Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Éjszakai nyugalom a Szigethy úton

Péntek óta éjjel nem használhatják a nehéz-tehergépjárművek a Szigethy Attila utat. A lakosok kérték ezt a változtatást nyugalmuk érdekében és elmondásuk szerint már van is hatása.

Éjszakára kitiltják a kamionokat címmel július 6-i számunkban írtunk arról, hogy a Szigethy Attila út mellett élők zaj miatti problémáját képviselő – korábban aláírást is gyűjtő – lakosokat Borkai Zsolt polgármester az irodájában fogadta. Akkor ígérte meg nekik, hogy éjszakára – 22 és 5 óra között – kitiltják az utcából a 20 tonnánál nehezebb járműveket. Persze a korlátozás bevezetése előtt a jogszabályoknak, az útügyi előírásoknak megfelelően a győri útkezelő szervezetnek szakmai elképzelést kellett összeállítania és egyeztetést folytatott az állami utak kezelőjével is.

Az engedélyezési eljárásokat követően pénteken kirakták a tiltó táblákat a Szigethy út kereszteződéseibe és úgynevezett előjelző táblákat is elhelyeztek a közeli főutaknál, hogy a közlekedők mielőbb értesüljenek a forgalomszabályozás változásáról. Összesen 19 tábla jelzi a súlykorlátozást és 5 meglévő táblát is ezért alakítottak át – tudtuk meg Máthé-Tóth Pétertől. Az útkezelő szervezet műszaki vezetője elmondta: idő kell ahhoz, hogy megszokják a kamionsofőrök az éjszakai tilalmat. Ezért is helyezték a jelzéseket nagyméretű táblákra, rikító neonzöld alapra. A tiltás betartását a rendőrség ellenőrizheti.

Forgalomváltozás: A súlykorlátozást jól láthatóan jelzik a Szigethy Attila út kereszteződéseinél, például a felüljáró közelében. Fotó: Bertleff András
Forgalomváltozás: A súlykorlátozást jól láthatóan jelzik a Szigethy Attila út kereszteződéseinél, például a felüljáró közelében. Fotó: Bertleff András


Dani Józsefné – a Szigethy útiak zajproblémáját képviselők egyike – elmondta: sokat számít a változás. Az asszony is nyugodtabban aludt az elmúlt napokban, szellőztetni tudott éjszaka, korábban viszont gyakran arra ébredt, hogy a teherautók kettesével, hármasával nagy robajjal elrobogtak ablakaik alatt. „Lehet, hogy még nem mindenki tartja be az éjszakai tilalmat, de a bevezetése nekünk már önmagában hangulatjavító. Jó érzés, hogy annyi idő után végre valamit elértünk és biztató a jövőre nézve, mert szeretnénk, ha a hosszú távú megoldásról se feledkeznének meg az illetékesek. Persze belátjuk, hogy az aszfalt burkolatjavítása, az elkerülőút építése pénzkérdés, még évek telnek el, míg megvalósulhat" – fogalmazott a nyugdíjas és hozzátette: hálásak Borkai Zsolt polgármester hozzáállásáért, amit írásban is megköszönnek neki.

Olvasóink írták

 • 8. kurbli 2011. augusztus 04. 08:21
  „Az a baj, sok embert minden zavar, nem lehet semmit se úgy csinálni, hogy jó legyen!
  Városban élünk,hozzátartozik az utcazaj, a szomszédból a zene, stb. Falun már a kutyaugatás, tehénbőgés, fűnyíró, madárcsicsergés is baj....
  Csak el kell olvasni a nyomtatott újságban a sok kötekedő sms-t.
  A tolerancia, és az alkalmazkodás hiányzik sok emberből.
  Érdekes, én is forgalmas úton lakom, sőt, nyáron nyitott ablaknál. Szerintem aki elfárad a napi munkában, és nem azzal tölti az idejét, hogy azt keresi kibe-mibe lehet belekötni, az alszik rendesen.”
 • 7. zoli78 2011. augusztus 02. 23:29
  „"Persze a korlátozás bevezetése előtt a jogszabályoknak, az útügyi előírásoknak megfelelően a győri útkezelő szervezetnek szakmai elképzelést kellett összeállítania és egyeztetést folytatott az állami utak kezelőjével is."

  És mi lett az elképzelés? <moderálva>”
 • 6. Túrabakancs 2011. augusztus 02. 20:47
  „Az a főleg idős generáció, akik bömbölve hallgatják a rádiót és tv adásokat,
  na azokkal kellene valamit csinálni, nem azokat kilökdösni az utakról, akik
  valamilyen szinten értünk dolgoznak! Nagy az isten állatkertje ebben az országban.
  A nyomvályúknál /lámpák előtt/ hangosak a teherautók, ezt viszonylag olcsón meg lehetne oldani,
  nem értem miért csak a csatornafedelekkel viaskodik az adott szerv, meg a lakók.”
 • 5. odre 2011. augusztus 02. 19:15
  „OCC-nek igaza van! Tiltsuk ki a hangokat a városból!”
 • 4. 1olvasó 2011. augusztus 02. 17:10
  „Nagyon örülnénk ha ez érvényes lenne az Ipar útra is, végig az ETO Parkig!!!”
 • 3. OCC 2011. augusztus 02. 16:59
  „Mert nyilván a 7,5 tonnás járművek nem zajosak...”
 • 2. Pepe9111 2011. augusztus 02. 16:19
  „Végre!

  Köszönjük az intézkedést!”
 • 1. Lókupec 2011. augusztus 02. 10:36
  „Ez remek majd megyünk a József A. úton vagy máshol és akkor onnan tiltják ki a kamionosokat. De ez még mindig jobb mint a trafi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes képzések a megyében

Vállalkozásoknak és azok alkalmazottainak ingyenes képzéseket, tanfolyamokat, tréningeket szervez a… Tovább olvasom