Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Életveszély: ezek a készülékek nem védik meg Önt és családját a szén-monoxidtól!

"Magyarországon kapható minden 10 szén-monoxid-érzékelő típusból 9 rosszul működik" - állítja a portálunknak nyilatkozó szakértő.
"Már régóta kering a hír, miszerint a hazánkban kapható minden 10 szén-monoxid-érzékelő típusból 9 rosszul működik.

Mivel a szén-monoxid-mérgezés halálos kimenetelű is lehet, kijelenthető, hogy a forgalomban kapható életmentő készülékek 90 százaléka életveszélyes. A témában a Fogyasztóvédelem és a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika épületgépészeti szaklap - némi átfedéssel - 2-2 vizsgálatot végzett.

A fogyasztóvédelmi felügyelőség az összes rosszul vizsgázó termék forgalmazását megtiltotta, mivel az érzékelők egyike sem jelezte a meghatározott szén-monoxid-koncentrációt a megadott időn belül" - közölte a kisalfold.hu-nak Matis Bálint, VGF szaklap szerkesztője.

"Mivel a készülékek zöme a mai napig elérhető a boltokban, a vásárló könnyedén lehet életveszélyes riasztóberendezés tulajdonosa" - zárta szavait Matis Bálint.

Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kabinetvezetője ugyanakkor még októberben leszögezte saját méréseik alapján: a vizsgálati eredmény nem azt jelenti, hogy az ilyen készülékek kilencven százaléka rossz, mivel az NFH ellenőrei eleve a gyanús termékeket vizsgálták.

Ugyanakkor figyelmeztetni szeretnének mindenkit arra, hogy körültekintően válasszák ki az érzékelőket, mert a rossz készülék hamis biztonságérzetet ad - tette hozzá.

A jó és rossz készülékek listáját ide kattintva tekinthetik meg, míg a fogyasztóvédelmi vizsgálatok eredményeit itt tekinthetik meg!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gigantikus vaskakast fiatal képzőművész festette a győri tűzoltóság tornyára - új fotók

Szabadvári Attila képzőművész részt vett többek között a Szépművészeti Múzeum, az Ybl Palota, a Mátyás templom és a Parlament belső felújításán is. Tovább olvasom