Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Elfogadták a költségvetést

Négyórás vita és félórás szavazási procedúra után csütörtök  este fél tizenegykor a győri közgyűlés a magyar szocialista párti, a szabad demokrata és a Pro Urbé-s képviselők támogatásával, a jobboldali frakció ellenszavazataival elfogadta az önkormányzat idei költségvetését.
Gondterhelten: Az utóbbi évek legtakarékosabb költségvetését fogadta el a közgyűlés. Felvételünkön Kovács Lajos jegyző és Balogh József polgármester.
Eszerint a város ebben az évben több mint 30 milliárd forintos bevétellel és 2,8 milliárd forintos hitelfelvételi tervvel számol. Balogh József polgármester hangsúlyozta: Győr egynegyedével több központi pénzt kap, mint tavaly, de a működőképesség fenntartása érdekében át kell szervezni az intézményhálózatot. A jobboldal nem értette, miért van szükség a megszorításokra, ha ilyen jól áll a város. A rendelet megszavazása azt is jelenti: előzetes döntés született arról, hogy a bölcsőde-, az óvoda- és az iskolabezárásokra még ebben az évben sor kerül, s a részleteket hamarosan kidolgozzák. Az ülésen egy tucatnyi szülő vett részt, s közülük csak hárman szólaltak fel tiltakozva a tervezett intézkedések ellen. A közgyűlés döntéseire holnapi lapszámunkban visszatérünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hátat fordított a világnak

Ámon Bálint tizennyolc éves volt, mikor önként véget vetett életének. Édesanyja a fiú alkotásaiból… Tovább olvasom