Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Elhunyt dr. Schreiner László szülész-nőgyógyász

Néhány nap választotta el attól, hogy betöltse a hetvennegyedik életévét. A hirtelen jött betegség azonban elragadta családja és barátai köréből.

Győr egyik legismertebb szülész-nőgyógyász szakorvosa az orvosi egyetem elvégzése után azonnal a Petz Aladár-kórházban helyezkedett el. Negyvenöt esztendőn keresztül, szinte haláláig dolgozott szakmájában, több ezer gyereket segítve a világra, több ezer családnak adva ezzel életre szóló boldogságot.

Aktív, tenni akaró ember volt. Ezért szervezte meg a szülészet terhespatológiai részlegét, melynek vezetője volt, ezért vállalta el a megyei területi szülész főorvosi munkát.

Őszinte, segítőkész és határozott orvos volt, aki soha nem azt mondta, amit a páciensei hallani akartak, hanem azt, amit a tények alapján mondania kellett.

Az egészségügy helyzetét, benne a betegek helyzetét minden erejével javítani igyekezett. Mivel elkötelezett baloldali gondolkodó volt, szakmai pályája mellett a megyeszékhely közéletében is aktív szerepet játszott. A győri közgyűlésnek mint képviselő három cikluson keresztül tagja volt. Harcos, a konstruktív vitákra mindig nyitott képviselőként, a várospolitika területén és számos fontos területen ért el eredményt, határozott kiállásával itt is maradandót hagyva maga után. Számos elismerése mellett szakmai és közéleti munkássága eredményeként megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvége képekben: a Mikulás a Mamma Miában járt - bulifotók

Pataki Attila és Mikulás parti a Mamma Miában, Krúdy gólyabál, koncert az Egyetemi Csarnokban,… Tovább olvasom