Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Éjszakai növényvédelmi beavatkozás Győrben

A GYŐR-SZOL Zrt. a tervek szerint péntek este 22 és szombat reggel 6 óra között végzi el Győrben a közterületi egynyári virágágyakba beültetett növények védelmét.

A változékony, szeles, esős és alacsonyabb hőmérsékletű időjárás kedvez egyes kórokozók fejlődésének, valamint a még viszonylag "zsenge" növényeket fokozottabban támadják meg a kártevők, ezért van szükség a belvárosi parkokban a megelőzésre.

Az időjárás függvényében szintén növényvédelmi beavatkozás várható péntekről szombatra virradó éjszaka a kőrisfák törzsén nagyobb számban megjelent eperfa-pajzstetű miatt.

A kórokozó tömeges jelenléte a későbbiekben súlyosabb kárt okozhat a fákban, kezelés nélkül a növények akár ki is pusztulhatnak. Rendszeres védekezéssel azonban visszaszorítható a kártétel.

Főbb beavatkozási helyszínek: Jókai utca, Baross út, Arany János utca és Bajcsy-Zsilinszky út.

Az alkalmazott szer közterületen használható, munkaegészségügyi várakozási ideje nincs.

A permetezés az éjszakai megszokott zajterhelésnél helyenként, rövid időre nagyobb hanghatással járhat.

Ezzel együtt a GYŐR-SZOL Zrt. a saját lehetőségein belül mindent megtesz, hogy a munkát az éjszakai pihenés jelentősebb zavarása nélkül hajtsa végre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért romboltatta le Napóleon a győri várfalat? Videónkból kiderül!

A kismegyeri csata közelgő évfordulója alkalmából a kisalfold.hu Napóleon győri nyomába eredt, s felkutattuk azokat a helyszíneket, ahol a császár anno megfordult. Tovább olvasom