Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Élhető faluközpont épül Győrújbaráton - addig türelem

Épül Győrújbarát faluközpontja, a 144 millió forint összköltségű projekt várhatóan június végére fejeződik be.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával megvalósuló „Élhető településközpont" munkálatai március 1-jén kezdődtek, s a tervek szerint június 30-án fejeződnek be. A Csobolyó Táncház tetőszerkezetének renoválása már véget ért, a projekt többi része azonban még folyamatban van.

A Pitypang Napközi Otthonos Óvoda támfala szerkezetileg ugyan már elkészült, a burkolás még várat magára. A zárt csapadékcsatorna 85 százaléka épült már ki, az útépítési munkálatok 50–70 százalékos készültségben vannak – tájékoztatott a Magyar Aszfalt Kft. vállalkozási főmérnöke. Ackermann István hozzátette: a közvilágítás korszerűsítése, a zöldterületek kialakítása és az utcabútorok elhelyezése még nem kezdődött el, ezek az utolsó lépések lesznek.

Juhászné Árpási Irma polgármester elmondta: az „élhető településközpont" kialakítása nagyon fontos, hiszen minden meghatározó épület – az iskola, az óvoda, a posta, a takarékszövetkezet, a polgármesteri hivatal, a táncház, a művelődési ház – ide épült. A polgármester szerint június végére a XXI. századi elvárásoknak megfelelő központ fogadja majd a Győrújbarátra érkezőket, addig azonban az itt lakók türelmét kéri a munkálatokhoz. Hozzátette: reményei szerint két hónap múlva a bölcsőde építése is elkezdődik.

Olvasóink írták

  • 3. gortam 2011. május 16. 18:04
    „Valóban, én keveredtem bele, öt napja majdnem ugyanez a cikk jelent meg. Meg egy hónapja is. Miért kell hetente írni erről? Ja, hogy másról nem lehet Győrújbaráton? Mi itt az új információ?”
  • 2. Eva- 2011. május 16. 14:45
    „ez mai cikk?Nem?”
  • 1. gortam 2011. május 16. 13:52
    „Ejnye, hozzászóltam a cikkhez és másnapra eltűnt a hozzászólásom. Fáj a kritika a Kisalföldnek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

230 milliót nyert Kisbajcs

Jól sikerült pályázatokkal mintegy 230 millió forintot nyert Kisbajcs önkormányzata az elmúlt évben, így többek között elkészülhet a csapadékvíz-elvezető, megvalósulhat a közösségiház-beruházás. Tovább olvasom