Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Elfogták a győri kukagyújtogatót: másfél milliós kárt okozott a 20 éves férfi

A rendőrség elfogta azt a 20 éves férfit, aki május végéig 14 szelektív hulladékgyűjtőt gyújtott fel Győrben.
Az elkövető ellen a győri kapitányság már folytatott eljárást, korábban idős nők válláról tépte le táskáikat, azért javító-nevelő intézetben kellett letöltenie büntetését. Az őt elfogó rendőrök jutalmat kaptak.

Sorra gyulladtak ki Győrben a szelektív hulladékgyűjtő edények május 17-től a hó végéig. Először főként Szabadhegyen, majd a belváros, Jancsifalu és Adyváros következett. A Győr-Szol Zrt tulajdonában lévő 1100 literes edény közül 14-et gyújtott fel az ismeretlen, közel 1,5 millió forint kárt okozva, míg egy magán lakóház előtti kuka felgyújtása miatt a tulajdonosnak 30 ezer forint kára keletkezett.

A város rendőrkapitánya, Horváth Csaba alezredes szerdán tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az utolsó helyszínre, a Kassák út 1-es számhoz érkező rendőrök a környék alapos ellenőrzése során figyeltek fel a közeli üzletközpontnál a 20 éves győri B. Z-re. A fiatal férfi keze koszos volt, zsebeiben gyufásdobozt találtak. Kiderült, hogy az egyik helyszín közelében lakik, s ellene korábban már volt eljárás vagyonelleni bűncselekmények miatt.

Mint az a Kisalföld 2009. május 16-án megírta, akkor még fiatalkorúként idős nők válláról tépte le a táskáikat. Ezért a bíróság javítónevelő intézeti szabadságvesztésre ítélte.

A gyanúsított a gyújtogatásokat elismerte, a helyszínek egy részét megnevezte, s elmondta, azokat a helyszíneket is megmutatja, amelyeknek nem tudja a címét. B. Z. ellen rongálás miatt indult eljárás, büntetése akár 3 év szabadságvesztés is lehet.

A tájékoztatón a város nevében Simon Róbert Balázs alpolgármester dicséretben és jutalomban részesítette az ügy megoldásában résztvevő rendőröket: Limpók Péter, Turi Kornél főhadnagyokat, Forrai Gábor törzszászlóst, Heinczinger Tamás és Landi Gábor főtörzsőrmestert, valamint Pór Nikoletta törzsőrmestert.

Az alpolgármester emellett a győri kamerarendszer továbbfejlesztését jelentette be, elmondta, a város 16 millió forinttal támogatja a fejlesztést, amivel a jelenlegi kamerarendszer mintegy félszáz kamerásra bővül. Jelenleg 44 elektronikus szem figyeli Győr különböző pontjait.

Elfogták a győri kukagyújtogatót


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stroke: A megyében csak 20 beteg jutott optimális ellátáshoz

Hazánkban félóránként meghal egy ember stroke, azaz szélütés következtében, de a kórházba kerülők mindössze 2 százaléka(!) kapja meg a megfelelő, gyors ellátást. Tovább olvasom