Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Életet leheltek a klubházba

Klubházat avatott tavaly ősszel a Győri Családsegítő Szolgálat. Az idő igazolta, milyen nagy szükség volt programjaik, foglalkozásaik bővítéséhez a helyiségekre.

Több mint száz új család így került a szociális ellátás látókörébe.

A Győri Családsegítő Szolgálat tavaly októberben megkapta a Szigethy Attila út 109. szám alatti, több helyiségből álló, összesen mintegy kétszáz négyzetméter területű ingatlant. A felújított épületben végre kiteljesedhettek a családsegítő és gyermekjóléti programok.

A kisgyermekes anyukákat a Téma Tér Klub és az angolcsoport várja, utóbbi nemcsak önbizalom-növelő, hasznos időtöltés, de segíti is a visszailleszkedést a munka világába. A Sziget-kék a legnagyobb közösség, csaknem kilencven családot ölel fel. Heti három alkalommal kínál kulturális kikapcsolódást, elfoglaltságot szülőknek és gyermekeiknek. A meghívott vendégek – többek között jogász, orvos, óvodapedagógus, gyógyszerész – életvezetési, közösségfejlesztési és gyermeknevelési tanácsokkal segítik a klubtagokat. A közösség egyre bővül, már a klubon kívül is találkoznak, segítik egymást. (További leendő tagok a sziget.kek.klub@gmail.com email címen érdeklődhetnek.)

Az Élet Világ Klub 10–14 éveseknek szól, a gyerekek segítséget kapnak önmaguk megismeréséhez, kommunikációs, illetve döntési képességeik kifejlesztéséhez, megtanulhatják például, hogyan kell háztartást vezetni és védeni a környezetet. A gyermekjóléti központ utcai és lakótelepi szociális munkásai a 12–18 éves lányokat a Pink Klubban, a kisebbeket pedig a Kézműves Klubban foglalják le.

A szociális területen dolgozók szakmai találkozói számára is megfelelő teret nyújt a ház, a már működő filmklub a tervek szerint a jövőben szakmai műhellyel bővül.

Augusztusban a találkozók csak néhány hetes szünetet tartanak. A jelenleg is működő, illetve ősszel induló klubokról a családsegítő központokban lehet érdeklődni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejelenthetők a parlagfüves területek

A földhivatalok és a jegyzők is ellenőrizhetik a kül- és a belterületek parlagfű-fertőzöttségét. Tovább olvasom