Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Élet a fizetős utakkal - Az első ijedtség után már kevesebb a dugó Győrben

A városi hálózatra szakadt az útdíjas forgalom – ezt tapasztalták január közepén az autósok azokon a győri szakaszokon, amelyek elkerülik a fizetőssé tett vonalakat. Két hónap elteltével újra megnéztük, mi a helyzet.
Reggel fél nyolc. Fotós kollégánk a Hűtőház utcában a forgalmat fényképezi. Húsz percet tölt azon a környéken, ahol két-két és fél hónappal ezelőtt még dugók tartották fel a munkába siető autósokat, és ahol most azt látni: ha időnként meg is duzzad a sor, azért folyamatosan lehet haladni.

– Azt követően, hogy január elsejétől az elkerülőt fizetőssé tették, reggelente Szentiván és a hűtőház közötti szakaszon, Győr irányába óriási lett a forgalom. Korábban ezt csak a másik irányból lehetett látni – mondta januári cikkünkben Schmelczer Lajos autós. Azóta nem bosszankodik. Csak akkor találkozik sorokkal, amikor délután jön visszafelé a Tatai úton. Akár négy órakor, akár fél hat felé jár arra, a Tatai és a párhuzamos utcák megtelnek autókkal, de ahogy mondja, ez az útdíj előtt is így volt.

Év elejétől menekülőút lett és egy csapásra megugrott a forgalma a Szauter Ferenc útnak, a József Attila útnak, a Szent Imre útnak, az 1-es és a 82–83-as főutaknak is. Most mindegyiken hasonló a helyzet, mint Győrszentivánon.

Időnként felduzzadnak a kocsisorok a Hűtőház utcában, de a két hónappal ezelőtti dugóknak szerencsére már nincs nyomuk. Fotó: H. B. E.
Időnként felduzzadnak a kocsisorok a Hűtőház utcában, de a két hónappal ezelőtti dugóknak szerencsére már nincs nyomuk. Fotó: H. B. E.


– Várakozásaink nem voltak alaptalanok, mára visszarendeződött a forgalom egy része az önkormányzati és a várost érintő állami utakról az elkerülőkre – mondta Máthé- Tóth Péter. A Győri Útkezelő Szervezet szóvivője úgy véli, az autósok valószínűleg első ijedtükben tértek le a megszokott útról, ez okozhatta a torlódást a korábban megkímélt útszakaszokon. Szerinte azóta sokan átgondolták, mi volna számukra a kedvezőbb és aki gyakran használja év közben az autópályát vagy az M19-est, inkább matricát vásárolt, mások pedig megtartották jó szokásukat, és olvasónkhoz hasonlóan azóta is előbb indulnak.

Máthé-Tóth Péter hozzátette: a közlekedés átrendeződése, az a megállapítás, hogy lecsillapodott a forgalom, igazán ősszel lesz helytálló Gyárváros–ipari park–Győrszentiván térségében, amikor befejeződnek a most még folyamatban lévő beruházások Győr- szentivánon, és sem a logisztikai csarnok, sem a 813-as elkerülő építkezésére igyekvő munkások, beszállítók forgalma nem terheli a környéket. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vödör vízzel locsolták a lányokat Győrújbaráton - fotók

A Csobolyó Néptáncegyüttes tagjai megadták a módját a húsvéti locsolkodásnak. Lennénk is, meg nem is… Tovább olvasom