Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Életfogytiglanra ítélhetik a gyilkost

A bíróság kedden előzetes letartóztatásba helyezte a 29 éves győri K. Tamást, aki szombaton éjszaka Győrben szerelemféltésből megölte a 22 éves B. Juditot.
Hécz István
A helyszínről elmenekülő gyilkos annyit mondott az őt elfogó rendőrnek: „Nem akartam megölni, mert szerettem."

A vizsgálati osztály vezetője, Hegedüs József alezredes elmondta a Kisalföldnek, hogy a vizsgálat befejezése után lehet a férfi cselekményét büntetőjogilag minősíteni. Ehhez tartozik annak megállapítása is, hogy miért volt nála két kés, s miért vitte el a lány táskáját.

Életfogytiglanra ítélhetik

– Azt elismerte a gyanúsított, hogy ő szúrta le az áldozatot, akinél a boncolás megállapította: a hat mellkasi szúrásból három egyenként is halálos volt. Amennyiben a nyomozás eredményeként más minősítés is megállapítható, a férfit akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság – tudtuk meg Hegedüs alezredestől, aki hozzátette még, hogy intézkednek a gyanúsított pszichiátriai vizsgálatáról is.

Autó alól húzta ki

A megyei rendőrfőkapitány, dr. Szabadfi Árpád ezredes kedden megjutalmazta a gyilkossággal gyanúsított férfit elfogó Hécz István zászlóst.

A fiatal váltásparancsnoknak nem ez az elfogás volt az első bátor tette. Tavalyelőtt májusban egy férfi felgyújtotta magát Győrben, miközben a végrehajtó ki akarta lakoltatni őt jogerős határozat alapján. A lángoló férfit a jelen lévő Hécz István oltotta el, rávetve magát az égő emberre. Ezért a tettéért belügyminiszteri elismerésben részesült a zászlós és megkapta a „Bátorságért" érdemjelet. Nem is olyan régen fél városnyi üldözés után fogta el társával az autófeltörőket, akik útközben dobálták ki kocsijukból a lopott holmit.

A rendőr zászlós ismét bizonyította bátorságát.
– Sajnos, az első körben nem találtuk a férfit, mert megbújhatott valahol. Később a sötétben annyit láttam, hogy valaki odahúz valamit egy pad mögötti bokorhoz, majd felkap egy táskát és rohanni kezd. Valószínű, hogy észrevett. Utánaindultam autóval, közben rádión szóltam a kollégáknak, hogy azonnal induljanak a padhoz. Majd, mert a férfi befutott a házak közé, gyalogosan szaladtam utána. A Tihanyi úti garázssornál értem utol, de hirtelen eltűnt – emlékezett vissza a gyilkos éjszakára a fiatal váltásparancsnok, aki elmondta, hogy akkor épp nem volt közvilágítás a környéken.

„ Pisti, ne bánts!"

– Gondoltam, nem lehet messze, ezért óvatosan benéztem egy épp ott parkoló autó alá, s már csak elő kellett húznunk egy odaérkező kollégával. Amikor az illető meglátott, annyit mondott: „Pisti, ne bánts!" Ismert, mert biztonsági őr volt, s többször találkoztunk, meg két hete volt már afférunk. Annyit mondott még: „Nem akartam megölni, mert szerettem" – mesélte Hécz István.

A zászlós ugyan nem részletezte, mi volt az „affér". A Kisalföld úgy tudja, K. Tamás – mint korábban megírtuk, játékszenvedélye miatt pénzzavarban volt – 380 ezer forintot lopott el a győri vásárcsarnoknál árusító kereskedőtől.

– Nem bántottuk, csak szükséges kényszerintézkedésként hátrabilincseltem a kezét. A ruházatátvizsgálásnál találtuk meg nála a rugós kést, a lány táskája az autó alatt, a jobb első kerék mellett volt. Először elkezdett szimulálni, hogy nem kap levegőt, ezért szóltam a kollégáknak, hogy vigyék el orvosi vizsgálatra, a vérvételt meg amúgy is meg kellett csináltatni – mondta el Hécz István, aki arra a kérdésünkre, hogy volt-e benne valami félelem, amikor üldözte a férfit, annyit válaszolt:
– Aki ezt a munkát csinálja és fél, ne menjen ki az utcára. Tizenegy év alatt megedződik az ember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyöngyvirágos gyarapodás

A megyeszékhelyhez közeli települések közül valószínű Ikrény a népességben legjobban gyarapodó. A… Tovább olvasom