Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Életveszély kerékpárra ülni

Győr közgyűlése döntött, támogatja a Gyirmótra vezető kerékpárút megvalósítását, s ehhez garantálja a 42,5 millió forintot. De az új út csak a jövő évtől épülhet.
A majdnem kizárólag családi házas Gyirmóton sok portának az udvarán ott a garázs, benne az autó, egyelőre azonban a négykerekűeknél még több a kétkerekű közlekedési eszköz. A győri önkormányzat anyagiakkal is támogatja a Gyirmótra vezető kerékpárút építését, de a 42,5 millió forintos beruházási költségekhez a saját rész garantálására jövőre vállal kötelezettséget.

Sokkal nehezebb örülni annak, ami csak lesz, amire egyébként tegnap is nagy szükség lett volna. Gyirmótiakat kérdeztünk a leendő kerékpárútról.
Beke Vince vállalkozó ugyan autóval jár, de felnőtt fia már gyakran pattan biciklire. „A 83-as úton csak keresztbe áthajtani és Ménfőcsanakon át Győrbe jutni is veszélyes. Még kockázatosabb azoknak az útja – mondja a férfi –, akik, hogy lerövidítsék az utat, a gyirmóti elágazástól a csanaki bekötőig érő kerékpárútig a rendkívül forgalmas 83-as utat választják."

Kovács László csak hobbiból kerekezik, de tisztában van azzal, hogy mennyien járnak naponta kerékpárral dolgozni Győrbe, még télen is. Maga nem is vállalkozna arra, hogy rövidítsen az úton, és egyetlen métert is megtegyen a 83-ason kerékpárral.

Makker Tibornak vegyesboltja van Gyirmóton, a munkája miatt nem kell utaznia, se autóval, se kerékpárral. Hobbija viszont a kerékpár és versenyparipáján gyakran ugrik be Győr belvárosába is. Tudja, hogy azok közé tartozik, akik kihívják maguk ellen a sorsot, ugyanis a jóval biztonságosabb kerülőút helyett a gyirmóti bekötőúttól a Ménfőcsanak széléig tartó kerékpárútig az autók között, a 83-ason teszi meg az utat. Ahogy a többi gyirmóti, a fiatalember is azt mondja, nem lenne akkora költség, hogy megépítsék a gyirmóti kerékpárutat még idén, noha már rég meg kellene lennie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsiráf akciós csomagban

Több ritka és értékes állat mellett egy hatméteres zsiráfbika is érkezik hamarosan a győri… Tovább olvasom