Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Éjszakai italozásról és parkolókról: online interjú Marcalváros I. önkormányzati képviselőivel

Kovács Tamás és Borsi Róbert önkormányzati képviselőket parkolókról, éjszakai italozásról és a PÁGISZ melletti nem működő szökőkútról kérdezték. Utóbbi esetében az ok vígjátékba illene, ha nem milliós károkozásról volna szó.

16 óra 3 perc

Az online interjú véget ért. Azokra a kérdésekre, melyekre idő hiányában a szerkesztőségben nem tudott válaszolni Borsi Róbert és Kovács Tamás, a jövő héten visszatérünk, s ezeket is megválaszolják Marcalváros I önkormányzati képviselői.

Köszönjük Olvasóinknak az értékes kérdéseket, felvetéseket!

14 óra 28 perc

Az online interjú elkezdődött, Borsi Róbert és Kovács Tamás (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselők megérkeztek szerkesztőségünkbe.


Borsi Róbert és Kovács Tamás a Kisalföld győri szerkesztőségében - fotó: Mészáros Mátyás.
Borsi Róbert és Kovács Tamás a Kisalföld győri szerkesztőségében - fotó: Mészáros Mátyás.


Mind Borsi Róbert, mind Kovács Tamás nagyon sok szeretettel köszönti az Olvasókat.

"Mielőtt elkezdenék a felvetésekre válaszolni, szeretnénk megadni egy e-mail címet és telefonszámot (kovacstamas9@freemail.hu, tel: 30/997-0401), melyek megtalálhatók a Győr.hu oldalon is, illetve azonn a szórólapon, melyet minden évben kiküldök a körzet összes lakójának - ezeken az elérhetőségeken bármikor kereshetnek ötletekkel, problémákkal, mivel hiszek benne, hogy csak közösen tehetjük jobbá városrészünket" - mondta Kovács Tamás az online interjú előtt.

Borsi Róbert szintén szívesen fogadja a megkereséseket a kapcsolat@borsirobert.hu e-mail címen, illetve a 70/205-8021-es telefonszámon - legyen az kritika vagy építő jellegű vélemény.

"Abban biztos voltam, hogy parkolással kapcsolatos kérdés, észrevétel sok fog érkezni"

- Tisztelt képviselő Úr! A kérdésem az lenne, hogy a mostanra súlyossá vált parkolási gondok enyhítése érdekében nem oldható-e meg az, hogy a Lajta 17-27. tömb előtti részen ferde parkolók kerüljenek kialakításra? Az esti órákban már szinte lehetetlen parkolóhelyet találni. Véleményem szerint van annyi hely a járdán, hogy a ferdén parkoló autók előtt elférnének a gyalogosok is. Várom válaszát! Tisztelettel: egy lakó

Kovács Tamás: Abban biztos voltam, hogy parkolással kapcsolatos kérdés, észrevétel sok fog érkezni. Mikor a '80-as években épült a lakótelep, akkor jóval kevesebb autó volt forgalomban, s nem ennyi autóra tervezték, így azt gondolom, hogy ez a kérdés örökprobléma marad. Annak ellenére, hogy az elmúlt években közel 100 parkolóval bővült a Cuha-, a Répce-, az Ikva utca.

Ahol lehetőséget találunk, s a lakók is támogatják - volt már, ahol nem -, ott próbálunk fejleszteni ezen a téren. Kimondottan a Lajta utca 17-27. szám alól ezzel kapcsolatos kérdés nem érkezett, de miután olvastam a felvetést, megnéztem a szóban forgó helyszínt.

Eredetileg a zöldfelületet szerettük volna itt fejleszteni növények ültetésével, de amennyiben lehetséges a parkolók számának növelése - s a lakók is támogatják - elgondolkozunk az ötleten.

Laikusként úgy látom, hogy megoldható a bővítés, de a Győri Útkezelő Szervezetet kértem, hogy szakmai állásfoglalást készítsenek, hisz komoly előírások vonatkoznak az új parkolók létesítésekor.

Aki ezt a kérdést felvetette, kérem, írjon a privát e-mail címemre (kovacstamas9@freemail.hu) ez ügyben, hogy folyamatosan be tudjak neki számolni a fejleményekről.  

Gond van a krízislakásokban élő emberekkel?

- A Lajta út 10. alatt hosszú évek óta krízislakások működnek. A gyors fluktuációt sok esetben nem követi a bejárati ajtó kulcsainak átadása, így gyakran kell a társasháznak az ajtó zárjait cserélnie, a bejárati ajtó üvegezését pótolnia. Esténként az alsóbb szinteken az ordibálások és veszekedések miatt nem tudnak a lakó aludni. Többször történt a rendőrség és a Hajléktalan szálló vezetősége felé, de mindeddig eredménytelenül. Várható-e a kírzislakások megszüntetése? Várom válaszukat.

Kovács Tamás: Évekkel ezelőtt kerestek meg utoljára a krízislakások ügyében. Akkor kértem a győri önkormányzat illetékes osztályát, hogy folyamatosan ellenőrizzék a lakókat; azóta ezzel kapcsolatban nem kerestek meg, így azt gondoltam, hogyha nem is teljesen oldódott meg, de rendeződött a helyzet. Ezért most ez "új" hír nekem, így ismételten kérni fogom, hogy járjanak utána a kérdésnek az illetékes szakemberek.

Amennyiben nem lesz változás, kérem, a lakóközösséget, hogy levélben forduljanak hozzám.   

- Tisztelt Képviselő Urak! A kérdésem, hogy a Répce utca posta felőli oldalán - talán már évekkel ezelőtt - megígért parkoló felújítás folytatása mikor várható? A tízemeletesek oldalán megfelelő a kialakítás, a másik oldalon azonban lassan már lehetetlen parkolni a parkolók nem megfelelő minősége miatt. Tisztelettel: Egy lakó

"A központi fő játszótér szerepét a zöldebb és árnyékosabb Ikva utca elején található `Csibészliget´ vette át"

Kovács Tamás: A kérdésből nem derül ki világosan, hogy melyik területre értette felvetését az Olvasó. A Répce utca négyemeletesekkel "szegélyezett" oldalán nem látom kivitelezhetőnek a parkolók további bővítését.

A posta közvetlen körzetében szerettem volna 2-3 (maximum ennyi lehetséges) új parkolóhely kialakítását, de a közeli közművek és aknák akadályozzák a megvalósítást, illetve az is a beruházás ellen szólt, hogy helyszűke miatt az előírásoknak nem feleltek volna meg a parkolók.

- Tisztelt Képviselő Urak! A Kovács Margit Iskola előtti tér szánalmas állapotban van, ezzel akkor szembesültem elöször amikor az éppen járni tanuló kisfiaimat ki vittem Tele van üvegszilánkal, cigaretta csikkel és szeméttel. A játszótér kicsi és igénytelen, a padok elavult állapotban vannak, a burkolat tönkre van, a növények gondozatlanok, tele szeméttel. A fiaim már megtanultak azóta menni, óvodások is lettek, de a helyzet azóta semmit nem változott a helyzet, inkább csak romlott. Többféle korosztály jár ide a környékből, idősek egy délutáni beszéletésre, a kis gyerekek a játszótérre, az fiatalok iskolások is idejárnak focizni, játszani. Kérdezném, hogy valamikor jut majd pénz egy Győrhöz méltó tér kialakítására. Tudom hogy ez csak egy lakótelep, de itt is csak emberek élnek. Üdv. Farkas Judit

Borsi Róbert: Kedves Judit! Az elmúlt években megtörtént a korábbi játszótér cseréje. A központi fő játszótér szerepét a zöldebb és árnyékosabb Ikva utca elején található "Csibészliget" vette át, ahol az eszközpark, s a játékok állapota kifogástalan. A Kovács Margit Iskola előtti térről elköltöztek az extrémsportot űző fiatalok, csökkentve ezzel a környek szemét és zaj ártalmát.

A tér biztonságáról a rendőrség ügyeletére bekötött biztonsági kamera gondoskodik; a tér két oldalán lévő trafóház és focipálya a "Színes világ" mozgalom keretein belül a Kovács Margit Iskola képzőművész diákjainak bevonásával újul meg.

Az ott lévő növényzet és bútorzat felújítása tervben van, jelenleg a források felkutatása zajlik. A babakocsival közlekedő szülők számára pedig járható tettük az Ikva utca 19 és az óvoda bejárata közötti járdaszakaszt.

A köztisztasággal kapcsolatos kérdésére pedig utána fogunk járni.    

Bosszantó az áruszállítás a húsboltokba? Az biztos, hogy járólapok törnek 

- A Lajta út 2-12. mögötti járdát és a hozzá tartozó zöldterületet néhány éve a társasház és az önkormányzat közös finanszírozással újította fel. A járda két végére behajtást korlátozó oszlopok kerültek, így a vízelvezető fedlapjait megóvásra kerültek. A Lajta út 6. és a Lajta út 10. alá beköltözött húsboltok önkényesen megszüntették az oszlopokat, szinte minden nap kisteherautókkal hordják be a termékeiket, amit az épület déli oldala felől is megtehetnének. A járólapok közül több eltört, balesetveszélyes. Mikor lesz ismét megtiltva a behajtás?

- Tisztelt Képviselő Urak! Szó esett, hogy a Lajta úti húsboltokhoz behajtanak az autók. A ház háta mögött tábla van kitéve, hogy behajtás csak engedéllyel, van- e engedélyük. A tolatóduda hajnalban jó ébresztő, amikor jönnek kifelé. Ugyanide a szervíz mellé parkolnak le a bölcsödébe gyereket hozók, vagy onnan elvivők, nem képesek 50 m-t gyalogolni a nagy parkolóból, sőt nekik áll feljebb, ha az ember el akar menni előttük gyalogosan ezen a gyalogos területen. Ellenőrzi valaki a behajtási engedélyeket? A kutyasétáltatókat sem ártana ellenőrizni, hogy felszedik-e a végterméket. Ez kinek a feladata, valamint kinek a feladata télen a Cuha u. 8-14 és a bölcsöde közötti járda hóeltakarítása?

Kovács Tamás: A húsbolttal kapcsolatos két olvasói kérdésre egyszerre igyekszem válaszolni. Az engedélyezési hatósági eljárásban az illetékes szakszervek az önkormányzattól függetlenül az áruszállításra az épület mögötti irányt jelölték ki.

Az összetört járólapokat folyamatosan cseréltük és cseréljük a városrészben. Az útkezelővel zajló egyeztetések során új ötlet merült fel a probléma megoldásra, azaz a járólapokat burkolatba épített vízelvezetéssel és betonozással váltsuk ki a jövőben - így reményeink szerint megoldódik a széttört járólapok esete.

Az ezzel kapcsolatos költségvetést jelenleg várom.

"A résztvevők az ételmaradékokat a szökőkútba szórták"

- A PÁGISZ-nál réges-rég nem működik a szökőkút. Miért?

Borsi Róbert:
Még a Balázs Béla Iskola idejében alkalmanként a rendezvények mellett esküvőket is szerveztek itt. Az egyik ilyen alkalommal a résztvevők az ételmaradékokat a szökőkútba szórták, ami miatt először eldugult, majd tönkre tették a berendezést.

A gépészetet több millió forintért lehetne csupán helyre állítani, s úgy gondoljuk, hogy a lakótelepen máshol nagyobb szükség van a forrásokra.

- Nagyon zavaró, hogy sok tízemeletes panel felső részén hajléktalanok laknak. Lehet tenni ez ellen valamit?

Segítség kell? Hívja a polgárőröket!

Borsi Róbert:
Több lépcsőház esetében alkalmazzuk azt a megoldást, hogy a társasház közös képviselője kulcsot ad a helyileg illetékes polgárőrség vezetőjenek. A szolgálatok idején a problémával küzdő lépcsőházak esetében a paneltömbök tetejét is visszatérően ellenőrzik a polgárőrök. Az Arrabona Polgárőr Egyesület honlapján minden elérhetőség megtalálható, sőt, lehetőség van bejelentések megtételére is.

Szintén ezen az oldalon elérhető a "Hasznos lehet" menüpontban a rendőrség körzeti megbízottjának neve és elérhetősége is.

- A legutóbbi önkormányzati választást követően az éves városi költségvetés elfogadása után háztömbünk (Ikva u. 31.) közös képviselőjével együtt megkérdeztük a választókerület képviselőjétől, hogy a 2011. évi költségvetésben szerepel-e panelházak garázsainak és közös helyiségeinek azbesztmentesítése, illetve ennek önkormányzati támogatására terveznek-e pályázatot kiírni. A választ azóta is várjuk. Egyben kérdezzük, hogy a 2013. évi költségvetésben számolnak-e ezzel a feladattal?

Folytatódik-e valaha az azbesztmentesítés?

Borsi Róbert
: Több érintett társasház lakógyűlésén - ahová meghívást kaptam - felvetődött már ez a kérdés. Ennek kapcsán kérésemre a városfejlesztési osztálytól megkaptam a korábban felmért épületek listáját.

Az első kört (5-6 évvel ezelőtti pályázati lehetőségek) követően állami pályázat azóta sem jelent meg. Az ezzel a problémákkal küzdő társasházak esetében jellemző, hogy a szürkeazbesztről van szó. A munka jellege és bekerülési költsége állami támogatás nélkül nehezen elképzelhető.

A jövő évi költségvetésről még korai beszélni; a költségvetés koncepcióját decemberben fogja tárgyalni a győri közgyűlés.

Természetesen minden lehetőséget számba veszünk annak érdekében, hogy a helyzetet kezeljük, s segítséget tudjunk nyújtani az ott lakóknak.

Az éjszakai italozásról, avagy meddig lehet hangoskodni részegen a lakóépületek közelében?

- Tisztelt Képviselő Urak, többéves visszatérő, megoldatlan problémára, a közterületen főleg éjszaka történő italozás megszüntetésére várom válaszukat. A Lajta u.16-24 körül jelenleg egy éjjel-nappali üzlet (0-24-ig), egy vegyes kisbolt (6-24-ig), a nemrég nyílt itallerakat (8-24-ig) és a Tesco (6-21-ig) áll a szomjas vásárlók rendelkezésére. Az olcsó italválaszték szerencsére bőséges, bármikor járnak erre, láthatnak jónéhány italozó embert. Reggelre a 20-as lépcsőház melletti kuka féldecis, sörös dobozokkal van tele.

Győr városa meddig vár az üzletek éjszakai szeszesital árusításának megtiltásával, mint azt már több nagyvárosban megtették?

Kovács Tamás: Már próbálkoztam hasonló rendelet megalkotásával, s a jövőben is teszek még próbát ez ügyben.

Az általam elképzelt rendelet kimondottan azokra a nonstop boltokra vonatkozott volna, amelyek közelében rendszeresek a hangoskodások, italozások éjszaka is, s ezek zavarják a környéken élőket, mivel legtöbbször ezek az üzletek a lépcsőházak aljában találhatók.    
 
További kérdések


Tisztelt Képviselő Urak! Nekem is a parkolással lenne egy kis problémám. Többek között azzal, hogy a lakók sokszor azért nem tudnak parkolni, mert a vállalkozások szolgálati autói (pl.: DIGI TV egész flottája, sütödék autói) elfoglalják a helyet. Úgy használják a parkolókat, mint egy telephelyet, annak ellenére, hogy a régi "Harmónia Áruház" parkolója szinte üres, főleg hétvégén. Természetesen nem fáj, ha gyalogolnom kell, de egy nagybevásárlás (szerencsére ezt még páran megtehetjük) esetén kellemetlen tud lenni a távolság, illetve szeretek rálátni az autómra az ablakból, mivel mostanában elég furcsa dolgok történnek a Marcalváros I-en! (rongálás, lopás) Várom válaszukat! Tisztelettel Egy Lakó

- Adyvárosban van a Barátság park, Marcal II-n a DAC-pálya, Marcal I-en lesz-e valamikor valamilyen sportcentrum?

- Miután felszámolták az életveszélyes lépcsőházi virágcserepeket, tervezik-e, hogy a katasztrófát védőkkel (lánykori nevén tűzoltóság) bejárják a városrészt? Vannak épületek, épületrészek, amik megközelíthetetlenek tűzoltóautóval. Ha ilyen helyen történik tűz, akkor elég nehezen lehet kimenteni a zembereket.

Többen a parkolókat reklamálják, ennek ellenére közvetlenül a házak előtti parkolási lehetőséget - szerintem - korlátozni kellene. Egy-egy tömb előtt 10-12 autó fér el, ezek bőven elférnének a tömbök melletti nagyobb parkolókban (1 perc gyalog), és szükség esetén még a mentő/tűzoltó is meg tudna állni a ház előtt. Normálisan elférne egymás mellett két szembejövő autó, és talán még a sok birka is visszaszokna az úttestről a járdára.

- A parkolásról annyit, hogy a Répce utcában sokszor a gyalogos járdán is állnak autók. Lassan már az egész zöldövezet is parkoló lesz? A tilosban parkolókat miért nem büntetik meg?

- A Kovács Margit óvodánál (Répce utcai) is minek kellett új parkolókat létrehozni úgy, hogy a közelben két játszótér is van. Mióta itt vannak az új parkolóhelyek a forgalom is nagyobb!

- 1989 óta lakom itt. Figyeltem a városrész fejlődését. Idővel megnőttek a fák, bokrok és szép parkká alakult a Ikva utca- Répce utca  közötti terület  Lajta utcától délre eső része. ( Az ablakom alatti kisfákat nyaranta a nagy szárasságban még anno öntöztgettem is.) Sok-sok gondosan karbantartott paddal, új EU-s játszótérrel gazdagodott az idők folyamán.Ez a zöld sziget az óvodás gyerekek és a sok madár csivitelésével kellemes és nyugtató hangulatot keltett a "panelrengeteg"ellenére.

A földszinten lakom és a nyári falombosodáskor szinte úgy érztem magamat mintha kertben lennék. Sajnos, azonban ennek az idilli állapotnak vége szakadt. Egy-két évvel ezelőtt 1-2 hajléktalan jelent meg, de ők igazából még nem zavarták az itt lakókat. Jelenleg 10 fő feletti létszámmal vannak, nagy hanggal, ivászattal, a szükségleteik elvégzésével, a szelektív szemetesekből kiszedett hulladékok szortírozásával, sörösdobozok lapításának zajával teszik rendkívül kellemetlenné az itt lakók életét. Szinte hetente más-más lakó hívja a Rendőrséget hangos veszekedéseik miatt.

Úgy tűnik azonban, hogy a rendőrők jelenléte csak addig hatásos, amíg igazoltatják a társaságot. Szomorúan látom, hogy az "életvitelszerű" használat már a park zöldjén is meglátszik. Minden reggel arra ébredek, hogy bizony még mindig itt vannak, jól érzik magukat, belakták. A sok, szépen felújitott ház között nagyon lehangoló látvány ez így. Nem lehetne ez ellen valamit tenni? Tűrnünk kell az adóforintjaink elpazarlását, végignézni egy városrész lepukkantását?

Felhívás

Olvasóink a Kovács Tamásnak és Borsi Róbertnek címzett problémáikat, felvetéseiket az online@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik el - kérdezzenek bátran!Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. háté 2012. szeptember 20. 12:36
  „Azért illene személyes képviselői fogadóórát, lakossági fórumot tartani!
  - az igazi képviselők, időszakonként meghallgatják szavazóikat.
  -ez így nulla "uraim" !

  Írni jót vagy semmit, - semmit!”
 • 22. Mankapunka 2012. szeptember 20. 00:45
  „Hyppolit

  Ilyenkor jön elő,hogyha megtanulta volna vezetést anno,akkor tudná,hogy mint itt például nem álljuk el a balra kanyarodót,akik mennének a buszvég felé,hogyha az ő sávja már tele van,szépen annyira áll csak meg a kereszteződésben,hogy azok addig tudjanak kanyarodni. 5 métert csak ellát,hogy nem fér oda.”
 • 21. mzm08 2012. szeptember 19. 22:19
  „Marcalváros 1-en az elmúlt időkhöz képest igen is történt sok változás. Tény, hogy a parkolók száma mindig kevés marad hiszen jól bizonyítja, hogy az esti órákban mindenhol "teltház" van már. Számtalan esetet sorolhatnánk a képviselő uraknak ami nem tetszik nekünk, itt élőknek ,de mint minden esetben látható, hogy a magyar ember szeret a kákán is csomót keresni.
  Belemerülhetnénk a kutyapiszok témába is de feleslegesnek találom addig amig mi emberek (tisztelet a kivételnek) az utcát mosdónak használjuk a kedvencek "jelei" sem zavarhatják a szemünket, vagy mondjuk kedden és csütörtökön a kollégium "felnött"lakói az utolsó buszt várva tehetségkutatóban érzik magukat és hangot is adnak ennek az éj leple alatt rendszeresen. De például a lépcsőházak, lakótömbök állapotáról is szólhatnánk hiszen amig több a bérlő mint a saját tulajdonnal rendelkező kiknek adósságai miatt semmilyen pályázaton nem indulhatunk(...) és még számtalan millió egy esetet irhatnék most amivel hetekig húzhatnánk ezt a témát.
  De egy érdekes megállapitás: hetekig nem volt több helyen a Lajta úton világítás (lásd augusztus 20.-búcsú) nem egyszer be lett jelentve az E-on és a Vill-kor felé ahol kedvesen közölték, hogy eddig senki(!!) nem jelzett ilyen problémát.Mondjuk ha kocsilopások lettek volna akkor bezzeg lett volna visszhang és ujjal mutogatás..Lényeg a dologban, hogy itt a számítógép elött bátrak lehetünk igen, de ha cselekedni tudunk és akarunk bármilyen ügyben akkor tegyük is meg ne csak a szánkat jártassuk. Személyesen tudom péládul ha Kovács Tamás Úrat mondjuk a nap végén a 100.-ik ember állítja le ugyan akkora lelkesedéssel válaszol mint reggel az első kérdezőnek. Nem véletlenül képvisel minket hosszú évek óta ugyebár...
  Egy szónak is száz a vége semmilyen politikai vagy okoskodó célból nem akartam írtam,de azt fogadjuk el, hogy olyan városrész ami mindenkinek megfelelő lenne egy több ezres "paneltömeg" közepén soha nem lesz!”
 • 20. Hyppolit 2012. szeptember 19. 16:25
  „Mankapunka!
  Ezek szerint mégiscsak látod a gondot. Aki balról (buszvégállomás felöl) jön, nagyon ritka, hogy átenged, nyomja neki ezerrel, mégha a zebránál fenn is akad. Nem lehet kárhoztatni, alapvetően elsőbbsége van. Aki jobbról már túljutott a gyalogosátkelőn, és momentán a Gerence felé kanyarodik balra, sok esetben "feltorlódik", és mégha lenne is lehetősége az itt veszteglőknek átvergődni magukat, egyszerűen ezek a bennrekedt autók "akadályt"képeznek. Őt sem lehet kárhoztatni, siet, menne, azt hitte, hogy még befér, de fennakad. Pontosan ezért kellene átépíteni a csomópontot, hogy az alá- és fölérendeltség forgalomtechnikailag megváltozzon.Nem tartom kizártnak azt sem, hogy akár a 821-es felől jövőknek a balra lenne a főirány, és a Borsos felől egyenesen jövőknek kellene itt elsőbbséget adni (mintha körforgalmi becsatlakozás lenne). Mindent meg lehet oldani, minden megoldásnál van jobb, pusztán csak akarat kérdése. Ezt az illetékeseknek tudni illene...”
 • 19. Mankapunka 2012. szeptember 19. 11:28
  „Hyppolit

  Igen,szoktam is szidni magamban a sok alkalmatlant,pont azért,amit leírtál. Hogyha Borsos M. utca felöl jön valaki,és átengedi a gyalogosokat,ugye beáll ott a kocsiforgalom,így aki a 821-es felöl jön,és a buszvégállomás felé kanyarodik,akkor az tud menni,mert jobbról nem jön senki,balról meg a normálisabb engedi addig,mert ugye a gyalogosoktól nem fog tudni haladni a Borsos felé.

  Ki nem kanyarodik ki ilyenkor balra. Aki béna,és alkalmatlan a vezetésre. Ez a csoport elég nagy,ahogy írtad,sajnos.”
 • 18. igor07 2012. szeptember 19. 09:57
  „Ha mindenki olyan rendben tartaná maga előtt a területet mint a Répce uti " Nagy" boltal szemben lévő diszkont akkor kalapot emelnék minden boltos előtt!! Maga csnálta a füvesítést, nyírja a fát egyszerűen szépen és igényesen meg van csinálva!! De az éjjel nappalinál ami van az felháborító! Mindenki példát vehetne róla!”
 • 17. Hyppolit 2012. szeptember 19. 09:30
  „16. Mankapunka!
  Akkor, amikor a Mécs László u-i egyenesen haladó forgalom miatt (akik sokszor azért torlódnak, mert átengedik a gyalogosokat, kerékpárosokat, így a zebra másik oldalán is megállásra késztetik a gépjárműsort!) a Marcal II. fele haladó két sávon annyira beáll a forgalom, hogy a 821-esen jobbra zöld lámpánál 200 m-es lesz a sor és vesztegel, akkor ez nem alkalmatlan soförök kérdése. Olyan mértékű a lokásis forgalomnagyság, és annyira szabályozatlan ehhez képest forgalomtechnikailag az adott csomópont, hogy az átépítésre már egy évtizede rászolgált. Ez nem vita kérdése, ez alapvető és vitathatatlan tény.A helyedben nem bénáznám le azokat a sofőröket, akik az adott csp-ban betartva a szabályokat kultúráltan átengedik a -főleg- iskoklás-forgalmat, védve azok testi épségét. Ne haragudj, a véleményed szakmaiatlan, szánalmas és fellengző. Kár volt leírni, mert nincs benne jobbító és a problémát megoldó szándék...”
 • 16. Mankapunka 2012. szeptember 19. 00:32
  „Hyppolit

  Nincs annak a kereszteződésnek semmi baja,hanem inkább a sok alkalmatlan sofőrrel van a gond. Nehogy már mindent át kelljen építeni pár béna miatt. Inkább meg kellene vizsgálni,ki alkalmas a kormánytekergetésre és közben a koncentrációra.”
 • 15. Hyppolit 2012. szeptember 18. 19:58
  „Nem tettem fel kérdést a képviselőknek, mert Marcal II. nem őket érinti, de azért jó lenne tudni, hogy a Gerence u. és Mécs L. utcát összekötő 2 sávos illetve 3 sávos csatlakozás Marcal II. felöli csomópontját végre mikor építik át a lassan két napszakot érintő teljesen ellehetetlenült forgalmi káosz miatt? Az biztos, hogy aki illetékes lehet az ügyben, az nem éli át nap mint nap azt a balesetveszélyes helyzetet, ami jellemző a csomópontra, a város másik részében lakhat. Most ezen felül építik a Lidl áruházat, ami csak vonzóereje miatt tovább fogja rontani a helyzetet. A jelenleg látható útépítési beavatkozás arra utal, hogy átgondolatlanul nem foglalkoztak azzal, hogy akár egy három ágú körforgalommal, vagy hangolt lámpával megoldják a helyzetet. A gyalogosok védelmére épülő szigetnek már 10 éve el kellett volna készülnie, a várható forgalomnövekedésre annyi, mint halottnak a csók. Talán eljut a kérdésfelvetés a T. Képviselőkig, és továbbítják az illetékesek felé...”
 • 14. Hahota 2012. szeptember 18. 19:47
  „Hát igen a PÁGISZ szökőkút az a bizonyos lakodalom. Nem kell titkolni hatalmas roma lakodalom volt. Én még ennyi igénytelen embert nem láttam szórakozni. Az ételt,italt öntötték a szökőkútba. És ezek után biztos ami biztos még le is vizelték. Azt nem tudom, hogy a javítási költséget miért nem lehetett rájuk verni?”
 • 13. Mankapunka 2012. szeptember 18. 15:55
  „" A kérdésem az lenne, hogy a mostanra súlyossá vált parkolási gondok enyhítése érdekében nem oldható-e meg az, hogy a Lajta 17-27. tömb előtti részen ferde parkolók kerüljenek kialakításra?"

  Ott van a parkoló a Harmóniánál,meg a csavarboltnál,kinek mi a szimpatikusabb.

  Leopold

  Igen,régen jártunk ilyenre,de végül kiderült tök fölösleges. Semmi sem lett az ígéretekből. Akkor még "újnak számított Marcal II. Kb. olyan,mint a közgyűlés,el lehet menni,de tök fölösleges,mert hogyha a hangom felemelem a sok közösköltség tartozó ellen,hogy indítsanak ellenük végrehajtót,még engem hurrognak le. De a delikvens kocsija ott áll a ház előtt,és jár vígan,,nap-mint-nap vele.

  Itt tartunk kedves.”
 • 12. Leopold 2012. szeptember 18. 12:31
  „Mankapunka!

  Te ebben a városrészben laksz? Nem? Akkor ne blablázz itt! Igen? Kerested már meg a képviselőt személyesen a problémáddal? Nem? blablabla! Igen? Segített?
  Lehet itt általánosságokban beszélni,csak nincs sok értelme! Mondj konkrét esetet.”
 • 11. Mankapunka 2012. szeptember 18. 11:04
  „Jaj,Demonbill,hogyha fiatalok isznak az utcán,azt büntetik,ha a hajléktalan borozgat egész nap az ovi mellett,annak meg még visznek egy üveg koccintóst.

  Ja,mindenki itt olyan sokat tesz a városrészekért,csak sosem látom őket,hogy legalább havonta bejárnák,min kellene javítaniuk. Többi csak Leopold bla,bla,bla.”
 • 10. zsír.a.buli? 2012. szeptember 18. 11:00
  „engem csak a rengeteg kutyaszar zavar. de ennek összeszedését nem a politikusoktól hanem a gazdiktól várom.”
 • 9. DemonBill 2012. szeptember 18. 10:26
  „A parkolásról annyit,hogy a Répce utcában sokszor a GYALOGOS járdán is állnak autók lassan már az egész zöldövezet is parkoló lesz vagy mi????A tilosban parkolókat miért nem büntetik meg??????A Kovács Margit óvodánál (Répce utcai) is minek kellett új parkolókat létrehozni főleg,hogy ott a közelben két játszótér is van a gyerekek meg futkoznak ide- oda az ő biztonságukra nem gondol senki?Mióta itt vannak az új parkolóhelyek a forgalom is nagyobb!
  Másrészt az óvoda közelében levő padokon már jó ideje hajléktalanok ,,laknak" akik elég nagy hanggal vannak sokszor nem beszélve az elviselhetetlen szagról amit simán érzeni mikor elmegy mellettük az ember...”
 • 8. HarconaMarcos 2012. szeptember 18. 09:46
  „Miután felszámolták az életveszélyes lépcsőházi virágcserepeket, tervezik-e, hogy a katasztrófát védőkkel (lánykori nevén tűzoltóság) bejárják a városrészt? Vannak épületek, épületrészek, amik megközelíthetetlenek tűzoltóautóval. Ha ilyen helyen történik tűz, akkor elég nehezen lehet kimenteni a zembereket.
  Többen a parkolókat reklamálják, ennek ellenére közvetlenül a házak előtti parkolási lehetőséget -szerintem- korlátozni kellene. Egy-egy tömb előtt 10-12 autó fér el, ezek bőven elférnének a tömbök melletti nagyobb parkolókban (1 perc gyalog), és szükség esetén még a mentő/tűzoltó is meg tudna állni a ház előtt. Normálisan elférne egymás mellett két szembejövő autó, és talán még a sok birka is visszaszokna az úttestről a járdára.”
 • 7. nils 2012. szeptember 18. 00:32
  „Mit tettek a városrészért? Miért van egyre több putris c-típusú a Lajta utcában? Mikor mondanak le?”
 • 6. Leopold 2012. szeptember 17. 23:23
  „Mankapunka!

  Nézd, semmi érdekem nem fűződik hozzá, hogy elmondjam, kevés olyan segítőkész embert ismerek, mint a Kovács Tamás!”
 • 5. AntiFricc 2012. szeptember 17. 20:44
  „Szuper, köszönöm toto72!”
 • 4. toto72 2012. szeptember 17. 19:43
  „Antifricc
  Ha jól értettem, végégmennek az összes városrészen.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegművészeti kiállítás Győrben - képgaléria

A Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének szervezésében nyílt üvegművészeti kiállítás Győrben, a… Tovább olvasom