Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Elárulható adótitkok a nyílt napon

˝Adótitkot akartam megtudni˝ – ezt a választ is bejelölhették az APEH minapi nyílt napjának látogatói a hatóság kérdőívén.

Persze illetéktelenül nem juthattak információkhoz, a hatóság szolgáltatásairól olyasmiket tudhattak meg, amelyek nem eléggé közismertek a hivatal szerint.

– Nem sok dolgom van az adóhatósággal, de van egy cégautó-elszámolással kapcsolatos ügyem, aminek fél éve nem sikerült a végére járnom, hiába telefonálgattam. Ezért jöttem a nyílt napra, meg akartam tudni, személyesen gyorsan elintézhetem-e – mondta el Fodor B. Péter.

Téringer Jánosné viszont mindenre kíváncsi az APEH-nél, mivel könyvelőként gyakran kapcsolatba kerül munkatársaival. Elégedett hozzáállásukkal, eddig rugalmasan megoldották ügyeit. Úgy gondolja, nem árt közvetlenebb kapcsolatba kerülnie velük, látnia, hogyan dolgoznak. Erre jó a nyílt nap.

Umenhoffer Ferenc, az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának igazgatója elmondta: nem baj, ha ügyét jött rendezni az adózó, hiszen épp a segítő tanácsadásról szólt ez a nap. A köztudatban ugyanis inkább az ellenőrzést és a büntetést kapcsolják az adóhatósághoz, holott munkatársaik negyven százaléka szolgáltatásokkal foglalkozik. A régiós vezető tudja: sokan nem szeretik az APEH-ot, szükséges rossznak tartják, félnek tőle, de szerinte épp azért, mert nem eléggé ismerik. Jobban be akarják mutatni szolgáltatói oldalát és az se baj szerinte, ha ilyenkor bírálatot kapnak. Azt figyelembe kell venniük, hiszen a köz érdekében dolgoznak. A régióban 17 helyen működtetnek ügyfélszolgálatot és a nyugat-dunántúli 480 ezer adózó mintegy fele idén szeptember végéig már kapcsolatba került azokkal. Sokkal többen fordulnak hozzájuk személyesen, mint telefonon, s az előbbi esetben az átlagos várakozási időt 20 percről 11-re csökkentették.


Osztályozható APEH-osok

Az adóhivatal nyitottságát jellemzi vidámra fogalmazott kérdőíve. A ˝Miért látogatott el nyílt napunkra?˝ kérdésre olyan válaszokat lehetett bejelölni, mint ˝Direkt szabadságot vettem ki, annyira kíváncsi voltam", „Megnézem, dolgoznak-e ilyenkor a munkatársak˝, ˝Meg akartam tudni, van-e köztük jó csaj/pasi˝. Osztályozhatták is az érdeklődők az adóhatóság dolgozóit barátságosság, szigorúság, gyorsaság, korruptság, akadékoskodás, modernség szempontjából is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stációk a kunszigeti kápolnában

A Szűzanya fájdalmas útjának állomásait ábrázolja az a páratlan szépségű, hét domborműből álló… Tovább olvasom