Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Életre kel a Rózsák tere

Győr - Méltatlanul szerény (finoman fogalmazva) a szabadhegyi Rózsák tere, amely hajdan nem véletlenül kapta nevét, ám nemigen kapott szerepet a városrész életében.
Életet kell vinni a Rózsák terére, Szabadhegy értékes zöldterületére – tartja a városrész önkormányzati képviselője, Simon Róbert alpolgármester. A keddi helyszíni sajtótájékoztatón, amelyen ott voltak a polgármesteri hivatal és a kommunális szolgáltató képviselői is, a tér megújulásának idei terveiről esett szó.

A Rózsák tere a körbevevő utak nélkül kéthektárnyi, tehát igen tekintélyes zöldfelület. Volt itt hajdan virágrengeteg, előfordult, hogy fel is szántották. De csodák csodájára mind a mai napig elkerülte a beépítést. Pedig úgy tartják a győriek, ha van valahol három zsebkendőnyi üres terület, arra már hipermarket épül... Volt itt egy fából faragott díszkapu is, a ’80-as években a városszépítő egyesület állíttatta, de tönkrement, el kellett távolítani. (Az oszlop helye még mindig látszik.)

Az északi, Koppány utca felőli oldalon van néhány, most már az új szabvány szerint balesetveszélyesnek minősített játszóeszköz, aztán csak néhány fa és bokor. A teret szinte senki nem használja: nincs miért oda menni.

A tér megújulásának részeként idén épül itt egy modern, nagy játszótér, 15–20 millió forintos költséggel. (Tavaly a Móra parkban adtak át egy ennél kisebb játszóteret, de az legalább fél kilométernyire van innen.) Újra felállítják a díszkaput, ezúttal jobban vigyázva arra, hogy ellenállóbb legyen az időjárásnak.

A megbízást, mint megtudtuk, Szendi Péter asztalosmester kapta. A Komszol szakemberei már rendbe tették a tér fáit, bokrait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teremnévadó a kereskedelmi és iparkamarában

Győr - Felújította és korszerű technikai eszközökkel szerelte fel első emeleti tárgyalótermét a… Tovább olvasom