Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Elevátorból rezidencia

Akár egy év alatt elkészülhet a győri Duna-korzó, amely hamarosan megújulva szolgálja a város lakóit.
Aláírták a városfejlesztési szerződést.
Kattintson a képre >>
Az óriási méretű raktárból az állami, Kossuth- és kétszeres Ybl-díjas építész, Jurcsik Károly keze nyomán 218 lakásos, a modern kor igényeit kielégítő, extra szolgáltatásokat nyújtó ház épül. Ezzel együtt akár egy év alatt elkészülhet a két révfalui nagy hidat összekötő Duna-korzó. Győr történelmi belvárosa így közelebb húzódik a Mosoni-Dunához, lehetőséget teremtve arra, hogy egy eddig elhanyagolt területet birtokukba vegyenek a városlakók.

Az Elevátor felépítését Győr város akkori vezetősége közel száz esztendővel ezelőtt hagyta jóvá, segítve a vállalkozókat, hogy a város kikötőjében megfelelő méretű, modern raktár épüljön. A hatalmas épület szinte emblémájává vált Győrnek, igaz, nem a legszebb ilyen jelképek között tartották számon. Sokszor tettek kísérletet arra, hogy a kikötői forgalom megszűnése után hasznosítsák.

Kattintson a képre >>
A Kisalföld több tervről és lehetőségről, befektetői csoportok megjelenéséről is beszámolt már. A sok huzavona után idén július 7-én az ingatlanok kérdésében eddig példa nélküli módon egyhangúlag határozott a győri közgyűlés, ezzel megadva a lehetőséget a Dunapart Rezidencia Kft.-nek, hogy átépítsék az Elevátort. A lehetőséghez a város kötelességeket is rendelt. A kivitelezőknek kell elkészíteni azt a Duna-korzót, amely a Mosoni-Duna partján a két nagy, közúti forgalomnak is helyet adó révfalui hidat összeköti. Ezenkívül a Dunapart Rezidencia melletti körforgalom kiépítése, valamint egy modern, EU-konform játszótér kialakítása is vár a csoportra.

A nyári közgyűlési döntést egy városfejlesztési megállapodás formájában szerdán szentesítette Balogh József, Győr polgármestere és dr. Jakab Tamás, a Dunapart Rezidencia ügyvezetője aláírásával. Nem is akármilyen helyszínen, az Elevátor legfelső szintjén. (Az épület a nyilvánosság elől természetesen zárva van, de a tájékoztató résztvevői még a tetőre is feljutottak, ahonnan pontosan az a panoráma tárult a szemük elé, amit a hamarosan elkészülő ház lakói is élvezhetnek majd. Pannonhalmától a Szigetköz zöld lomberdőjéig minden látható volt.)

A városfejlesztési megállapodás létrejötte meghatározó a település életében, mondta el szinte minden felszólaló. Balogh József szerint a beruházással Győr történelmi belvárosa is gazdagodik. Az átépített Elevátor, az új Duna-korzó, valamint az ezektől karnyújtásnyira lévő, az egykori Rába-gyár helyén felépülő bevásárlóközpont és lakónegyed is ezt a célt szolgálja.

Látványterv.
Kattintson a képre >>
A Dunapart Rezidencia szolgáltatóház lesz, amely a Duna-korzóval együtt mint közterület minden győrit szolgál majd. Az ott lakást vásárlókat nem csupán a kilátás, a környezet, hanem a földszinten elhelyezett szolgáltatóközpont, fitneszterem, étterem is kényezteti majd. Ez egyre inkább igény a lakást vásárlók körében. Mint azt dr. Jakab elmondta, nem tartanak attól, hogy a lakásokat nem tudják eladni, a minőségi otthonokra egyre nagyobb a kereslet.

De attól sem riadnak meg, ha nem az első héten kelnek el ingatlanjaik, az ő befektetői csoportjuk nem kapkod, a 6,2 milliárd forintos beruházás megtérülését nem hónapokban, években mérik majd. Az építkezés hamarosan kezdődik, és Jurcsik Károly csapatának tervei hamarosan valósággá válhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt perc alatt keletről nyugatra

Komárom–Gönyű felől, vagy az autópályáról a bekötőútra lehajtva Likócsnál jut Győrbe az autós. Baloldalt kellemes parkerdő látványa fogadja, mögötte ott a laktanya, de ebből az idegen mit se lát. (Ugyan régebben se, de a „Fényképezni tilos!” tábla direkt felhívta rá a figyelmet.) Odébb ezen az oldalon lekanyarodva régi és modern gyártelepeken találná magát az autós. Tovább olvasom