Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Elfogták a győri késelés gyanúsítottját

Győr - A rendőrség elfogta az egyik Kálóczy téri diszkóban vasárnap hajnalban történt késelés gyanúsítottját, a 25 éves román állampolgárságú, Nyúlon lakó F. Józsefet. A közterületi kamera felvételén úgy látszik, mintha a sértett a szúrás előtt ellökte volna támadóját.
Vasárnapra virradó éjszaka a győri Kálóczy téren megkéselték a 22 éves győri B. Krisztiánt. Az akkor még ismeretlen fiatal hat centi mélyen szúrta hasba a sértettet, akin életmentő műtétet hajtottak végre az orvosok.

A megszúrt fiú elmondása szerint ő a Bridge diszkó épületén kívül, de még a kerítésen belül egy lánnyal beszélgetett. Ekkor érkezett oda a 20–25 éves, a hátán skorpióval díszített pólót viselő elkövető, aki őt meglökte. A fiú odaszólt neki: „Mi az, nem férsz el?" Erre a fekete pólós szó nélkül kést rántott és hasba szúrta B. Krisztiánt.

A rendőrség a szemtanúk elmondása és a beltéri és a közterületi kamera felvételei alapján elfogták a 4 éve Magyarországon érvényes tartózkodási engedéllyel élő, élettársával Nyúlon albérletben lakó 25 éves román F. Józsefet. A férfi alaposan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A Győri rendőrkapitányságon Szabadfi Árpád dandártábornok, főkapitány „elnökletével" tartott sajtótájékoztatón bemutatták azokat a videofelvételeket, amelyek segítettek a bűncselekmény felderítésében. A felvételeken jól látszik, amint a gyanúsított a diszkót elhagyva nekiment az ajtóban álló, beszélgető lánynak és fiúnak.

A következő kameraállásból az látszik, hogy nem történt azonnal késelés, a későbbi szurkáló továbbhaladt az udvar felé. Az is jól látszik, amint a sértett F. József után indult, majd lefejeléshez hasonló gyors mozdulatot tett, aminek a végén a gyanúsított megszúrta B. Krisztiánt, majd gyorsan távozott a helyszínről.

A nyomozást a megyei és a győri bűnügyi osztály együtt végezte, csütörtökön előterjesztést tettek F. József előzetes letartóztatására. A férfi azzal védekezett, hogy veszélyben érezte magát, hát szúrt. Azonban úgy tűnik, az önvédelem nem volt arányban a támadással, így ellene a gyanú: emberölés kísérlete, amiért 3-5 évet kaphat.

A gyanúsított skorpiót ábrázoló trikóját – amelyik a videofelvételen is látszik – a házkutatásnál foglalta el a rendőrség.

A képen Károlyi Zoltán, Horváth Csaba alezredesek és Szabadfi Árpád tábornok. Fotó: Bertleff András
A képen Károlyi Zoltán, Horváth Csaba alezredesek és Szabadfi Árpád tábornok. Fotó: Bertleff András


Korábban:


Megkéseltek egy 22 éves fiatal férfit vasárnap hajnalban Győrben. A támadó szó nélkül szúrta meg áldozatát egy Kálóczy téri diszkónál.

A fiatalember hajnali fél négy körül éppen egy lánnyal beszélgetett a diszkó előtt amikor egy fekete ruhás férfi meglökte. Amikor a fiú ezt szóvá tette, támadója azonnal hasba szúrta. Bár többen is voltak a közelben csak a megkéselt fiú egyik barátja kezdte el üldözni a tettest aki futásnak eredt és elmenekült - mondta a Független Hírügynökségnek Kocsis Tünde a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A megkéselt fiút azonnal kórházba szállították és megműtötték, állapota kielégítő. A rendőrség súlyos testi sértés miatt keresi a támadót aki 20 - 25 év közötti, körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú, fekete haja oldalt felnyírt. Mivel a belvárosi téren a gyakori bűncselekmények miatt néhány hónapja biztonsági kamerákat szereltek fel, ezek felvételi is segíthetnek a nyomozásban - tette hozzá Kocsis Tünde.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkanélküliségre is köthetünk biztosítást

Győr-Moson-Sopron - Bár egyelőre inkább csak a lakáshitelek megkötésénél gyakori, egyre több hitel… Tovább olvasom