Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

El kellett vinni a győri lakásautomatát

Nem volt, aki takarítsa a lakásautomatát, ezért szép lassan tönkrement – némi emberi „segítséggel”. A győri Árpád út és Baross út kereszteződésében elhelyezett átmeneti szállót a múzeum kénytelen volt eldugni a járókelők elől.
Kapszula:Korábban a budapesti Moszkva téren állt és hatalmas forgalma volt. Győrben megrongálták.
Tavaly szeptemberben még úgy lehetett tudni, hogy Németh Ilona műalkotása, a „Kapszula" a dunaszerdahelyi művésznő júniusi kiállításáig állhat Győr belvárosában. A japán repülőterek megoldásait idéző átmeneti automata húsz forint ellenében zárható volt, szellőzéséről, fűtéséről gondoskodtak. Korábban a budapesti Moszkva téren állt és hatalmas forgalma volt. Az emberek – nem csak a hajléktalanok – sorban álltak az egyórás pihenésért és a benti fekhelyen papírt rakhattak maguk alá a higiénia miatt.

Győrött szeptemberben állították ki a „kétszobás", emeletes műalkotást, az akkori kánikulában rendszeres forgalma volt. Sajnos éppen a telet nem érte meg, addigra már ott állt rajta a tábla: „Nem működik." – Sajnos nem tudtuk megoldani a „Kapszula" takarítását, mivel senki nem vállalta. Nyilván azt hitték az emberek, valami fertőzéstől kell tartaniuk. Az automata nem felelt meg a higiéniai követelményeknek, ezért ki kellett vonni a forgalomból. A járókelők alaposan megrongálták: az ajtaját például kifeszítették, kárt téve az elektronikában is – tájékoztat N. Mészáros Júlia, a Győri Városi Művészeti Múzeum igazgatója.

A lakásautomatát egyelőre elzárták a világ elől, egy Ady Endre utcai épületben várja, hogy helyreállítsák, és Németh Ilona önálló kiállításán, júniusban már látható lesz a városi múzeum földszinti helyiségében.
A „Kapszula" dunaszerdahelyi megalkotója lapunknak elmondta: nem érez csalódottságot vagy haragot. – Ez egy köztéri műalkotás, ezzel is számolnom kellett – véli Németh Ilona, aki nemsokára Szlovákiában állítja ki a lakásautomatát. – Valamelyest érthető az emberek reakciója. Abban biztos vagyok, hogy igény lett volna a „Kapszulára", s akik használni akarták, a tábla láttán nyilván dühbe gurultak és felfeszítették az ajtót. Egyelőre nem tudom, hogy mekkora kár érhette, ezt a dunaszerdahelyi szakemberek fogják eldönteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden állam többre képes a másiknál

Nívós zenei műsor mellett várták az európai uniós csatlakozást Győr főbb tisztségviselői, gazdasági… Tovább olvasom