Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Elhalasztották a parkolási módosítást

Még várniuk kell azoknak, akik Győr városrészeiben üzletet akarnak nyitni vagy tetőteret beépíteni.
A csütöröki közgyűlés leghosszabb vitáját kiváltó témája a parkolási rendelet módosítása volt. A jogszabály egyes szakaszaira a megyei közigazgatási hivatal törvényességi észrevételt tett. Ez adott alkalmat arra, hogy két képviselő is jelentősebb változtatásokat javasoljon.
Németh Zoltán, a jobboldali frakció vezetője úgy vélekedett, hogy a tavaly decemberi módosítással, a parkolóhely-megváltás lehetőségének részbeni eltörlésével, részbeni szigorításával a közgyűlés azt érte el, hogy a sűrűn lakott városrészekben senki nem kaphatott építési engedélyt üzletkialakításra, tetőtér-beépítésre.

Az ilyen fejlesztések leállását Székely Győző, a városépítési iroda hatósági csoportvezetője is megerősítette. A politikus nagyjából a régi rendszer visszaállítására tett javaslatot. Gergely Zoltán belvárosi szocialista képviselő olyan indítványt tett, ami a központi városrész barnamezős területeinek rehabilitációjához, valamint a tetőtér-beépítések elősegítéséhez, ezáltal az épületfelújításokhoz járulna hozzá.

A testület végül Kozmon Kinga megbízott főépítész, Sághy Zsolt képviselő és Eredics Imre alpolgármester javaslatára úgy döntött, hogy nem foglal állást a kérdésben. A témát három hét múlva újratárgyalják.
Az Égáz Rt. vezetékrekonstrukciókról szóló tájékoztatójából kiderült: a cég tavaly a Bisinger sétányon, a Szérüskert, a Zöld, a Kereszt, a Kálvária és Kert utcában végzett felújítást, a József Attila úton pedig a körzeti nyomásszabályozót bővítette. Idén a Bácsai út Báthori és Tőzike utca, a Tihanyi Árpád út Mészáros Lőrinc és Magyar utca közötti szakasza, a Buda utca zsákutcai része, valamint a Szarvas, a Lazaret, a Kispásztor utca és a Korányi tér kerül sorra.

A gázszolgáltató úgy ítéli meg, hogy előrelépés látszik Sárás gázellátásának a megoldásában, tárgyalások folynak a beruházás szakaszos megvalósításról.A Győr 2000 Idegenforgalmi Közalapítvány beszámolójában egyebek mellett az szerepelt, hogy a belvárosi Tourinform irodát 76.893-an keresték fel 2004-ben.

Kun András alpolgármester napirend előtti felszólalásában arra kért mindenkit: az EHF Kupa-vereség ellenére álljon a Győri Graboplast ETO női kézilabda csapata mögé, így segítve a bajnoki cím megszerzését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőország szobrásza

Baghdasaryan Ashot örmény szobrászművésznek Győrben nyílt meg az ötödik kiállítása. Tovább olvasom