Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Eláztak a bringások

A biciklis felvonulók délután háromkor gyülekeztek a Decathlon parkolójában. A 16 órára tervezett indulást a szakadó eső miatt nem tudták tartani, 17 órakor egy kicsit alábbhagyott a vihar, így elindult a körülbelül 230-250 fős menet.
Végigtekertek a tervezett Decathlon-parkoló–83-as főút–Szauter utca–Fehérvári út–Szigethy Attila út–821-es út–Szent István út–Márai Sándor utca–Móricz Zsigmond rakpart–Rónay Jácint utca–Hédervári út–Aranypart útvonalon, majd átadták a díjakat a a legfiatalabb és a legidősebb résztvevőnek, valamint a legrondább és a legrégibb kerékpár tulajdonosának.

Eláztak a bringások - Késéssel indulva, de végigetkerték a 13,5 kilométeres távot.
Mint a Kisalfold.hu megtudta, a legidősebb résztvevő 72, a legfiatalabb 4 éves volt, a legöregebb kerékpár amivel felvonultak, 52 éves.

Olvasóink írták

 • 17. georgbb 2008. április 21. 12:47
  „Ki mondta hogy bele akarok hajtani???????????????????
  Köszönöm a meghívást, de ha nem gond nem veszek részt megmozdulásokban, mert sok értelmét nem látom... Ha kedvem szotyan bármire, azt egyedül vagy egy-két ember bevonásával valósítom meg. Akkor egyezzünk meg: ha konvojt akar valaki, azt valósítsa meg teljes mértékben, vagy sehogy! Különben olyanoknak okoz problémát akik véletlenül keverednek bele...
  Végezetül: ha elolvassa bárki is a hozzászólásaimat, nem talál arra utaló megjegyzést, hogy utálnám a bringásokat, motorosokat, illetve sértegettem volna bárkit is (kivéve, ha a felém irányuló megszólítás is ilyen célzatú). Én csak a tapasztalt negatívumokat vetettem fel, ennyi...A pozitívum pedig annyi lehet, hogy aki részt vett benne, az tekert pár km-t, amit amúgy is megtesz.
  Ezzel lezárom részemről a beszélgetést, (amennyiben nem kapok az értelmi szintemet firtató hozzászólásokat), maradok tisztelettel mindenki felé: georgbb
  U.I.:az viszont nagyon is elképzelhető, hogy találkoztam már valamely résztvevővel a közúton akkor, amikor átengedem a gyalogosokat , bicikliseket, motorosokat a zebrákon, mert akármilyen hihetetlen pár, engem "megszólító" embernek, ezt mindig is megteszem...”
 • 16. Prédikátor 2008. április 21. 10:36
  „Georgbb! Van autóm, sőt motorom is! mégis inkább a bringát választom ha lehet... és az esetek 90%-ban lehet.
  Egy elöl hátul rendőrökkel biztosított menet pedig konvolynak minősül amibe nem hajthatsz bele ha tetszik ha nem. Legközelebb tényleg gyere el és megtudod milyen egy ilyen rendezvény szervezésében részt venni...”
 • 15. georgbb 2008. április 20. 23:24
  „Kiss Miska... erről beszéltem...a személyeskedés mérhető nálad is... Legalább a témához fűzz valamit hozzá, vagy meg se szólalj...Én nem nyelvész vagyok, bocsánatot kérek, azoktól is akik az évfolyamtársaim voltak, hogy leosztálytársaztam őket. Ez lehet azért van, mert 19 évet töltöttem az iskolapadban, ebből csak ötöt a felsőoktatásban, ahol nincsenek osztályok, csak emberek csoportja másnéven. Mégegyszer elnézést kérek azoktól, akit megsértettem a rossz szóhasználatommal.
  Utólsósorban:nagyom nem tetszik, ha ismeretlenül kérdőrevonják a szavaimat!!! Amire emlékszem, azok fontos dolgok, olyanokat mint te (felesleges, semmitmondó)nem érdemes megjegyezni, mert nem marad hely építő gondolatoknak, nem is raktál le alapkövet a megnyílvánulásoddal...”
 • 14. Kiss Miska 2008. április 20. 22:57
  „Kedves Georgbb!
  A Műszaki Főiskolán osztálytársak? Ismereteim szerint a felsőoktatásban alapvetően csoportok vannak, szemináriumon kiscsoportok, előadáson szakok, esetleg évfolyamok. Általában osztály helyett is évfolyamot mondanak, újabban már szemeszterről is beszélnek! A szakközépiskolát ahova jártál, és ahol osztályok vannak, ne keverd a főiskolával, amire már ezek szerint, - ha jártál - nem jól emlékszel.
  Cavinton(R)!
  Negatív kisugárzásod erősen mérhető, vegyél be majd nyugtatót is!”
 • 13. georgbb 2008. április 20. 22:23
  „1. nem mondtam olyat, hogy ne vonuljon senki...
  2. nem vontam senki értelmi szintjét kérdőre, mint egyesek (köszi), még jó hogy nem ti voltatok az osztálytársaim a műszaki főiskolán...
  3. én csak azokat a dolgokat írtam le, amiket tapasztaltam és nem tetszett, de ezen nem kell személyeskedni:ugye bringás, nymisi???!!!
  4. azért a lámpás kereszteződést nem kéne figyelmen kívül hagyni, ugyanis a pápai útról érkező már nem látta az első és MÉG nem látta az utolsó rendőrautót, így szerintetek honnan kéne tudnia, hogy azok a biciklisek akik nem a biciklis úton mennek, nem is állnak meg a pirosnál?????
  5. futok (nem csapatban, csak a magam edzésére)
  6. autóba ülök, ha kell (nem felvonulok vele)
  7. motorozom is,ha kell (nem felvonulok vele)
  Mindenkinek balesetmentes, szabályos, közlekedést kívánok.”
 • 12. LARKE 2008. április 20. 21:59
  „Minek vitatkoztok?

  Bécs-Budapest
  Békéscsaba-Arad,
  maratonon ilyen gond fel sem merülhet.

  Ha valakiben egy KIS tolerancia van, akkor ez nem jelenthet gondot.

  Hajrá bicajosok, így tovább Keret!!
  Nymisi: Igazad van, de ne ess át a ló tuloldalára.
  Azt tedd, amit már 6 éve teszel, és akkor monden rendben lesz.
  A következő generáció fogja neked megköszönni.”
 • 11. nymisi 2008. április 20. 21:53
  „autós...borisz...georgbb....

  Sajnálom, hogy nem láttok az orrotoknál tovább.
  Néhány dolog.
  Ha időre megyek, akkor időben indulok.
  Ha baleset miatt lett volna dugó, akkor kit szidnál? rendőrt, mentőst, vagy áldozatot?
  Mond neked az valamit, hogy rendőri kísérettel biztosított járművek haladása? Mert a bicaj jármű!!..a roller, kerekesszék sajnos nem. Pedig ők is jöttek volna...
  Ezek az emberek, akik bicajoztak, évente 2 alkalommal összejönnek, és hasonló módon mint most, végig mennek a városon. Ez volt az 5. De idén még lesz.
  A motoros felvonulás nem irritál senkit? Pedig hasonló módon zajlik, még a biztosításuk is a rendőrség részéről.
  A kereszteződésekben is hasonló a tárás. Csak gondolom az a gond, hogy azokat nem divat fikázni, mert sok felnőtt férfiba nem mersz belekötni, de a gyerekek, fiatalok, nők az OK...
  Ha valahol zöld jelzés van, te bemész a kereszteződésbe akkor ha látod nem tudsz tovább menni? Ha igen akkor gondolom a Szt.István-Teleki sarkon sokszor szoktál anyázni, mert nem tudsz tovább menni...Gratula.
  Kedves autos.
  Kár egymást fikázni, mert el kell viselnünk egymást az úton.
  Toleranciának hívják azt, ami belőletek hiányzik.
  Bicajos, motoros, autós, buszos, stb. mi mind ugyanott kell hogy közlekedjünk, ha tetszik ha nem.
  Mondom én ezt, annak ellenére, hogy napi 8-10 órát vezetek, mert kocsival végzem munkámat.
  Mégis ott vagyok minden ilyen rendezvényen, sőt segítem is a szervezőket, ha kell pénzzel, ha kell szállítással, ha kell menet kísérettel, biztosítással.
  Az autódat te vetted, de gondolom gyereked az nincs, mert ha lenne akkor elgondolkodnál azon, hogy hol, hogyan, milyen úton bicajozik...ha tud.
  De száz szónak is egy a vége, oda kellene figyelnünk egymásra.
  Ennyit kellene csak tenni, és csatázni, háboruzni, köpködni.
  Ha gondolod, akkor a következő rendezvényen szívesen látunk, és oszd meg velünk gondolataidat, mert nem biztos hogy mi, ( én ) az 5 rendezvényen úgy tettük a dolgunkat, mint ahogy te tudnád.
  Megosztok veled minden adatot, létszám, pénz, utvonal, idő, stb. és hajrá.
  Köszönöm .”
 • 10. upho 2008. április 20. 21:02
  „a korvonulas rendorseg altal engedelyezve volt. elol/hatul rendorauto vezette, a keresztezodesek vedelmet a szervezok lattak el. ezt mindet onerobol, joerzesbol, ingyen. plakatok, szorolapok, a media hetekkel ezelott hirt adott rola, ha valaki sietett az tudhatott rola joelore, elkerulhette volna az a nehany perces fennakadast. remelem ez nem okozott senkinek kulonosebb problemat.borisz, autos, kerem hogy ezt ne haborukent fogjatok fel, egy hajszalnyi toleranciaval egymas irant sokkal elobbrebb juthatunk.”
 • 9. autós_1 2008. április 20. 20:38
  „a bringásoknál már csak a motorosokat utálom jobban! jövő héten kik vonulnak fel a rollerosok vagy a kerekesszékesek? minek ez a sok felvonulás, mi ez május 1.? menjetek ki falura aztán tekerjetek ott!”
 • 8. bringás 2008. április 20. 19:56
  „borisz,georgbb! Legyetek büszkék a kiemelkedő értelmi szintetekre! Nem minden nap van ilyen rendezvény és,ha néha a seggeteket kiemelnétek az autóból és bringára ülnétek,vagy csak simán futnátok,vagy sétálgatnátok,akkor talán most nem marasztalnátok el a résztvevőket azért,hogy miattuk nem tudtatok a megszokott tempóban száguldozni.
  "egy csóró kisk.csög"Örülök borisz,hogy sikerült megtudnunk az igazi nevedet.Illik rád!”
 • 7. borisz 2008. április 20. 19:18
  „K. Prédikátor!

  Ha dolgoznál, lenne pénzed autóra. Nekem sem apu vette, és nem vagyok egy csóró kisk.csög, mint te, aki a környezetvédelemre fogja, hogy nincs autója....”
 • 6. georgbb 2008. április 20. 19:04
  „Prédikátor...

  Hű vagy a nevedhez... Az autómat én vettem, bár ennek semmi köze a témához...Ahhoz viszont igen, hogyha időre megyek, akkor legalább az autóknak meghagyott sávban közlekedhessek szabályosan!!! Akkor lenne konvoj, ha minden keresztező utat minimum táblával de inkább rendőrőkkel biztosítanak,nem pedik BMX "banditákkal" (én tudom, mert láttam), a szemben lévő kereszteződés le se volt sz.rva és a lámpa zöld jelzésére ugyan miért ne indult volna meg szerencsétlen autós (tökmindegy ki vette)???? Erre prédikálj valamit...”
 • 5. Prédikátor 2008. április 20. 13:44
  „Sztem egy rendőrség által biztosított konvolyba nem lehet belehajtani, a kresz szerint sem.
  A bringások a kereszteződésben azért vannak, hogy a nagyképű autósok a "ti autótokkal" amit apu vett hitelre :D ne hajtsanak a bringások közé mert ők menőnek érzik magukat. Az az öt perc amíg elvonult a mezőny sztem kibírható volt ...Hajrá bringások...”
 • 4. kultura 2008. április 20. 13:07
  „jövőre kicsit szabályosabban kéne, nem? talán nem kellene 4 sávot elfoglalni....grat. a kísérő rendőröknek is....ja meg részegen bringapoliszozni, kacskaringózva.....”
 • 3. georgbb 2008. április 20. 10:01
  „Egy kis negatívum: milyen jogszabály alapján zárnak le biciklisek négysávos úton, működő lámpás kereszteződést??? Milyen szabály alapján tekernek úgy, hogy szlalomozik a két sáv elválasztóvonalán??? A kereszteződést úgy sikerült elállni, hogy a baráti oldalt megállították, a pápait viszont nem, így aki zöldet kapott baráti felé, az átjutott ugyan a négy sávból hármon, azonban a negyediken érthetetlen okból, piros jelzésen áthajtó bringások tekertek... Gratulálok-e nemes megmozduláshoz...”
 • 2. Nymisi 2008. április 19. 23:17
  „Sokat nem ért volna az esőruha, lévén nem kis eső volt.
  Ha megnézed, akkor láthatod hogy 2 narancssárga " értékű volt.

  Aki ott volt, jól érezte magát, ilyen hogy esős Bringapolisz, még nem volt.
  Hogy mi bizonyítja a jókedvet? Szerintem az a pár fanatikus bringás, aki este 20:30 kor elindult az első győri biciklversenyen...

  Este 22:00 tól érkeztek a fáradt befutók a célba, ahol vidáman ecsetelték a végrehajtott feladatokat, és drukkoltak a még be nem érkezett versenyzőknek.
  A legfaitalabb versenyző, egy 11 éves kislány volt, aki 17 éves barátnőjével teljesítette a távot, és a feladatokat, a megtisztelő 4. helyet szerezték meg.
  Gratula mindenkinek, később lesznek még ilyen versenyek!!!”
 • 1. Korrekt10 2008. április 19. 20:45
  „BRINGÁSOK - BRINGÁSOK......vagy esöruhát veszek......vagy megnézem az idöjárás elörejezöt :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgász küldöttgyűlés

Személyi változásokkal zárult a megyei horgász szövetség tisztújító közgyűlése szombaton. A… Tovább olvasom