Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 23°C | 33°C Még több cikk.

Elfogytak az örömlányok a győri utakról

Győr - A győri rendőrség folyamatos ellenőrzéseinek és intézkedései- nek köszönhetően szinte eltűntek az utcákról a prostituáltak. Több örömlányt bíróság elé állítottak, akiket 10–20 napos elzárással büntettek, s mintegy 60 feljelentés született.
A Győri Rendőrkapitányság a prostitúció visszaszorítására fokozott ellenőrzési sorozatba kezdett másfél héttel ezelőtt. A város és környékének örömlányokkal leginkább „tarkított" területein minden órában megjelennek a járőrök.

A kapitányság határrendészeti és közbiztonsági akcióosztályának járőreivel és vezetőjükkel, Milus Gábor főhadnaggyal autóba ültünk csütörtökön.

– A városban nyolc-tíz nő jelenik meg közterületen, jellemzően ugyanazokon a helyeken, hogy szolgáltatásaikat kínálják. Az utcai prostitúció kifejezetten irritálja az embereket, ezért kiemelten foglalkozunk a problémával, s ha kell, csupán jelenlétünkkel tartjuk távol a „munkától" ezeket a nőket – magyarázta Milus Gábor.

A város melletti erdőben található franciaágyon már számos tettenérés volt – mutatja Juhász Csaba törzszászlós. Fotó: H. Baranyai Edina
A város melletti erdőben található franciaágyon már számos tettenérés volt – mutatja Juhász Csaba törzszászlós. Fotó: H. Baranyai Edina


A körúton – az Eötvös parktól a Nép utcán keresztül egészen a 85-ös főút rábapatonai buszmegállójáig – jártuk végig a prostitúció szempontjából kiemelt helyeket, örömlánnyal nem találkoztunk. A járőrök megmutatták azokat a helyeket, amelyeken a lányok a szolgáltatásaikat szokták bonyolítani. Az egyiken még franciaágy is volt az erdőben. Körülötte használt óvszerek eldobálva. Ezen a helyen számos tettenérés volt már.
– Ez a körút is bizonyítja, hogy a folyamatos jelenlét, az igazoltatások, bizonyíthatóság esetén a feljelentés vagy bíróság elé állítás megteszi a hatását. Sokszor az is elég, ha „munkaidőben" a járőr addig nem megy el az érintett helyről, amíg a prostitúcióból élők – akik között négy hónapos terhes is kint van a placcon – el nem mennek onnét – tette hozzá Milus Gábor.

A bíróság elé állítottak közül négyen 15–15, hárman 20–20, négyen 10–10 nap elzárás büntetést kaptak. Közel hatvan feljelentés született, harminc 5 és 20 ezer forint közötti helyszíni bírságot szabott ki a hatóság.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. mtt 2008. május 27. 18:00
  „Jó a cikk, csak sajnos a lereagálások nem minden esetben a témához szólnak hozzá. Nem olyan rég, naponta jártam a Győr-Komárom útvonalon, Gönyű után, az erdőszélén rendszeresen srticchelnek lányok, még a megyehatárt jelző táblán belül.(igaz kívül is, de az már nem a megyei rendőrök feladata) És bizony, igenis van rájuk igény, saját szememmel láttam, amint üzletet kötöttek...Olvasó**-nak teljesen igaza van, legalizálni kellene a dolgot, hogy aki erre a szolgáltatásra vágyik, kapja azt meg. Lehet hogy kevesebb lenne a nőket érintő erőszakos cselekmény is. Törvény alkotóink gondolkodhatnának rajta.”
 • 26. Olvasó** 2008. május 26. 13:04
  „25-nek. :))))))))))”
 • 25. Min joe 2008. május 25. 20:53
  „Azt nem ertem,hogy miert nincs sator alatt a francia agy?Es egy grill suto a sator elott.Ez baratsagosabb lenne,es senkinek nem lenne feltuno,hogy ez 1 KUPI.”
 • 24. Olvasó** 2008. május 25. 19:56
  „tricse!

  A 20.hozzászólásomban ezt is írtam: "Azért,mert inkább neki adok igazat,az nem azt jelenti,hogy nem vetem meg a hasonlóan kenyeret keresőket" Az én felfogásomba sem fér bele sem a prosti,sem a szerető ,de látod,hogy van rá igény!:)) Ezért tartom én is jó ötletnek,hogy találjanak számukra megoldást és akkor nem kellene közszemlére tenni a bájaikat,hisz az emberek többségét valóban irritálja.”
 • 23. tricse 2008. május 25. 18:19
  „olvasó kedves,csak úgy eszembe jutott arról amit írtál,hogy mindamellett hogy támogatnám a legális bordélyházak létrejöttét,azért annyit had mondjak,hogy az én felfogásomba nem fér bele a prosti sem ha a páromról van szó,tehát az én kapcsolatomnak az is véget vetne ugyanúgy mint a pénzéhes szerető! ez nem lehet indok! de a lányok akik erre a munkára adták a "fejüket",legalább- hogy úgymondjam- biztonságban lennének a legális házakban!
  szerintem”
 • 22. matriné 2008. május 25. 11:49
  „Szerintem "matriné" írásban nemtalálható arra utalás, hogy ellenezné az örömlányok működését! Persze, hogy kik húznak belőle hasznoz, hát - igen az kérdés? De, hogy mi a jó abban hogy "Cseter Ur" ír? legfejebb valakit bosszant vele . De ha valami gondja van a Cseter úrral ,azt vele beszélje meg, ha annyira ismeri.”
 • 21. Olvasó** 2008. május 25. 11:23
  „Amit elfelejtettem... kíváncsi lennék,hogy reagálna az Önnek szolgálatait felajánló hölgynek,ha még funkcionálna a cerkája? :)))”
 • 20. Olvasó** 2008. május 25. 11:19
  „Cseter Úr!
  Ismét az Ön gyenge képességeit bizonyító személyem elleni szidalmazással volt csak képes érdemlegesen véleményt nyilvánítani. A reakcióját olvasva örültem csak igazán annak,hogy NŐ vagyok és nem az Önhöz hasonló gyenge értelmi szinttel rendelkező pasik táborát képviselem! Köszönöm.... :)))
  Idéznék pár mondatot a Kiskegyed heti számából. A nyilatkozó férfi is örömlányok szolgáltatásait élvezi időnként és véleménye szerint :"a szolgáltatás rendszeres igénybevétele veszélytelenebb,becsületesebb és olcsóbb mintha állandó szeretőt tartana". Azért,mert inkább neki adok igazat,az nem azt jelenti,hogy nem vetem meg a hasonlóan kenyeret keresőket,DE.... a férfiak többsége igenis félrelép...van aki titokban,van aki felrúgja egy élet munkáját és elhagyja szeretteit egy harmadik miatt. Azok a nők,akik csak rövid ideig nyújtanak szolgáltatást a nagy étvággyal és kíváncsisággal megáldott férfiaknak ,azok nem fogják elszakítani őket a családjuktól ,de,ha már érzelemmel párosul egy állandó szerető jelenléte,akkor már veszélyt jelent a meglévő kapcsolatra,házasságra,mert vele jár a követelőzés,számonkérés és a lebukás veszélye.
  Igaza van Cseter úr....ne legyenek örömlányok! A felajzott,minden áron nőt akaró pasik inkább erőszakolják a tizenéves gyereklányokat,vagy a betegebbje a saját lányát,nagyanyját,macskáját....! Tudja Cseter úr ezt én sokkal nagyobb bűnnek és mocskos dolognak tartom,mint azt,hogy valaki titokban,örömlányoknál élje ki a sexuális hajlamait,amit azért tesz ,mert ellaposodott a kapcsolata vagy túl nagy "étvággyal "rendelkezik és nem azért,mert az amúgy jól működő kapcsolatát feladni kívánja.”
 • 19. matriné 2008. május 25. 09:36
  „Valóban tegnap jártam a "bólogató Radnóti" szobor melleti főúton és lám ott voltak az "őrömlányok" Persze a zöld rendőrauto is. Hogy futtatóiki voltak - e vagy ép a begyüjtőik az nem derűlt ki így távlatból. De tény , hogy ott voltak már a kora délelőtii órákban.”
 • 18. jahpersze 2008. május 25. 00:36
  „Kérdezzétek Radnótit a dolgokról, ő a Bécsi út császára :-)”
 • 17. Fafnir 2008. május 24. 10:59
  „Mi ebben a hír? Letölti a kis 10-20 napját, addig is fedett helyen van, etetjük stb. utána szabadul ott folytatja ahol abbahagyta, legfeljebb más placcon. Ezt én nem tartom olyan nagy eredménynek, ez felületi kezelés, nem a probléma gyökereit kezeli. Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy lehetne kulturált, ellenőrzött keretek között lehetőséget adni a műfaj művelésére. De ez már politika, az meg ugye elég nevetséges dolog ebben az országban.”
 • 16. ???!!! 2008. május 24. 10:31
  „Addig lesznek kurvák amíg vannak olyan férfiak akik igénybe veszik a szolgáltatásukat! Mikor írtak olyan büntetésről,hogy férfit büntettek volna illegális szolgáltatás igénybevételéért! Ja "kedves férfiak" ez jár önöknek?”
 • 15. matriné 2008. május 24. 08:33
  „Sejtettem,hogy az "Olvasó" nő! Hisz a kazasztáni filmbet Borat megmondotta, hogy egyes nőknek nem nagyobb az agya minta tyúkoké!”
 • 14. Olvasó** 2008. május 24. 07:55
  „feleri! Szintén nő vagyok és egyetértek a véleményeddel! A férfi hozzászólóknak mi a véleménye azokról a nős pasikról,akik anyagi jólétet és támogatást biztosítanak a titokban tartott szeretőiknek? És a feleségeket és barátnőket "csak úgy "csalókról???”
 • 13. tricse 2008. május 23. 23:01
  „szólni kellene a kendermagosoknak,hogy tegyék már fel legközelebb a táblára a marihuána mellé a bordélyházakat is legalizálásilag! :)”
 • 12. feleri 2008. május 23. 22:40
  „mióta a világ világ azóta van kereslet az örömlányokra !!!
  megszüntetni soha nem tudja a törvény, max legalizálni !!!
  ami mellékesen "SZERINTEM MINDENKINEK JÓ"
  /ÉN NŐ VAGYOK, RENDEZETT CSALÁDI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT, FELSŐFOKÚ SZELLEMI FOGLALOKÁST VÉGZEK.
  "JÓL KERESEK" "
  A legalizálás mellett szóló érveim:
  1, a lányok nem rettegnek a lebukástól (RENDŐRSÉG)
  2, nem rettegnek a futtatótól ( ök gazdagodnak)
  3, kulturált helyen dolgozhatnak (maguknak keresnek )
  4, KÖTELEZÖ ORVOSI FELÜGYELET( ami az ügyfélnek is jó )
  5, ??? ADÓZNAK ???

  véleményem szerint ezek megoldható próblémák"csak nyitni kellene" ELFOGADNI VALAMIT AMIT MEGSZÜNTETNI NEM TUDUNK"”
 • 11. sony 2008. május 23. 22:26
  „Ejnye tzls úr, Ön honnan tudja, hol van az erdőben az az ágy? Nem ciki, hogy csak úgy egy kerek erdő közepén az összes rendőr ismeri ezt a helyet? Csak nem győri Erdős Zsanett az örömlány neve?”
 • 10. Oklahoma 2008. május 23. 20:06
  „# 6

  Ugyanott ahol írtad ma este 18-45-kor is kint állt a két "brazil"csaj.”
 • 9. tricse 2008. május 23. 20:02
  „elfogynának ha nem lenne jópár férfiegyed akinek egy ilyen lány öröm!”
 • 8. rainman 2008. május 23. 19:43
  „ezt a faszságot ki a tököm állítja hogy elfogytak????????sosem fogynak el!!!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üdülési csekk: százmilliós támogatás megyebelieknek

Győr-Moson-Sopron - Több mint kétmilliárd forintnyi üdülési csekket osztanak szét csaknem 65 ezer… Tovább olvasom