a győri Városházán.

A megyei kormányhivatal és a megyei cigány önkormányzat levélben fordul az állami cégekhez, amelyek segítségével fel tudják mérni, hogy megyénkben milyen lehetőségek vannak a szakképzés nélküli vagy az alacsony szakképzéssel rendelkező roma személyek közfoglalkoztatására" - áll a megyei kormányhivatal közleményében.

"Győr-Moson-Sopron megyében régebben nem voltak etnikai elveken alapuló problémák. Magyarországon a "nyugalom szigete" volt megyénk. Ám sajnos a közelmúltban itt is megjelentek az ellentétek és a feszültség.

A múlt héten jártam Ivánban. Az itt történtek egy kocsmai verekedésből indultak. Abban, hogy az eseményeket nagy mértékben felfújták, politikai ráhatást éreztem - mondta Bogdán Piroska, a megyei kisebbségi önkormányzat elnöke.

Az iváni eseményeknek a rendőrség sem ismeri a pontos körülményeit, ezért kérjük, hogy egyik párt se avatkozzon bele közvetlenül a dologba" - hangzott el a kisebbségi önkormányzat részéről.

Videó: Cseh Róbert

"A kormány és a rendőrség elítél mindenfajta bűncselekményt és mindent megtesz azok visszaszorítására. Győr-Moson-Sopron megye, az országos viszonyokhoz képest még mindig jó helyen áll, hiszen megyénkben eddig nem merültek fel hasonló, etnikai központú problémák - tette hozzá Széles Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz a győri Széchenyi egyetemmel? - Szekeres Tamás rektor levele

"Nincs szükség a Széchenyi István Egyetem állami beavatkozással, átszervezéssel történő… Tovább olvasom