Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Élelmiszer-alapellátásról tájékozódtak a polgármesterek

Harmadik alkalommal rendezte meg polgármester-találkozóját a Coop Győr Zrt. A társaság elnök-vezérigazgatója.
Harmadik alkalommal rendezte meg polgármester-találkozóját a Coop Győr Zrt. A társaság elnök-vezérigazgatója, Boros Péter az októberben újjáalakult önkormányzatok vezetőit tájékoztatta az elmúlt négy év változásairól, felvázolta nekik az elkövetkező évek stratégiáját.
A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy az élelmiszer-áruházlánc gyökerei biztosak, visszanyúlnak a földműves-szövetkezetekig, majd az abból „kinövő" ÁFÉSZ-hálózaton keresztül a most felállt Coop- láncig.

Ez biztosíték arra, hogy a települések ellátása megfelelő legyen.
A polgármesterek megtudhatták, hogy a társaság 40 saját üzemelésű boltjában 5,7 milliárd forintos forgalmat bonyolítanak. Kialakult egy olyan bolthálózat, ami ütőképes, modern, az európai igényeknek megfelel. Emellett a sütő-, cukrász- és tésztaüzem termelésének 75–80 százalékát a saját üzleteikben értékesítik. A jánossomorjai húsüzem átalakítása után heti 100 mázsa kapacitásúvá fejlődött, ahonnét töltelékáru és tőkehús jut az üzletekbe, de más megyék üzleteibe is.

A résztvevőknek Boros Péter hangsúlyozta: magyar árukra alapozva dolgoznak, hogy felhívják a figyelmet arra: azok ott vannak a polcokon, csak értük kell nyúlni.

A vezérigazgató hozzátette, hogy sok fejlesztési lehetőségük már nincs, további boltnyitásra csak összefogással nyílik mód. A hipermarketláncok ugyanis lefedik a területet. Mezőörs polgármestere, Bogárdi Zoltán a felvásárlás, a kistermelői kapcsolatok újraélesztésével kapcsolatban elmondta, hogy szövetkezni kell rá, bár nehéz, mert kemény a piaci helyzet.

Tét és Écs polgármesterei, Szabó Ferenc, illetve Mondovics László a „tülkölős" autókkal kapcsolatban jegyezték meg: lépni kellene, mert bezavarnak az ellátásba. Különösen, amikor a lakosság számít rájuk, de a rossz időjárás miatt nem érkeznek meg. Ezért kérték, hogy a Coop-lánc ilyen esetekre is biztosítson megfelelő élelmiszer-ellátást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárlási csúcsra még várni kell

Évről évre egyre kevesebb a vásárló – ez a megkérdezett belvárosi „faházas" árusok tapasztalata, akik nem annyira az Árkád nyitásának, sokkal inkább a pénztelenségnek tudják be a negatív tendenciát. „Igaz, ha év elején nyitott volna, talán jobb lett volna" – jegyezte meg Horváth József, aki a kezdetektől, nyolc éve árul ajándéktárgyakat a megyeháza előtt. Tovább olvasom