Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Élelmiszer rászorulóknak

Budapest - Magyarország a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) koordinálásában idén is részt vesz az unió által finanszírozott élelmiszersegély-programban.
Tavaly több mint 2 ezer településen 900 ezer rászorulónak osztottak ki majdnem 9 millió kilogramm élelmiszert – tudtuk meg Soproni Horváth Lajos sajtófőnöktől.

Az élelmiszerek idei szállítására a közbeszerzési eljárást már decemberben kiírták. A pályázók túlnyomó többsége élelmiszer-előállítással foglalkozó vállalkozás volt, azonban az EU által megszabott feltételeket nem minden jelentkező tudta teljesíteni. Két kereskedő cég nem fogadta el kizárását az eljárásból és a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, ezzel másfél hónappal késleltették az élelmiszerek eljuttatását a rászorulókhoz. A döntőbizottság mindkét esetben megállapította, hogy az MVH helyesen járt el.

A közbeszerzési eljárás lezárását követően május végén kezdték átadni az élelmiszereket a segélyszervezeteknek. A hónap végéig 3,8 millió kilogramm leszállítása várható. A kiosztás az eredeti tervek helyett csak június második felében kezdődhet meg.

A rászorulók idén is főként lisztet, tésztát, kekszet és hűtést nem igénylő tejtermékeket kaphatnak, azonban a múlt évhez képest növekszik a csomagolt cukor mennyisége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A beteg kisfiúék háza életveszélyessé vált

Tápszentmiklós - Rájár a rúd a Tápszentmiklóson élő Bogdán családra, akik szoba-konyhás otthona a… Tovább olvasom