Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Éles vita a Rába telephelyről

A Rába-gyár Budai úti telephelyének eladását bírálta parlamenti felszólalásában Birkás Tivadar fideszes országgyűlési képviselő. Balogh József győri polgármester rosszízű, antiszemita kampányfogásnak nevezte a vádakat.

“Nemrég látott napvilágot a hír, hogy az izraeli Engel-csoport elővé teli szerződést kötött a Rába rt.-vel, hogy megvásárolja annak telep helyét, a Budai úti vagongyárat, hogy ott főleg külföldi betelepülők számára ötezer lakásból álló luxus lakóparkot építsenek" – állította kedden a parlamentben Birkás Tivadar országgyűlési képviselő. A politikus napirendi hozzászólásá ban furcsának nevezte Balogh József, a város szocialista polgármesterének ez ügyben elhangzott nyilatkozatát, aki azt mondta, az üzlet két magán cég között köttetett, amelybe az önkormányzatnak nem volt beleszólása.

"Nincs szükség luxuslakóparkra"

“Ez nem igaz, mivel a város 11 százalékos tulajdonrészével a Rába rt. egyik fő tulajdonosának számít, így nemcsak szemlélője, ha nem alakítója is a társaság üzlet politikájának" – tette hozzá Birkás, majd így folytatta: “Ma, amikor a magas telekárak miatt győriek tömegei költöznek a környékbeli falvakba, a helyes megoldás az lenne, ha a történelmi belvároshoz közel eső negyvenöt hektáros területen győri fiatalok találnának otthonra." A képviselő szerint nincs szükség luxuslakóparkra, ahová a nem ott lakó győriek be sem tehetnék a lábukat.

Balogh: Alaptalan vádak

Balogh József polgármester, or szággyűlési képviselő szerint Birkás olyan vádakat fogalmazott meg, amelyek “a Fidesz hazug propagandáján kívül máshol el nem hangzottak". A politikus hangsú lyozta: a Rába nem adta el a kérdéses területet, hasznosítási szerződést írt alá. Hozzátette: a közgyűlés meghatározta az önkormányzat teendőit, és nem foglalt állást a telek eladás ügyében – pénzhiány miatt.

“A hasznosítás mikéntjében a városnak meghatározó szerepe lesz, a rendezési tervet a közgyűlésnek kell jóváhagynia. A tervekben senki nem állította, hogy ide külföldieket kívánna bárki telepíteni, csak annyi hangzott el, a beruházók természetes módon számítanak arra, hogy Győr gyors fejlődése következtében az általuk megépített lakásokra külföldön is lesz érdeklődés" – közölte Balogh, aki szerint a kerítéssel elzárt kolóniákról szóló híresztelések fantáziálások. “Birkás képviselő úr a jelek szerint saját rémálmaival kel harcra, vagy azzal van problémája, hogy a befektető cég izraeli?" – tette fel a kérdést a polgármester, aki rosszízű, antiszemita kampányfogásnak nevezte a felszólalást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetségeket támogatnak

Huszonhat ifjú tehetséget támogat pályázati úton a Győr Tehetséges Ifjúságáért Alapítvány. A tegnap… Tovább olvasom