Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Életvédő műszerek adományozásával támogatja az E.ON a katasztrófavédők munkáját

Az E.ON évek óta aktív együttműködő partnerként segíti az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkáját. Ezúttal speciális feszültség kémlelő műszerek, térerő detektorok adományozásával járul hozzá a biztonságos és gyors segítségnyújtáshoz.

A márciusi rendkívüli hó helyzet idején a katasztrófavédelem sietett az E.ON segítségére, az árvíz idején pedig az E.ON bocsájtotta eszközeit a katasztrófavédők rendelkezésére. Ennek az együttműködésnek egy újabb állomása a detektorok adományozása.

A térerő detektor nagy érzékenységű, nagy szelektivitású vevőkészülék, mely az elektromos tér érzékelésére szolgál. Segítségével, beállítástól függően, akár több méter távolságból megállapítható, hogy egy vezeték feszültség alatt van-e.
A műszer figyelmeztetést ad a villamos áram jelenlétéről, így egy adott beavatkozás során a katasztrófavédők pontos információt kapnak a számukra veszélyt jelentő feszültség alatt lévő vezetékek állapotáról.

A térerő változásaiból zárt térben is megállapítható, hogy a falba épített vezetékek feszültség alatt vannak-e, továbbá maguknak a vezetékeknek az elhelyezkedése is feltérképezhető.

Hasonló eszközöket már kipróbálhatott a Katasztrófavédelem néhány egysége, azonban az E.ON ezúttal valamennyi beavatkozó egységet felszereli.

Első körben 30 ilyen eszközt adnak át, de augusztus végéig minden egységhez eljut a további 300 darab, mindösszesen húszmillió forintot érő készülék.

A detektorokat a tűzoltóegységek fogják használni a kárhelyszíneken. A legtöbb esetben a beavatkozást minél előbb meg kell kezdeni, de a feszültségmentesítés hosszú időbe telik, ezért szükséges a tűzoltóknak egy olyan eszköz, amely a feszültséget messziről kimutatja.

Ilyen veszélyhelyzet előfordulhat egy közúti balesetnél, építkezésen, ahol egyidejűleg sok körülményt kell gyorsan mérlegelni, és bizonyos veszélyek nem mérhetőek fel azonnal.

Ilyen esetekhez nyújt óriási segítséget az E.ON által biztosított eszköz, mellyel felgyorsul a veszélyhelyzetek orvoslása, és mind a sérültekre, mind veszélyhelyzetet elhárító szakemberekre leselkedő balesetveszély is elhárítható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terelés vége: régi úton a 14-es buszok Győrben

A 14-es buszjáratok szerda üzemkezdettől újra eredeti útvonalukon közlekednek, és érintik… Tovább olvasom