Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Éjszaka permeteznek Győrben

A tervek szerint pénteken éjszakától másnap reggelig permetezik le Győrben a közterületi platánfákat. Az alkalmazott szer nem méreg, emberre, állatokra nem veszélyes.

A GYŐR-SZOL Zrt. a tervek szerint május 25-én este 22 és reggel 6 óra között végzi el Győrben, a közterületen található platánfák rovarkártevők, gombabetegségek elleni permetezését. A beavatkozást az teszi szükségessé, hogy a fáknál az időjárási körülmények miatt (korábbi csapadék hiánya, hőmérséklet ingadozása) fokozottan fordul elő a rovar- és gombakártétel.

A szakemberek a növényvédő szerek mellé kondicionáló levéltrágyát is használnak, mely segíti a fák megfelelő egészségi állapotának megőrzését. Az alkalmazott szer nem méreg, emberre, állatokra nem veszélyes, közterületen használható, munkaegészségügyi várakozási ideje nincs.

A beavatkozás többek között az Ifjúság körúton, a Bartók Béla úton, a Szent Imre úton, a Táncsics Mihály utcában, a József Attila úton és a Déryné utcában aktuális.

A permetezés az éjszakai megszokott zajterhelésnél helyenként, rövid időre nagyobb hanghatással járhat. Ezzel együtt a GYŐR-SZOL Zrt. a saját lehetőségein belül mindent megtesz, hogy a munkát az éjszakai pihenés jelentősebb zavarása nélkül hajtsa végre.

Olvasóink írták

 • 5. Mankapunka 2012. május 26. 16:33
  „zsukov

  Mi köze van a platánfáknak a szunyogokhoz ember???? Mesélj léccives.”
 • 4. zsukov111 2012. május 26. 04:07
  „Akarsz a a szoaádba legyet vagy szunyogot mert én nem”
 • 3. bert102 2012. május 25. 21:18
  „Tényleg ártalmatlan, hidd el!”
 • 2. doki04 2012. május 25. 14:42
  „ne akasszák már hasba az embereket ,nem volt elég a sok hazudozásból ? csernobilban sem volt veszély kicsit sem ugye ,mondták a hozzáértők !”
 • 1. Mankapunka 2012. május 25. 13:21
  „Mégsem mondhatják azt,hogy emberre is veszélyes. Kocsik fényezésének viszont nem tesz jót,úgyhogy,akit érdekel is az autója,az eltünteti a fák alól eddig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szobrot kap Szent László a Káptalandombon

Szent László király tiszteletére szobrot emeltet a Gasztonyi család Győr belvárosában. A lovagkirály szobra két és fél méter magas lesz. Tovább olvasom