Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Ejnye! Eddig 18-szor ˝csípték el˝ a 15 éves fiút a rendőrök

Eddig 18 rendbeli besurranásos lopás írható a számlájára annak a 15 éves pápai fiúnak, aki rokonai vendégszeretetét és a „nagyváros" lehetőségét kihasználva, július végétől, Győr különböző pontjain követett el vagyon elleni bűncselekményeket.
A fiatalkorú tanulónak összesen négy bűntársa volt. Minden alkalommal más-más társsal, más-más felállásban követték el a besurranásos lopásokat.

Javarészt párosával „utaztak", de akadt olyan alkalom is, amikor hárman „csinálták meg a balhét".

Csak készpénzre hajtottak, a tárcákban lévő személyes iratoktól azonnal megszabadultak. Az elkövetések helyszínei között fagylaltozó, piaci stand, kávézó, könyves-, cipő-, bizsu- és ruházati bolt, fodrászat, építési terület, lakás, panzió is szerepelt.

A jómadarak a közintézményekkel sem bántak kíméletesen. Könyvtárból, kollégiumi szobából, idősek otthonából, sőt egy belvárosi gimnázium tanterméből is vittek el értékeket.
Elkövetési módszerük mindig azonos volt. Az üzletekben, vendéglátó ipari egységekben minden alkalommal megfigyelték mikor nincs senki a pultban. Ekkor „csaptak le" a szabadon hagyott tárcára, s villám gyorsan távoztak a helyszínről.

A sértettek személyleírása és az üzletek biztonsági kamerafelvételei segítették a győri nyomozókat a 15 éves fiú és társai nyomára. A fiatal elkövető gyanúsítotti kihallgatásakor 18 ügyben részletes beismerő vallomást tett, de mivel hasonló esetek felgöngyölítése, s az ezzel kapcsolatos tanúmeghallgatások még folyamatban vannak, így a terhére róható bűncselekmények száma tovább nőhet.

A fiú kihallgatásakor elmondta, hogy a lopások elkövetésében kizárólag az anyagi haszonszerzés motiválta, az így szerzett pénzt minden alkalommal elköltötte.

A Győri Rendőrkapitányság besurranásos lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 15 éves fiatalkorúval szemben. K. Zoltánt a Pápai Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, ellene a Pápai Rendőrkapitányság hasonló, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már folytat nyomozást.

Olvasóink írták

 • 16. 1olvasó 2011. szeptember 30. 08:51
  „Az autómat ellopták és a rendőrségen felhívták a figyelmemet arra, hogy "jól vigyázzak mit mondok, mert csak a bűnözőket védi a törvény, engem nem". Amíg ez így lesz, ne várjunk igazságos ítéleteket sem.”
 • 15. Puszedlike 2011. szeptember 30. 08:08
  „10. jucuska07 2011.09.29. 21:07
  Azt kellene vele,velük mint az ókorban...levágni a kezét....Majd nem lop.

  Akkor ha számolom a fiatalúrból már semmi nem volna :)”
 • 14. pappe 2011. szeptember 30. 08:07
  „14-hez: Így van! Már a Tízparancsolatban is így szerepel: "Ne lopj!"”
 • 13. drKotász 2011. szeptember 30. 01:09
  „11. juhit
  Teljesen mindegy mit lop, a lopás az lopás!”
 • 12. anikopeter 2011. szeptember 29. 23:16
  „"Repülős" Gizi, Géza”
 • 11. Miértmagyar? 2011. szeptember 29. 22:20
  „Sosem felejtem el az én esetemet..Történt, hogy az irodából ugyanilyen besurranó "hülye gyerek", ellopta a bukszámat 50e Ft-tal.Még azon a héten elkapták az embert és kiderült, hogy kb. 15 esetben lopott hasonlóképpen.Tehát értesítettek a nyomozók, hogy megtalálták az illetőt, majd következett 2 év szünet.Akkor jött egy levél, hogy menjek az xy bíróságra, mert büntetőper lesz.A 15 bejelentőből egyedül én tartottam fent a feljelentést, az összes többi visszavonta . A kirendelt ügyvédje a peren rám szegezte a kérdést, hogy tudom-e bizonyítani a pénztárcában lévő 50e Ft-ot, és hogy tisztában vagyok-e vele, hogy hamis tanúzás esetén mik a szankciók.. az ügyfele nem erősítette meg, a hiányzó összeget, tehát tagadta és egyébként is fizetésképtelen, stb..Majdnem úgy beszélt velem, az agyontanult <moderálva>, mint egy kutyával...Ennél a pontnál beleuntam és rájöttem a többi károsult miért vonta vissza a feljelentését!A tisztelt bírónő egyszer sem szólt rá, sem az ügyvédre, sem a gyerekre, aki szintén többször (hangosan) megjegyezte, hogy a bukszában nem volt egy fitying se, ne hazudjak már!Emberek a magyar igazságszolgáltatás egy kutyagumi...Nem a nyomozókkal van itt a probléma, akik pedánsan végezték a dolgukat!A per vége figyelmeztetés volt, a kölyök gondolom mosolyogva folytatja tovább a tevékenységét...”
 • 10. juhit 2011. szeptember 29. 21:19
  „Én csak azt nem értem, hogy aki 8 rúd szalámit lop 20000 Ft értékben, azt miért csukják le 10 hónapra az adófizetők pénzén, ha ez a gyökér már 17-szer rabolt, és a rend őrei megadták neki a lehetőséget, hogy 18. alkalommal is megtehesse.....

  Meg mérlegre kéne tenni: Szalámi = Pénz ----> + megnézni vajon melyik esetben mi volt a motiváció.....
  A jogrendszerünk abszolút nem arányos!

  Egyébként ennek a kiscsávónak szerencséje van, hogy engem 8 éve nem vettek fel a Rendőrtiszti Főiskolára. Ha velem találkozott volna, biztosan elesett volna a járdaszegélyben menekülés közben.....”
 • 9. astra1 2011. szeptember 29. 20:26
  „Hohó! AZt nem szabad. Bűnöző úrnak jogai vannak. Sajnos.”
 • 8. Csetneky 2011. szeptember 29. 19:49
  „Ha a középkori módszerekkel büntetnék, már nem lenne se keze, se lába, így nem tudna többet lopni. Viszont manapság ez nem megy, éppen ezért az ilyet zárt intézetben kellene elhelyezni, ahol idejét a fogvatartásának költségeinek megkeresésével múlathatná, mondjuk az eddigiekért kb. 5 évig.”
 • 7. abuserpro 2011. szeptember 29. 19:20
  „Jól el kéne verni párszor, aztán meg rendes börtönbe csukni őár évre, aztán vagy megjön az esze, vagy ül még egy kicsit. Hihetetlen, hogy 18-szor próbálkozhatott...”
 • 6. samsungi 2011. szeptember 29. 19:15
  „Nem az számít amit mondanak, hanem amit cselekszenek
  Az pedig látjuk ugyebár”
 • 5. Star-Spangled 2011. szeptember 29. 18:27
  „Pinter Ur mind tudjuk ossze-vissza beszel!!! Elni kellene a torveny adta lehetosegekkel!!!! A csavora "ralokni" 5 evet,
  azonnal rend lenne!!!”
 • 4. Star-Spangled 2011. szeptember 29. 18:14
  „Csak a torvenyt kellene hasznalni!!!! Irany a sullyeszto!”
 • 3. zakarias3 2011. szeptember 29. 17:22
  „Pintér úr két hét alatt rendet csinált!Most a terrorveszély a legnagyobb gondja!Szégyen!”
 • 2. senkialadár 2011. szeptember 29. 16:34
  „18 szor? ez se a fiú szégyene,hanem az országé,itt mindent lehet,és még a 17ik lebukás után után is nyugodtan elmehetek betörni.”
 • 1. bojtár 2011. szeptember 29. 15:24
  „már pedig rend van az országban aki nem így látja annak el lehet menni:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Egyetemi csarnok üzemeltetését a Győr-Szoltól a Széchenyi-egyetem veheti át

A 1,4 milliárd forint értékű Egyetemi Csarnok üzemeltetését a Győr-Szol Zrt.-től várhatóan a Széchenyi-egyetem veszi át. Tovább olvasom