Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Elegük lett a képviselőknek a sötétből és az ígérgetésből

Győr - „Tarthatatlan, hogy állandóan akadozik a közvilágítás, s a fél városrész rendszeresen sötétbe borul" – így lehetne összegezni annak a sajtótájékoztatónak az üzenetét, amelyet Borsi Róbert önkormányzati képviselő tartott szerdán Marcalvárosban.
A tájékoztató megtartására – Horváth László és Kovács Tamás helyi önkormányzati képviselők nevében is – a kedd éjszakai eset sarkallta, amikor este tíz és másnap reggel között fél utcák (többek között az Ikva, a Répce és a Cuha utca déli része) borultak sötétbe. Ismét, nem ez volt ugyanis az első idei eset: az elmúlt fél évben 4–5 alkalommal volt ilyen mértékű „szünet" a közvilágításban, s többször reggelig kellett várni a hiba elhárítására.  Borsi Róbert szerint az E.ON-tól hiába várnak választ s kérik a helyzet rendezését.

– A tavaly októberi közgyűlésen szóba került a téma, akkor azonban nem kaptam választ arra, miért ilyen gyakori ezen a környéken a meghibásodás s milyen állapotban van a városrész villamos hálózata. Később annyit tudtam meg, hogy a gond nem a vezetékhálózatban, hanem a transzformátorállomáson vagy a kábelszekrényeknél van, de azóta sem változott semmi – kifogásolta Borsi Róbert. A probléma a két városrészen, Marcalváros I-en és II-n 20–25 ezer embert érint, s a képviselő véleménye szerint a közbiztonságot is befolyásolja.
Borsi Róbert a sajtón keresztül is kéri az E.ON illetékeseit, hogy gondoskodjanak az áldatlan állapotok megszüntetéséről, s egyben felvetette annak lehetőségét, hogy – élve a liberalizált piac adta lehetőségekkel – az E.ON helyett a város élhetne másik partnerrel a közvilágítás karbantartását illetően.

Olvasóink írták

  • 1. Dream 2008. május 29. 19:32
    „Ott legalább elvileg van világítás. Mezőörsön 4 éve az Önkormányzat mért ki házhely telkeket, a mai napig nincs rajtuk közvilágítás, pedig 3 éve már két család is lakik ott, 3 éve érvényes lakhatási engedéllyel. A helység jelző táblát a mai napig nem tették arrébb, tehát ezek a családok csak a lakcímkártyán laknak belterületen, amúgy Mezőörs külterületén laknak.A 81.-es főút mellett, XXI. században, Európában(?)Ígérgetésben nincs hiány, de konkrétummal nem tud senki szolgálni a falu vezetősőgétől, sőt, lassan zaklatásnak veszik, ha mer kérdezni az ember. Kihez lehetne fordulni ezügyben? Kérem, adjanak tippet, előre is köszönöm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízéves a Nyúli Borbarát Dalkör

Nyúl - Megalakulásának tizedik évfordulóját gazdag programmal ünnepli szombaton délután 4 órától a… Tovább olvasom