Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Életmentő eleség madaraknak

A téli madáretetés támogatására idén is akciót szervez a magyar vadászkamara megyei területi szervezete.
Három városban huszonöt mázsa ingyen napraforgómagot osztanak ki a madárbarátoknak.

A magyar vadászkamara megyei területi szervezete idén hatodik alkalommal szervezi meg a téli madáretetést szorgalmazó akcióját, amellyel azokat a lelkes madárbarátokat szeretnék segíteni, akik a nagyobb városokba, a kertekbe, parkokba behúzódó védett madarak sikeresebb áttelelését szívükön viselik. Az akció keretében összesen 25 mázsa takarmányozásra alkalmas, ingyen etetőanyagot, napraforgó rostaaljat – etetőnként a készlet erejéig 2 kilogrammnyit – osztanak ki.

Az enesei általános iskolában évek óta, egész télen át etetik az udvari etetőkhöz szokott madarakat. Fotó: H. B. E.
Az enesei általános iskolában évek óta, egész télen át etetik az udvari etetőkhöz szokott madarakat. Fotó: H. B. E.

– A több ezer madárbarát teljes etetőanyag-igényét kielégíteni nem tudjuk, ezért fontos tudni az önkénteseknek, hogy aki az etetést elkezdi, azzal felelősséget vállal, mivel nemcsak alkalomszerűen, hanem folyamatosan, a téli időszak végéig kell táplálékot biztosítani az etetőkhöz szoktatott madaraknak – hangsúlyozta Orbán Henrik titkár.

Az ingyen etetőanyagot december 2-án 14–16 óráig Mosonmagyaróváron, a Nyugat-magyarországi Egyetem állattani tanszékén, a ˝gyűjteménytár˝-nál, december 3-án 14–16 óráig Győrött, a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájában (Bartók Béla út 7.), valamint ugyanekkor Sopronban, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.-nél (Honvéd u. 1.) osztják.


A cikk a Kisalföld napilapban vagy
a lap digitális kiadásában
bővebb terjedelemben olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: beteg volt a kismama családja is

A Petz-kórházban életveszélyes állapotban fekvő győri kismama családtagjai közül többen is lázas betegek voltak az utóbbi napokban. Tovább olvasom