Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Elhunyt Halbritter Mátyás

A Győri Keksz- és Ostyagyár egykori igazgatója 67 évesen, tragikus hirtelenséggel hunyt el. Nekrológ.

Mátyás elment...

"Amennyiben a Győri Keksz Kft. rég lezárt iratkamrájában megtalálnák munkakönyvét, egyetlen bejegyzés szerepelne benne: még 18 éves sem volt, amikor kiállították.

Érettségi előtt álló diákkal kötött szerződést leendő munkaadója, aki előbb lett kekszgyári, mint hogy oda került volna. Így végezte el az élelmiszer-ipari főiskolát, majd már munka mellett a közgazdasági egyetemet.

A Koestlinben végigjárta a ranglétrát, műszaki igazgató lett, s megválasztották munkatársai igazgatóvá. Több mint két évtizedig volt az első számú főnök, az utolsó tízben elnöke a cégnek.

Négy évvel ezelőtt írhattuk az előbbieket Halbritter Mátyásról annak apropóján, hogy megkapta a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést. Érdemért érem volt ez a hűséges embernek, az állhatatosnak, aki 45 éven át szolgált egy cégnél, amely az ott töltött négy és fél évtizede alatt volt országos nagyvállalat gyáregysége, hogy aztán önállósulva minden korábbit meghaladó gyorsasággal fejlődjön, építsen új üzemet Győrben és Jánossomorján.

Ezrek és ezrek emlékeznek ezekre a közös sikerekre, annak egyik kovácsára, dédnagymamák, nagymamák és unokáik Mátyására, Halbritter Mátyásra, aki most 67 évesen véglegesen befejezte földi életét. A család szigligeti nyaralójában érte a végzetes baleset azt az embert, aki kivételes mértéktartással, egészségesen élt...

A gyári évtizedek után is maradt tiszte, az édességgyártók szövetségének elnöke volt, az Első Győri Lions Clubnak 17 éven át tagja, alelnöke, elnöke is, az utolsó három évben pedig titkára. E tisztségében erősítették meg nemrég újra.

És jótékonykodott ereje és anyagi lehetőségei szerint. Még igazgató korában alapítványt hozott létre a kekszgyár nyugdíjasai számára, százaknak és százaknak segíthetett ily módon közvetlenül. Az utóbbi időben lobbizott a vörösiszap sújtotta Devecser gyerekeiért, ő volt a kapcsolattartó a vakok és gyengénlátók egyesületével, támogatta az autistákat.

Ez a tevékeny, gazdag életút most sokak fájdalmára véget ért. Halálával a legendás Halbritter család egyik jeles tagjának krónikája fejeződött be. Nagyon idő előtt."

Ferenczi József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Az érctől az aranypénzig˝ című kiállítás a győri Xantus János Múzeumban

A Xantus János Múzeumban 2011. július 21-e óta látható „Az érctől az aranypénzig. Válogatás a… Tovább olvasom