Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Életmű-díj átadó és festmény kiállítás

A Beőthy Képző-, Iparművészeti és Irodalmi Társaság 2011. október 17-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében rendezett "Életmű-díj" átadó és festmény kiállítás ünnepségén megjelent közönség, színvonalas műsorban, értékes alkotásokban gyönyörködhetett.

Pintér Éva mosonmagyaróvári, Kozma István díjas festő, grafikus, a Magyar Kultúra Lovagja és egyben a Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület elnöke vehette át az "Életmű-díjat".

Nemcsak érzelmeket kisugárzó, magas művészeti, szakmai tudást közvetítő alkotásai, de a kultúra területén létrehozott és művelt munkássága elismeréseként örvendhetett a díjnak.

A festőművész alkotásai mellett két fiatal, kezdő festő képeit is láthatta a közönség. Kőházi Adrienn középiskolás, Varga Alex általános iskolás mutatkozhatott be a nagyközönségnek.

Galéria! Fotó: Szük Ödön

Előttük, mint leendő művészek előtt, hosszú út áll, mint ahogy Pintér Éva festőművész is ecsetelte azt. Az alkotó folyamatosan képezi magát.

A művész az, aki lelket ad az alkotásnak. Dicséretes mindkét kiskorú kiállításában a lelkesedés, az eddigi rövid tanulmányi idő alatt megszerzett tudás. Köszönet jár Pintér Éva festőművésznek a közös kiállítás megvalósításában, és szakmai véleményezésében nyújtott segítségért.

Az ünnepi műsor színvonalához hozzájárultak: Horváth Ildikó előadóművész szavalatával, Sej Edit harmonika művész tanár és Burdi István harmonika játékával, Faragó Zsóka és Gergely Antal saját versük előadásával, Kele Dávid szavaló, aki mélyen átérezte a versek tartalmát, két versével.

A végére hagyva, záró akkordként Elek Zsolt színházi énekes, művésztanár, férfias orgánumával, fenomenális előadásával ajándékozta meg az ünnepelteket és a tisztelt közönséget. Az "Életmű-díj" átadásában közreműködött Peresztegi Sándor professzor úr. A kiállítás megtekinthető 2011. október 24-ig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnapi Túra a Vértesben - fotók

"Vasárnap 29-en sétáltunk a Vértes tájain" - mondta portálunknak Béli László, a Vásrnapi Túrák… Tovább olvasom