Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Éjszakai ámokfutás Abdán

Abda - Összerugdostak, ugráltak egy autón, kitörtek több utcatáblát vandálok a hétvégén Abdán, de még jóvátehetik tettüket, ha jelentkeznek és kártalanítják a sértetteket.

Cipőtalpak lenyomatai is jól megmaradtak az autón, aminek a tetején ugráltak, oldalát összerugdosták a hétvégén Abdán. A vandálok az önkormányzatnak is kárt okoztak, de még jóvátehetik tettüket, amit vélhetően éjszakai szórakozás hevében követtek el.

A csupán néhány hete kihelyezett utcanév táblák közül a Kossuth utcára mutatót – ami a postánál volt –, a helyéből kitörték és a Honvéd utcai táblát is megrongálták. Ebben az utcában állt az a személyautó is ami szintén a vandálkodás nyomait viseli és ugyancsak szombatról vasárnapra virradó éjszaka szenvedte el a rugdosásokat és azt, hogy a tetején ugráltak.

Éjszakai randalírozás: A megrugdosott, megrongált autón jól láthatóan megmaradtak a talplenyomatok.
Éjszakai randalírozás: A megrugdosott, megrongált autón jól láthatóan megmaradtak a talplenyomatok.

A kocsin jó látható talplenyomatok maradtak és több szemtanút is talált a tulajdonos, ezért feljelentést tett a nyomozás megkezdése miatt. Ha azonban a tettes önként jelentkezik és megtéríti kárát, az eljárást leállítja. Felhívását a falu internetes hírlevelében közzétette.

Kattintson a képre a galéria megnyitásához!

Az autóban okozott kár értéke óvatos becslések szerint is több tízezer forintos, az önkormányzat kára pár ezer forint. Szabó Zsolt polgármester lapunknak elmondta, hogy saját munkásaikkal igyekeznek a kitört, elhajlított táblákat rendbehozatni, de annak az összegnek, amit most erre kell szánni, lenne máshol is helye. Ezért jó lenne, ha az elkövetők a polgármesteri hivatalban is jelentkeznének, a falut is kártalanítanák önkéntes munkával vagy pénzzel. Sajnálatosnak tartja, hogy az éjszakai randalírozás mostanában szaporodott a településen, a közelmúltban ugyanis lefejezték a sebességkorlátozásra figyelmeztető pléh rendőrt, letörték az Ifjúság utcába mutató táblát is. Mivel mindez vélhetően ittas fiatalok mámorával függ össze, jó lenne a hasonlókat megelőzni.
Aki az eseményeket látta vagy arról, az elkövetőkről információval rendelkezik, azt jelezheti az önkormányzatnál (96/553-233) és a helyi polgárőröknél (20/487-3837).

Olvasóink írták

 • 14. miracle 2008. április 30. 20:08
  „Azért van neki eredménye látom, hogy a csapból is az folyt a pesti békés tüntetések (gyújtogatás, dobálózás) után, hogy mééé nincs a rendőrön azonosító, meg kártalanítani kell szegény 1 napra bezárt, békés tüntetőt. Nyugodtan lehet bármit csinálni, büntetés úgyis 0.”
 • 13. Hajni** 2008. április 29. 13:21
  „Cseter J. (matriné) Józan ember nem viselkedik így !!!!!
  Ma reggelre a lányom kocsiján az ablaktörlő lapát alá dugdostak be valakik szétszabott újságokat a tetőn pedig üdítős kupak díszelgett. Ezt én nevetségesnek és gyerekesnek tartom,de örülünk,hogy "csak"így járt. A mi esetünkben talán kiderül,hogy ki tette,hisz szerencsére jó helyen parkolt,mert kamerával szemben állt. Sopronban is vannak hülyék,nem kell aggódni....”
 • 12. matriné 2008. április 29. 08:04
  „Ugyan már kedves olvasótársaim! Gondoljukn csak bele. Kik engedhetnek meg maguknak efféle cselekedeteket? Sem az ital sem a kábítószer nem olcsó, ha ennek a hatása alatt követték és követik a vandál , brutális cselekiedeteket! No és mi van , ha józanok volta és bíznak a protekciójukba! Vagy ilyen nincs ebben az országban? Mindenkire érvényes a törvény adta szankciónálás? Szerintem ma már érdemes lenne mindenkinek egy kicsit nyomozni, de főleg jogászkodni! Akkor, de csak akkor meglátná miféle országban él!”
 • 11. mtt 2008. április 28. 20:23
  „példás büntetést, ha megtaláljátok az ilyen nagyfiúkat....”
 • 10. Sorponyi 2008. április 28. 19:16
  „Szerintem a vandálok, az /autó./tolvajok, a szemetelőkkel szemben igen elnézőek vagyunk. Elnézőek a törvényekben, sőt annak végrehajtásában - felderítés, feljelentés, elítélés - a vétkesek megbüntetésében. Ez egy félreértelmezett humanitás, hasonlóan a vandál tüntetők és tetteik elszenvedői összevetésében.”
 • 9. Speedy 2008. április 28. 19:13
  „Kis kemények!Gyertek ide hozzánk is rongálni!
  Kismegyeri vagyok.Kint hagyom nektek az autót is.Csak szólok:baromi rossz alvó vagyok.”
 • 8. Hajni** 2008. április 28. 17:40
  „Bízzunk abban,hogy azon az éjszakán is kukucskált a függöny mögül valamelyik éberen alvó szemfüles szomszéd! Reméljük Ő egyedül is lesz olyan bátor, akár névtelenül is,hogy tárcsázza a megadott 2 telefonszám valamelyikét,mert csak így bűnhődhetnek
  az" erős",de elméjükben gyenge legények!”
 • 7. dfsdf 2008. április 28. 17:22
  „Ezek csak falkában bátrak, olyanok mint a farkas aki ha egyedül van iszkolni próbál mint a nyúl! Mellesleg majd agerinces emberek jelentkezni fognak! Ugyanmár!”
 • 6. s/p/s 2008. április 28. 16:33
  „...és a lakók nem halottak semmit, gondolom...”
 • 5. matriné 2008. április 28. 16:17
  „Lehet, hogy MDF-es volt az aki ezt az "önkéntes" jelentkezőket ajánlja? Lehet, hogy bevált az adó és járulék fizetés kerülőknél? Mert ugye a bünüldözéstől azárt még sem várhatjuk el, hogy a vandálokat és a tolvajokat elfogják. Főleg "sí maszk" nélkül. Mert, ha már autókat megtudnaki rugdosni attól már csak egy lépés a rendőr ülepe.”
 • 4. mirror 2008. április 28. 16:06
  „ha elkapják a kis tetveket, be kell őket tenni egy kis félreeső zárkába néhány nagydarab kanci...nnyal, aztán ott emberkedhetnek. nem csak a papírrendőr meg a táblákkal kell kikezdeni... szánalmas génhulladékok akik két vadász után már k..va erősnek érzik magukat...”
 • 3. Jockey 2008. április 28. 14:39
  „Tuti, hogy jelentkezik. Aki ilyet csinál, arról híres, hogy utána vállalja tettét és jelentkezik. Ugyan már!”
 • 2. bernie 2008. április 28. 13:51
  „A mi autónkon is végig sétált egy igen okos. Azóta se kapták el...”
 • 1. Hajni** 2008. április 28. 12:54
  „Nem hinném,hogy józan ember erre képes lenne!Gondolom ismét a mértéktelenül elfogyasztott alkohol hatására magát viccesnek ,erősnek és bátornak tartó suhanc lehetett az,aki állat módjára viselkedett ! Vajon az autón ugráló,hogy reagálna,ha az ő tulajdonával tették volna ugyanezt? Az ilyenekkel nincs is más gond,csak az,hogy megszülettek! ÁLLATOK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pert nyert Győrújbarát polgármestere

Tavaly május 8-án az országban sem történt hasonló: a helyi képviselőtestület fegyelmit adott a… Tovább olvasom