Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Elhagyja régi helyét a Baumax

Győr - Láthatóan felépült az új Baumax, míg a régi helyen legalább olyan látványosan ürítik ki a területet. A költözéssel kapcsolatos kérdéseinkre a Baumax Magyarország Zrt. vezérigazgatója, Harald Mörtenhummer válaszolt – írásban.
Április elején adják át a Pápai úti épületet, amely igen látványosan épül a főút mellett, a parkkal övezett területen.

A megnyitó pontos napját időben meghirdeti az áruházlánc.
A költözést Harald Mörtenhummer azzal indokolta, hogy a régi győri Baumax áruházat kinőtte a cég és az új helyen szélesebb áruválasztékkal, nagyobb árukészlettel és újabb szolgáltatásokkal jelenhet meg. A jelenleg még működő, Fehérvári úti Baumax áruházat egyébként bérli a Baumax, így „kompromisszumokat kellett kötni" – írja a magyarországi vezérigazgató.

Kérdeztük az igazgatót arról is, hogy miért éppen a Pápai úti terület mellett döntöttek, ami a régihez képest jóformán a város másik végén fekszik, ugyanakkor kétségkívül a legdinamikusabban fejlődő kereskedelmi „blokk". Ez azért is merül fel, mert így szinte szomszédságban áll majd a Baumax egy másik barkácsáruházzal, míg a régi helyen nem állt konkurencia a közvetlen közelében.

Láthatóan felépült az új Baumax a Pápai úton. A régi helyen legalább ilyen látványosan ürítik ki a területet. Fotó: Bertleff András

„A Baumax ott szeret lenni, ahol a vásárlók vannak, vagy ahol a vásárlóink építkeznek – válaszolta erre Harald Mörtenhummer. – Az áruház gyorsan és könnyen elérhető kell hogy legyen, autópálya mellett, bevásárlóközpont közelében. A versenytársak közelsége számunkra nem akadály, hiszen a választék nagy, az árgaranciával pedig minden vásárló igényeit kielégíthetjük."

Az építkezéshez tartozó városfejlesztésről is szó esett, erről az áruház hazai vezetője így nyilatkozott: „A győri Baumax 1998 óta a város része, és eddig is sokat tett már a városért. (Munkahelyeket létesített, adózott, kommunális támogatást nyújtott a városnak stb.)" Mint írta: most is felelősséget vállal Győrért, például az építkezés miatt kivágott fákat 200 új csemete ültetésével pótolta – az önkormányzattal és a kommunális szolgáltatóval karöltve.

Olvasóink írták

  • 2. uzazó 2008. március 07. 21:36
    „A megnövekedő forgalom terhelést már nem bírja el az a szakasz. Felelőtlenség volt engedélyt adni arra a területre. Csanak felé délutánonként már most is folyamatos kocsisor van . Nagymértékű a környezetszennyezés. Állandóak a koccanások. Ha megnyit a Baumax csak romlik a helyzet, a vásárlási lázban égők miatt is.”
  • 1. dünnyögő 2008. március 07. 11:51
    „Szégyelje magát a tulajdonos, a beruházó, a kivitelező amiatt, hogy micsoda koszt, mocskot, káoszt okoznak közel egy éve a környezetükben. Szégyelje magát az önkormányzat útkezelője, közterület felügyelete, építéshatósága, hogy mindezt szó nélkül eltűri akkor, amikor állítólag az önkormányzat milliókkal költ többet a köztisztaságra, mint a korábbi években!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kampány kezdődik az Engelnél

Győr - Elindította új reklámkampányát az Engel-csoport a Városrét népszerűsítésére, s egyben… Tovább olvasom