Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Elfogták a Győrben sörösüveggel fényes nappal kaszabóló férfit

A 33 éves péri férfi beismerte tettét, a történteket ittasságával magyarázta.

Augusztus 22., csütörtök -A győri rendőrök kihallgatták gyanúsítottként azt a férfit, aki július 29-én a délutáni órákban Győrben bántalmazott egy fiatalembert.

A nyomozás megállapította, hogy a gyanúsított a győri Honvéd ligeti buszjegyautomatánál rasszista kifejezéseket tett egy magyar állampolgárra, majd az ebből kialakult szóváltást követően a kezében lévő sörösüveggel fejen ütötte. A fejre mért ütésnél az üveg eltört, darabja vágott sülést okozott a sértett arcán.

A bántalmazó beismerte a tettét és a történteket ittasságával magyarázta - olvasható a rendőrség tájékoztatójában.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a 33 éves péri lakos ellen közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. 

Előzmények

Elképesztő történetet osztott meg a kisalfold.hu-val egy neve elhallgatását kérő, győri lány. A húszéves fiatalt és tizenkilenc éves párját kedden támadták meg Győrben, fényes nappal.

– Két barátunkkal a győri állatkertbe indultunk kedd délután négy óra körül. A 14-es buszra vártunk a Honvéd ligetnél, az automatánál akartunk jegyet venni. Már épp bedobtuk volna a pénzt, amikor két, 20-30 év közötti férfi - egyikük magas, fekete hajú és szakállas, másikuk alacsony, rövid hajú - sörösüveggel a kezükben odajöttek mellénk – kezdte a történetet a lány.

– A férfiak először leöntötték sörrel az automatát. A barátom ajándékot hozott nekem, ami egy táskában a gép elé volt támasztva, ezt felrúgták, és ezt is leöntötték. A páromnak azt kiabáltál, hogy "büdös néger", itt nem veszel jegyet. Leköpték az arcát. Ekkor odaálltam a barátom elé, hogy fejezzék be, hagyják őt békén. Erre leöntöttek, káromoltak engem is. Narancslé volt a kezemben, én is leburítottam egyiküket. Ekkor ő elindult felém, megragadta a hajamat és megtépte. A barátom közbelépett, hogy engedjenek el, a táskám leesett a földre. Ezután csak azt hallottam, hogy összetört egy sörösüveg, majd láttam, hogy megvágták a barátom arcát egy üvegdarabbal – folytatta zaklatottan a lány. Kérte, ne írjuk le a nevét, érthetően még most is a történtek hatása alatt áll, fél.

Mint mondja, senki nem segített nekik, senki nem tett semmit, annak ellenére, hogy a buszmegállóban mintegy 15-20-an várakoztak. Végül egy hölgy kérdezte tőlük, hogy hívjanak-e mentőt.

– Annyira ideges voltam, hogy elfelejtettem a mentők számát. A hölgy a Városházára kísért minket, az ottani portás hívta a mentőket. Közben úgy láttam, hogy a két férfi felszállt egy buszra, de ezt nem tudom biztosan állítani. A barátaink, akik még nálunk is fiatalabbak, végig mellettünk voltak, érthetően nem mertek közbelépni – mondja a lány.

– A győri kórházban varrták össze a barátom arcát, a vágás öt centis és annyira mély, hogy belső öltésekre is szükség volt. Egy évig alakul a seb, de várható, hogy maradandó nyoma lesz - tette hozzá.

A lány elmondta, nagyon sajnálja, hogy nem sétáltak arrébb, amikor talán még lett volna rá lehetőségük. - Senki nem gondolta volna, hogy mindez idáig fajulhat, hogy fényes nappal ilyen történhet Győrben. Nagyon megviselt minket az eset, szeretnénk, ha az elkövetők minél előbb rendőrkézre kerülnének - zárta.

A fiatalok megtették a feljelentést a rendőrségen, a támadókról részletes személyleírást adtak. A rendőrök egyébként még a mentők értesítésekkor a helyszínre siettek, azonban már nem találták ott az elkövetőket. A Győri Rendőrkapitányság nyomozást indított az ügyben.

Nyitóoldali képünk illusztráció.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri kerékpártolvajt csíptek nyakon

A tolvaj egy ereszcsatornához lakatolt biciklit lopott el a belvárosban. Tovább olvasom