Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Elbocsátások és fejlesztések

A győri Komszol Kft. igazgatója szerint az önkormányzati cégek összevonásának nincs köze ahhoz, hogy a társaságnál megszűnik 112 státus, egyben létrejön 57 új. A két változás csak időben esik egybe.

Kézzelfoghatóan érezhetők annak a változáshullámnak a következményei, amelyek a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-nél zajlanak. Ennek egyszerűbb, de a tél szempontjából fontos része, hogy már nem a Kálvária utcai központban, hanem Sashegyen, a hulladékkezelő központban tartotta téli gépszemléjét a társaság. Ennek alapján változik a korábbi járatterv is, s a fejlesztéseknek köszönhetően korszerű gépeken dolgozhatnak a szakemberek a téli viszonyok között is.

A gépszemlét követően Kovács Barnabás ügyvezető igazgató sajtótájékoztatón cáfolta a híreszteléseket, melyek szerint az önkormányzati cégek összevonására hivatkozva százával küldik el a dolgozókat, de a vezetők meg maradnak.

– A társaságnál zajló fejlesztés időben egybeesik egy tulajdonosi szándékkal, az önkormányzati cégek összevonásával. Azonban a kettő független egymástól. A jelentős léptékű váltás hatásait egyértelmű és szükséges strukturális változtatásokkal, kapacitásátrendezésekkel nyomon kell követni. Szó nincs arról, hogy a munkásokat elküldjük, a szellemi dolgozókat változatlanul meghagyjuk.

Új helyen, a sashegyi hulladékkezelő központban tartotta téli gépszemléjét a Komszol. Fotó: Tóth Gyula
Új helyen, a sashegyi hulladékkezelő központban tartotta téli gépszemléjét a Komszol. Fotó: Tóth Gyula

Az igazgató hangsúlyozta: annak, hogy a változások eredményeként státusok szabadulnak fel, az a következménye, hogy az irányítók száma is csökken. A Komszol 594 munkatársa közül 85 fizikai és 27 nem fizikai dolgozónak szűnik meg a beosztása.

– A megszűnő státusokkal párhuzamosan természetesen újak is létrejönnek. Ez normális, hiszen mindazok a fejlesztések, amelyek megvalósultak, magasabb igényt támasztanak. Az új eszközöknek, járműveknek a működtetéséhez képzett emberekre van szükség – jegyezte meg Kovács Barnabás.

A társaságnál a fejlesztések eredményeként 57 új státus jött létre, ebből 46 fizikai és 11 nem fizikai. Kovács Barnabás azt mondta: ügyelnek arra, hogy a lehető leghumánusabban járjanak el.

Olvasóink írták

 • 3. LuciusCorneliusSullaFelix 2009. november 26. 22:10
  „Érdekes, én úgy tudom, azokat küldték el, akik próbaidőn belül voltak. Ehhez pedig a munkáltatónak joga van, Komszol-helyzettől függetlenül. És ezek a dolgozók hiába mennek a munkaügyi bíróságra...Amúgy meg akit szellemiből átminősítenek fizikai dolgozóvá, az inkább örülhetne, hogy megmarad a munkahelye.
  Egyébként az egész holding-ügyből egyedül a Borkai húz hasznot, mert elmondhatja a következő kampányban, hogy "Megcsináltuk".... habár Gyurcsány is így kezdte, ...
  Na meg lesz pár zsíros állás a sleppnek. :PPP”
 • 2. szintén 2009. november 12. 11:54
  „Na persze, és azt sem ártana közölni, hogy az elmúlt hónapokban hány embert bolondítottak meg azzal, hogy tizesével vették fel őket és két hónap után szinte mindet elküldték. "Humánusnak" nem éppen nevezhető módon. Nyugdíj előtt pár évvel, vagy éppen szellemi foglalkozású munkavállalót "átminősíteni" fizikaivá. Ilyet lehetséges egyáltalán? Lesz még dolguk a munkaügyi bírósággal...”
 • 1. VargaP 2009. november 11. 10:07
  „A számok akkor lennének teljesek, ha a jelenlegi létszámösszetétel (594 fő) ismert lenne, és számolható a nemfizikai-fizikai arány, illetve az ehhez kapcsolódó leépítés így lenne korrektebb a nyilatkozat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázs a Himalája fogságában

A győri származású Pechtol Balázs is tagja annak a négy magyar hegymászóból álló expedíciónak, amely… Tovább olvasom