Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Eláztatták a győri színház nagyszínpadát!

Rendkívül látványos és ritkán tapasztalható élményben lehetett része ma a győri színház dolgozóinak. A záporpróba során a tűzvédelmi berendezések működését figyelték meg "éles helyzetben" a műszaki munkatársak.

A Győri Nemzeti Színház június 30-án, délelőtt 10 órakor záporpróbát tartott, melynek célja az volt, hogy egy esetleges tűz során bekövetkező eseménysort figyeljék meg "éles helyzetben". A színpadot előtte gondosan beborították fóliával, hogy ne sérüljenek meg a technikai berendezések (a szerdán elkezdett folyamatról már olvashattak portálunkon), majd elindult a vízfolyam.Molnár Tamás, műszaki vezető tájékoztatása a záporpróbáról:

- A színházi tűzvédelmi berendezések alapvetően három részből állnak: az első a színpadi locsolótömlők, s az ezeket tápláló nyomásfokozó rendszer. A második a záporberendezés, a töltő szivattyúkkal. Ebben az esetben két különálló rendszer dolgozik: függönylocsoló, amely a nézőtéri oldalról hűti a vasfüggönyt, valamint a színpadi zápor.

Fotók: Cseh Róbert


A harmadik rész: a száraz tűzoltó vezetékek, tűzoltó autóról történő vízellátással. Itt három különálló rendszer működik: a színpadi locsolótömlők, a tetőlocsoló és a göngyöltdíszlettároló locsolócsövei.

Olvasóink írták

  • 1. Hunicum 2011. június 30. 19:22
    „De jó lehetett a műszaki dolgozóknak! :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 megyei település kap ÖNHIKI támogatást

Első ütemben 11,6 milliárd forintot osztott szét mintegy 1200, önhibáján nehéz helyzetbe került önkormányzat között az erre a célra fenntartott keretből a kormány. Tovább olvasom